خبرگزاری ایسنا: محمدعلی همتی در نشست خبری با بیان اینکه سال گذشته در بخش سرپایی 150 میلیون مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی داشتیم اظهار کرد: همچنین نزدیک به 300 میلیون مراجعه سرپایی به مراکز طرف قرارداد داشتهایم.
وی افزود: در بخش بستری بیش از 900 هزار مورد مراجعه در مراکز ملکی و 3.5 میلیون مورد در مراکز طرف قرارداد به ثبت رسیده است.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در ادامه با بیان اینکه در کنار اجرای برنامه HIS بیمارستانی و استقرار نسخه الکترونیک، برنامه نگهداری و ذخیره اطلاعات رادیولوژی و عکسبرداری افراد را نیز در بیمارستانهای تامین اجتماعی در سال جاری دنبال میکنیم، گفت: به سمت حذف فیلمهای تصویربرداری در کشور پیش میرویم و همانطور که سازمان جهانی بهداشت هم خواسته است، در کل دنیا باید طی چند سال آتی فیلمهای عکسبرداری به علت اثرات مختلف مخرب محیط زیستی که دارند حذف شوند.
همتی ادامه داد: ما قالب دستگاههای رادیولوژی خود را دیجیتالی کردیم و به این سمت حرکت میکنیم که بتوانیم از طریق سیستم پکس کلیه تصویرهای رادیولوژی، سونوگرافی و... را به صورت دیتا ذخیره و مورد استفاده قرار دهیم. این برنامه در چند بیمارستان در گذشته پایلوت شده و امسال قصد داریم آن را گسترش دهیم.
وی به استقرار نظام ارجاع داخلی در بیمارستانهای تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: نظام ارجاع داخلی تامین اجتماعی متفاوت از نظام ارجاع کشوری است. در درون سیستم تامین اجتماعی سیستم ارجاعی را تعریف کردیم و بیماران در این زنجیره حرکت میکنند. این کار در 10 استان کشور انجام شده و بخصوص برای بیماران مزمن پرونده الکترونیک تشکیل دادهایم و تا پایان سال جاری تمام استانها دارای سیستم ارجاع داخلی در بیمارستانهای تامین اجتماعی خواهند شد.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: مراجعات غیرضروری زیادی در بیمارستانها داریم که تلاش میکنیم با استقرار نظام ارجاع آن را اصلاح کنیم.
همتی همچنین به اعتباربخشی بیمارستانی اشاره کرد و گفت: بیمارستانهای ما از طریق وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار میگیرند. ما در سال گذشته عملکرد درخشانی در این خصوص داشتیم و 93 درصد بیمارستانها حائز درجه یک و درجه یک عالی شدند. 7 درصد بیمارستانهای باقیمانده ما درجه 2 را کسب کردند که عمدتا بیمارستانهای 32 تختخوابی در استانها بودند.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم تحت برنامه ارتقاء و ساماندهی بیمارستانهای کوچک، بیمارستانهای 32 تختخوابی خود را ارتقاء دهیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی به اقدامات انجام شده درخصوص ارتقای هتلینگ بیمارستانی اشاره کرد و گفت: 22 بیمارستان در سال 94 و تعدادی دیگر در سال 95 مشمول ارتقای هتلینگ شدند و تا پایان امسال مابقی بیمارستانها تحت پوشش این برنامه قرار میگیرند و معادل هتلهای سه ستاره خواهند شد. ارتقای هتلینگ در چهار محور تاسیسات، تجهیزات، فضاهای بهداشتی و فضاهای عمومی گام مهمی در بیمارستانهای تامین اجتماعی بود و باعث افزایش رضایتمندی مردم شد.
همتی درباره اعتبارات حوزه درمان در سال جاری اظهار کرد: برآورد ما برای اداره بخش درمان در سال جاری حدود 24 هزار میلیارد تومان بود، اما در حال حاضر بودجه مصوب 19 هزار میلیارد است و ما این میزان را با توجه به هزینه کرد 9بیستوهفتم حق بیمه مصوب کردیم، طی سه سال گذشته بیشتر از 9بیستوهفتم در بخش درمان هزینه کرده بودیم، اما برای امسال اگر قرار باشد تعهداتی فراتر از آن برای ما ایجاد شود، باید دولت براساس قانون منابع لازم را برای آن تامین کند.
وی درباره رشد تعرفههای درمانی سال 96 عنوان کرد: امسال سه سناریو در شورای عالی بیمه برای تعرفهها تعریف شده است. به دلیل شرایط خاصی که وجود دارد قرار است شورای عالی این سه سناریو را در اختیار دولت گذاشته و تصمیمگیری درباره انتخاب یکی از این سناریوها را به دولت واگذار کند.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: سناریوی اول افزایش صفر درصدی تعرفهها، سناریوی دوم افزایش تعرفهها بر مبنای نرخ تورم و سناریوی سوم افزایش تعرفهها بر مبنای افزایش حداقل حقوق و دستمزد است.
همتی در ادامه با بیان اینکه اورژانس 24 بیمارستان را در سال گذشته ارتقاء دادیم و امسال 10 بیمارستان دیگر نیز مشمول ساماندهی اورژانسهای خود میشوند، گفت: به دنبال توسعه اتاقهای الدیآر و فضاهای بلوکهای زایمانی هستیم و در همین زمینه تاکنون 24 تخت الدیآر در بیمارستانها راهاندازی شده است.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی افزود: سال گذشته حذف دفترچهها در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی انجام شد و اکنون در تمامی مراکز درمانی مردم میتوانند بدون استفاده از دفترچه، خدمات دریافت کنند. امیدواریم این طرح با کمک وزارت بهداشت در بیمارستانهای کل کشور اجرایی شود.
همتی در پاسخ به اینکه اگر نیاز باشد فردی داروهای خود را از داروخانه خارج از بیمارستانهای تامین اجتماعی دریافت کند، علاوه بر نسخه الکترونیک نسخه دیگری نیز برای وی نوشته میشود یا خیر؟ گفت: ما تاکید کردیم دفترچه همچنان همراه بیماران باشد. تعداد کمی از افراد هستند که نیاز پیدا میکنند داروی خود را از بیرون مرکز تهیه کنند که برای این افراد نسخه در دفترچهشان نوشته میشود.