تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


افزایش حدود 40برابری پردازش پسماند در روز
تاريخ خبر: چهارشنبه، 27 ارديبهشت 1396 ساعت: 11:59

به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز؛جمع آوری پسماند و پاکیزه سازی معابر شهری در حال حاضر  با 2هزار و 700 دستگاه رفت و روب در سطح شهر انجام می شود.

 

 سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با تجهیز و نوسازی ناوگان (مکانیزاسیون) جمع آوری پسماند و پاکیزه سازی معابر شهری در حال حاضر 2هزار و 700 دستگاه به رفت و روب در سطح شهر می پردازند.

 کاهش مکان های جمع آوری پسماند از یک و نیم میلیون به 60 هزار مکان

طی سال های اخیر با کاهش مکان های جمع آوری پسماند و با استفاده از روش های مکانیزه شهرداری تهران موفق شده در کاهش اماکن جمع آوری پسماند و مکانیزاسیون کردن این روند گام موثری در کاهش هزینه ها بردارد. به طوری که تا سال84 تعداد 1،500،000 مکان داشتیم و از سال 84 تا 94 به 60 هزار مکان کاهش یافته است.

 اجرای طرح پایلوت بهینه سازی تفکیک در مبدا در دوره اخیر مدیریت شهری

سال 1384 فراخوان دعوت به همکاری شرکت های خدماتی جهت جمع آوری پسماند خشک آغاز شد و از آن زمان به بعد به ترتیب در سال 1386 اصلاح «نظام فني اجرايي جمع آوري پسماندهای خشک» جمع آوری درب مبادی (تولید + استقرار غرفه بازیافت)، سال1389 تجمیع پیمانکاران جمع آوری پسماند خشک و نظافت و مکانیزه، سال 1390 مکانیزاسیون جمع آوری پسماند خشک با استقرار مخازن آبی در معابر شهر، سال 1391 اصلاح «نظام فني اجرايي جمع آوري پسماندهاي خشک» جداسازی پسماندهای تر و خشک (جمع آوری درب مبادی تولید + غرف بازیافت + مکانیزاسیون شهرک ها)، سال 1392 جمع آوری مخازن آبی از معابر، استقرار غرف بازیافت در سطح مناطق که در حال حاضر 419 دستگاه، جمع آوری پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی در سطح مناطق که تاکنون به 3 دستگاه رسیده و از سال 1393 اجرای طرح پایلوت بهینه سازی تفکیک در مبدا و در سال 1394 استمرار در تمامی نواحی با ساختارجدید (ادارات مدیریت پسماند) و عمق بخشی به فعالیت در بخش های مختلف در دستور کار قرار گرفت.

میزان تفکیک از مبدأ تا پایان شهریور 95 به 22.2 درصد رسیده است

میزان تفکیک از مبدأ تا پایان شهریور 95 به 22.2 درصد رسیده و این در حالیست که ارتقاء تفکیک پسماند در مبدأ به 30 درصد تا پایان سال 97 (مطابق اهداف برنامه پنج ساله) در دستور کار قرار دارد. 

حمل پسماند از ایستگاه ها به 680 تناژ در روز رسیده است

دو دوره اخیر مدیریت شهری حمل پسماند از ایستگاه های انتقال تناژ پسماند شهر تهران به 6 هزار و 800 تن در روز رسیده است. تعداد ماشین آلات حمل (سمی تریلر) تا سال 84 ، 176 دستگاه بود که در حال حاضر 125 دستگاه افزایش یافته است.

ارتقا کیفیت ماشین آلات حمل پسماندهای شهری

ارتقاء کیفی ماشین آلات حمل از سال 84 تا 94 سمی تریلرهای روباز و فاقد سیستم ترمز تعلیق شد که در حال حاضر سمی تریلرهای روبسته و مجهز به سیستم ترمز تعلیق و با تاکید طول عمر زیر 5 سال به جمع آوری پسماندها در شهر تهران می پردازند.

افزایش ماشین آلات برف روبی

ساماندهی و بکارگیری ماشین آلات تخصصی برف روبی و کاهش ماشین آلات متفرقه از جمله فعالیت ها طی سال های گذشته بوده که تا کنون به 11 دستگاه محلول پاش و 137 تیغه برف روب رسیده است.

استقرار 71 ماشین برف روبی و نمک پاشی در دوره اخیر

ساماندهی وضعیت نمک پاشی از سال 84 تا 94 در این دوره انجام شده چراکه در گذشته پاشش به صورت دستی بود که وضعیت موجود با استفاده از 71 دستگاه ماشین آلات و تجهیزات مکانیزه است.

راه اندازی سامانه جامع توزین پسماند در سال 95

راه اندازی سامانه جامع توزین پسماند در سال 95، توزین دقیق بدون دخالت نیروی انسانی (از طریق دوربین پلاک خوان)، برخط و بروز بودن اطلاعات توزین، صدور بارنامه الکترونیکی، فروش الکترونیکی پته و همچنین نظارت بر خط بر فرآیند توزین انجام شده است.

توسعه کارخانجات پردازش به 7500 تن پسماند در روز

 تا سال 84، 200 تن پردازش زباله درروز داشتیم که از سال 84 تا 94 به 7 هزار و 500 تن در روز رسیده است.

افزایش تولید کمپوست به 1750 تن در روز در دوره اخیر مدیریت شهری

احداث سایت هوادهی و خرید 7 دستگاه تاپ ترن جهت تولید کمپوست موجب افزایش تولید کمپوست به میزان هزار و 750 تن شده است. همچنین گرانول سازی و اخذ نشان تجاری کمپوست به 250 تن در روز رسیده است.

بهره برداری از اولین سامانه ریجکت سوز کشور

احداث و بهره برداری از اولین سامانه ریجکت سوز کشور در سال 93 با ظرفیت 200 تن ریجکت در روز و تولید 3 مگاوات برق بر ساعت است.

احداث سامانه استحصال انرژی و تولید روزانه 2 مگاوات برق

احداث و بهره برداری از سامانه استحصال انرژی به روش هاضم بی‌هوازی(دایجستر) در سال 92 با ظرفیت ورودی 300 تن پسماند در روز و تولید 2 مگاوات برق بر ساعت طی دوره اخیر مدیریت شهری رخ داده است.

استحصال گاز متان از 40 حلقه چاه واقع در مراکز دفن قدیمی

استحصال گاز متان از 40 حلقه چاه واقع در مراکز دفن قدیمی و احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 50 کیلو وات ساعت در سال 94 از فعالیت های  دوره اخیر مدیریت شهری بوده است.

احداث اولین سلول دفن بهداشتی پسماند

احداث اولین سلول دفن بهداشتی پسماند با ظرفیت 350 هزار متر مکعب، بی خطرسازی شیرابه با احداث و بهره برداری از تصفیه خانه شیرابه با ظرفیت 200 متر مکعب در سال 91 ، امحاء حوضچه شیرابه  18 هکتاری 40 ساله تهران در سال 95، ایجاد جنگلکاری و توسعه فضای سبز به وسعت 400 هکتار در مجتمع پردازش دفع آرادکوه، راه اندازی اولین مرکز آموزش تخصصی مدیریت پسماند کشور در سال93 بخشی از دستاوردهای شهرداری تهران در 12سال اخیر است.

احداث اولین مرکز بازیافت پسماندهای ساختمانی و عمرانی

 احداث اولین مرکز بازیافت پسماندهای ساختمانی و عمرانی در آبعلی صورت گرفت.

 احداث دو نیروگاه 1600 تنی زباله سوز در آینده نزدیک

در آینده نزدیک جذب سرمایه گذار جهت احداث دو نیروگاه 1600 تنی زباله سوز با سرمایه گذاری خارجی به ارزش 2500 میلیارد تومان، جذب سرمایه گذار برای زباله سوز بیمارستانی به ظرفیت 100 الی 150 تن در روز با سرمایه گذاری خارجی به ارزش 150 میلیارد تومان، جذب سرمایه گذار برای بازیافت نخاله هاي ساختمانی و عمرانی و انعقاد دومین قرارداد احداث کارخانه بازیافت نخاله های ساختمانی به مبلغ 250میلیارد تومان، احداث شهرک بازیافت به مساحت 64 هکتار به منظور ساماندهی زباله های ارزشمند و ایجاد صنایع تبدیلی، انعقاد تفاهم نامه بابت احداث 300 حلقه چاه استحصال گاز متان از مراکز دفن قدیمی از دیگر فعالیت های این دوره مدیریت شهری بوده است.