به گزارش گروه حمل و نقل و ترافیک شهری تهرانی نیوز؛معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران توسعه فرهنگ دوچرخه سواری و پیاده روی را دو چالش اصلی شهر تهران دانست.
سید مازیار حسینی در کارگاه تخصصی تدوین کلیات طرح جامع دوچرخه تهران که با حضور مشاوران هلندی در هتل المپیک برگزار شد؛ با بیان این مطلب افزود:مهمترین مساله ای که در این کارگاه باید روی آن بحث و بررسی شود؛ این است که مردم در هنگام استفاده از دوچرخه احساس ناامنی نداشته باشند.
وی با اشاره به پیشینه استفاده از دوچرخه در ایران ادامه داد: پیشینه این موضوع نشان می دهد که ایرانی ها در شهرهای مختلف از دوچرخه به عنوان یک مد حمل و نقلی استفاده می کردند اما با توسعه شهرها و طبیعت زندگی مدرن باعث شد تا این وسیله نقلیه به فراموشی سپرده شود.
به اعتقاد معاون شهردار تهران؛ زندگی مدرن باعث شده تا بسیاری از شهرها از بسترهای طبیعی و فرهنگی خود جدا شوند.
وی با تاکید بر اینکه مردم به این نتیجه رسیده اند که باید به اصل و فطرت خود بازگردند، بیان کرد: بررسی علایق مردم نشان می دهد مردم تمایل دارند به گذشته خود بازگشت داشته باشند به همین دلیل در حوزه استفاده از مدهای حمل و نقلی پاک اگر به درستی برنامه ریزی کنیم؛ می توانیم شهروندان را در این بازگشت فرهنگی به طبیعت زندگی خود کمک کنیم.
مازیار حسینی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه در توسعه فرهنگ استفاده از حمل و نقل پاک کار سخت و بزرگی در پیش داریم؛ یادآور شد: در واقع باید به این مساله اشاره کنم کاری که می خواهیم در این زمینه انجام دهیم از ساختن یک خط مترو نیز سخت تر است. وقتی یک کار عمرانی انجام می دهیم چارچوب آن کاملا در اختیار ما قرار دارد اما کارهای که با مردم در ارتباط است و ریشه در فرهنگ دارد؛ بسیار پیچیده تر از ساخت یک پروژه بزرگ عمرانی است.
وی با بیان اینکه در کارگاه تخصصی تدوین کلیات طرح جامع دوچرخه تهران باید بحث های اجتماعی و فرهنگی بدون تعصب بررسی شود؛ تاکید کرد: زمانی موفق می شویم که به جای استفاده از روش های ایجابی بیشتر به جنبه های فرهنگی و اجتماعی آن توجه کنیم.
حسینی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه در تهران عابران پیاده باید با آرامش خیال از پیاده راه ها استفاده کند؛ گفت: شهرهای جهانی به جایی رسیده اند که دیگر به طول بزرگراه ها توجهی نمی کنند.، بلکه از نظر آنها شهری قابل زندگی است که یک شهروند آزادانه و بدون نگرانی از پیاده راه ها و مسیرهای دوچرخه سواری استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تهران دو دوره گذار را در مسیر توسعه شهری طی کرده است، افزود: تهران دوران توسعه بزرگراه ها و تکمیل شبکه مترو را اکنون پشت سر گذاشته است و باید به سراغ سایر مدهای حمل و نقلی برویم. طبیعی است که در یک شهر 700 متری نمی توان بدون وسیله نقلیه تردد کرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران با تاکید بر اینکه وابستگی بیش از اندازه مردم به خودروهای شخصی معضلات دیگری مانند ترافیک و آلودگی هوا را به وجود می آورد؛ ادامه داد: وابستگی بیش از اندازه مردم به خودرو باعث شده تا رفتارهای اشتباهی را در استفاده از این وسیله نقلیه پیدا کنند.
وی با تاکید براینکه باید به تغییر نگرش مردم نسبت به استفاده از مدهای حمل و نقلی تمرکز بیشتری کنیم؛ بیان کرد: به هر حال موضوع دوچرخه و پیاده روی دو چالش اصلی شهر تهران است. باید به این مساله توجه داشته باشیم که برنامه ریزی در خصوص توسعه فرهنگ دوچرخه سواری و پیاده روی موضوعی نیست که زود نتیجه دهد بلکه هر تصمیمی که در این خصوص گرفته شود، نتایج آن در 20 سال آینده ملموس خواهد بود.