یکی از مشکلاتی که خانمهای جوان با آن رو به رو هستند عدم تشخیص گوشت مرغ تازه از کهنه است. ما در این بخش روش سادهای را برای تشخیص به شما معرفی کردهایم. این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
بوی بد
یکی از نکتههای مهمی که میتواند نشان دهنده کهنه بودن مرغ باشد، بوی نامطلوب قسمت زیر بال آن است. اگر میخواهید از تازه بودن مرغ مطمئن باشید، باید قسمت زیر بال آن را بالا بزنید و بو کنید. بوی بد این قسمت، حاکی از کهنه بودن مرغ است. در مواردی هم فساد مرغ، از نوک بالهای آن شروع میشود.
محل برش
متأسفانه برخی مرغها اول میمیرند و بعد ذبح میشوند. البته این اتفاق، بسیار به ندرت و آن هم در مرغداریهای بدون نظارت که مرغ را به صورت قاچاقی میکشند، میافتد. در هر صورت، مرغی که ابتدا مرده باشد، محل برش گردن آن ملتهب و برجسته نیست. بوی نامطلوب محوطه شکمی هم میتواند نشانه کهنه بودن مرغ باشد.
لزجی و تغییر رنگ
سطح گوشت و پوست مرغ تازه، نباید حالت لزج و چسبنده داشته باشد. چسبندگی سطح مرغ و تغییر رنگ مرغ به رنگهای زرد و سبز نیز نشان دهنده رشد میکروبی و کهنه بودن آن است.
توجه به خون مردگی
گاهی شما هنگام پاک کردن مرغها، متوجه وجود خون مردگی یا کبودیهایی در قسمت ران، بال و بازوی مرغ میشوید. ۲ دلیل مختلف برای ایجاد این کبودیها وجود دارد:
- دلیل اول که رایجتر است، این است که هنگام جمع آوری مرغها در مرغداریها، تمام چراغها را خاموش و فقط نور قرمزی را روشن میگذارند. مرغها نمیتوانند در نور قرمز، محیط اطراف خود را ببینند و کور میشوند. زمانی که کارگران در شب جمع آوری مرغها برای ارسال آنها به کشتارگاه، وارد سالن میشوند، مرغ ها شروع به دویدن میکنند و در حین این کار، گاهی زیر دست و پای کارگران میمانند و عضوی از آن ها دچار کبودی میشود.
- گاهی هم به دلیل بالا بودن سرعت خط کشتار در برخی کشتارگاهها، قسمتهایی از بدن تعدادی از مرغها در دستگاه چیلر یا خنک کننده گیر میکند و کبود میشود. در هر صورت، این کبودیها، کاملاً فیزیکی است و نشانه بیماری نیست. به همین دلیل هم شما میتوانید فقط قسمت کبود شده را به خاطر فسادپذیری بالای آن و بدطعم بودنش جدا کنید و دور بیندازید و با خیال راحت، بقیه گوشت را مصرف کنید.
خون مردگی مهم
برخی اوقات خون مردگیهایی که در لاشه گوشت مرغ ایجاد میشود، ناشی از بیماری است که علائم خاص خود را دارد. خون مردگی ناشی از بیماری دارای علائمی مانند وجود خون مردگی در امعاء و احشاء درونی مرغ مانند سینه، روده، پراکنده بودن خون مردگی در سطح لاشه و غیره است.
اما عمدتاً خون مردگیهای ایجاد شده در گوشت مرغ که مردم آن را مشاهده میکنند، به دلیل ضربات وارده به مرغ در فرآیند جابجایی آن از سالنهای پرورشی تا کشتارگاه و بازار مصرف است. این خون مردگی مشکلی ندارد و مردم میتوانند با خیال آسوده گوشت مرغ را در این شرایط مصرف کنند و با شست و شوی دقیق گوشت مرغ، این مشکل به راحتی برطرف میشود.