تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


‌چند اصل مهم در تربيت موثر فرزندان
تاريخ خبر: يکشنبه، 10 بهمن 1395 ساعت: 10:34

روزنامه آرمان: پدر و مادر يك چيز را بايد به روشني بدانند و آن اين است كه از طريق جر و بحث و مشاجره با فرزندان نمي‌توان به نتيجه مطلوبي رسيد، چه در آن مشاجرات والدين پيروز شوند و چه فرزندان. بدون شك تربيت فرزندان از اساسي ترين كاركردهاي خانواده است و يكي از ملزومات تربيت موثر فرزندان اين است كه والدين سعي كنند بچه‌هايشان را با در نظر گرفتن شرايط و احساسات موجود در زمان حال درك كنند. اگر پدر و مادرها مايلند كه فرزندشان را درك كنند بايد به شرايطي‌كه بچه در آن بزرگ مي‌شود، توجه داشته باشند. اگر والدين مي‌خواهند يك رابطه دوستانه با فرزندشان برقرار كنند و در آموزش آنها موثر باشند بايد خودشان، اعمالشان، انتظارات و اهدافشان را به خوبي بشناسند. در اين مبحث به چند اصول كه در تربيت فرزندان اهميت زيادي دارد اشاره مي‌كنيم.

نظم و انضباط

در نظم، موضوع مورد بحث ما تنها پاكيزگي و آراستگي نيست. ما بايد افكار، احساسات، عقايد و رفتارمان را به سوي نظم و انسجام قاطع سوق دهيم. در اينجا مي‌توانيم از نقش موثر والدين و روشي كه اعضا خانواده به حقوق يكديگر احترام مي‌گذارند و مسئوليت‌هايشان را برآورده مي‌سازند ياد كنيم.

صلح و سازش

والدين به خوبي مي‌دانند كه كدام نوع از بحث و گفت‌وگوهايشان منجر به توافق و كدام منجر به اختلاف و ناسازگاري مي‌شود. يك چيز بايد براي همگي ما روشن شود و آن اين است كه نمي‌توانيم از طريق جر و بحث و مشاجره به نتيجه مطلوبي برسيم، چه در آن مشاجرات پدر و مادر پيروز شوند و چه فرزندان. والدين هرگز نبايد خودشان را درگير دعواهاي بچه‌ها بكنند اما بايد با حفظ فاصله بهترين راه را انتخاب نمايند. هر چه والدين كمتر دخالت كنند بيشتر و بهتر به نتيجه مي‌رسند. بنابراين ما به عنوان والدين بايد كنار گود بنشينيم و تنها زماني دخالت كنيم كه بدانيم حرف يا عملكردمان مثمر ثمر واقع شود. وقتي بچه‌هاي كوچك داد و بيداد سر مي‌دهند پدر و مادرها مي‌توانند با ايجاد يك نوع سرگرمي‌و با گفتن داستاني خنده‌دار فكر و ذهن آنها را منحرف كنند. بايد به فرزندانمان ياد بدهيم كه برقراري صلح و آرامش در خانه نخستين گام براي رسيدن به صلح در كل جامعه است.

تشويق

سومين اصل تشويق كردن است. اگر فرزندتان را باور داشته باشيد مي‌توانيد شجاعت را در آنان تقويت نماييد. هرگز آنها را نا اميد و دلسرد نكنيد، بلكه با درك عيب‌ها و ضعف‌هايشان آنها را دوست بداريد و به آنان اعتماد و اطمينان داشته باشيد.