تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


نگاه صرف سخت‌افزاری مشکل ترافیک را حل نمی‌کند
تاريخ خبر: دوشنبه، 21 مهر 1393 ساعت: 11:26

به گزارش گروه حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری نیوز ،قائم مقام معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در جلسات ارتقاي فرهنگ ترافيك در مناطق جنوب شرقي و جنوب غربي پایتخت كه به صورت جداگانه با حضور شهرداران و مديران شهري مناطق 14، 15، 17 و 18 به ميزباني شهرداري‌هاي مناطق 15 و 18 برگزار شده بود، گفت: هر چند جنس فعاليت در حوزه ترافيك ظاهراً فني و مهندسي است اما واقعيت اين است كه اگر بخواهيم ترافيك را فقط از جنبه سخت افزاری نگاه كنيم مشكل ترافيك حل نمي‌شود. 

 

مهندس حجت‌ا... بهروز افزود: ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز در حوزه‌هايي كه عقب افتادگي‌هاي بسياري در آن‌ها داشتيم، تهران را در دهه اخير متحول كرده، چنانچه اگر اين كلان شهر را با ده سال پیش مقايسه كنيم، از نظر امكانات و تجهيزات شهري كاملاً متفاوت شده و از اين نظر وضعیت مناسبی دارد و با كلان شهرهاي جهان می تواند رقابت کند.

وي با اعلام اين كه در مقابل، تهران در زمينه فرهنگ ترافيك نه تنها با شهرهاي بزرگ دنيا، بلكه با شهرهاي كشور خودمان هم قابل مقايسه نيست، تأكيد كرد: از اين نظر در وضعيت نا هنجاري قرار داريم و ترجیح منفعت شخصی افراد به منافع جمعی جامعه، باعث شده تا امروز شاهد چنین رفتارهاي ترافيكي در شهرمان باشیم که به دور از شأن شهر تهران و شهروندان آن است.

چرا رفتارهای رانندگی در بالا و پایین بزرگراه طبقاتی صدر متفاوت است؟

 

قائم مقام معاون شهردار تهران با اشاره به اين كه در برنامه 5 ساله دوم شهر تهران، با توجه به جبران بخش قابل توجهی از عقب افتادگي‌هاي سخت‌افزاري، نگاه نرم افزاري به شهر در دستور كار مديريت شهري قرار دارد، اظهار كرد: با توجه به اين كه در زمينه زيرساخت‌هاي شهري از جمله معابر بزرگراهي، خطوط اتوبوسراني و شبکه مترو به وضعيت نسبتاً قابل قبولي رسيده‌ايم، در برنامه دوم شکل خدماتمان متفاوت شده و علاوه بر توسعه زيرساخت ها، توجه به جزييات را نیز مورد تأكيد بیشتر قرار داده ایم.

مهندس بهروز با بيان اين كه در كلان شهر پيچيده‌اي مانند تهران، اهمیت کیفیت از کمیت بیشتر است و اقدامات و فعاليت‌هاي ترافیکی بايد با دقت و ظرافت و به اصطلاح به شکل مينياتوري انجام شده و به جزييات و ریزه کاری ها دقت شود، تصريح كرد: اگر امكانات شهر از سوي مديريت شهري با دقت نگه داري شود، شهروندان نيز در بهره‌‌برداري از اين تجهیزات دقت خواهند كرد.

وي با طرح اين سؤال كه چرا رفتارهای رانندگي در بالاي بزرگراه طبقاتي صدر با پايين اين پل متفاوت است؟ خاطرنشان كرد: دليل اين تغيير رفتار این است که حركت خودروها روي پل از طريق ابزارهاي نظارتی و با استفاده از دوربین های کنترل هوشمند تحت نظارت است و رانندگان چون احساس می کنند دیده می شوند، مراقب رانندگی خود هستند، در صورتی که اين نظارت در زير پل وجود ندارد و رانندگان نیز با آگاهی از این موضوع و البته با هوشمندي، رفتارشان را بر همین اساس تنظيم مي‌كنند.

 

فرهنگ با تابلو و بیلبورد عوض نمی‌شود

 

قائم مقام معاون شهردار تهران با اشاره به اين كه علاوه بر دقت به نكات مهندسي در معابر سواره‌، معابر پياده نيز به مهندسي دقيق نياز دارند، اظهار كرد: به عنوان نمونه، ارتباط و پيوستگي حركت در پياده‌روها بايد حفظ شود و عابران پياده با آرامش و ايمني بتواند قدم بزنند و به هیچ عنوان نباید هیچ گونه سد معبری در پیاده‌روها وجود داشته باشد.

مهندس بهروز با بيان اين كه برنامه مفصلي به منظور ساماندهي موتورسيكلت‌سواران در تهران تدارك ديده شده، تصريح كرد: به این منظور با تغيير تكنولوژي موتورسيكلت و جايگزيني موتورسيكلت‌هاي برقي به جاي موتورسيكلت‌هاي بنزيني، تغيير فرهنگ موتورسواري در تهران را در دستور کار قرار داده ایم و اين پروژه را به صورت آزمايشي از منطقه 12 آغاز خواهیم کرد.

وي با تاكيد بر اين كه فرهنگ با تابلو و بيلبورد عوض نمي‌شود، اضافه كرد: اگر مي‌خواهيم مردم فرهنگ ترافيك را رعايت كنند، مسئولان شهري نيز باید در جزييات اقدامات ترافيكي دقت كنند و به عنوان نمونه، هنگامي كه يك معبر را خط‌كشي مي‌كنيم بايد عرض و طول خطوط، نوع موادی که در آن به كار رفته، كيفيت خط‌كشي و بسياري از جزييات را مورد دقت قرار دهیم.

قائم مقام معاون شهردار تهران با اشاره به اين كه به طور متوسط 5 درصد افراد هر جامعه متخلف هستند و اصرار به ارتکاب به تخلف و تکرار آن دارند، اظهار كرد: اگر مسئولان در اقدامات خود به جزييات دقت كنند و قوانين و مقررات به صورت كامل اجرا شود، 95 درصد مردم به قانون احترام می گذارند و نظم و انضباط را رعايت مي‌كنند.

بر اساس این گزارش، انجمنی شهردار منطقه 15 با تأکید بر ورود به موضوعات فرهنگی در مقیاس یک - یکم، گفت: باید خانه به خانه فرهنگ سازی کنیم و با اقدامات نرم افزاری مانند کنترل هوشمند ترافیک به اصلاح رفتارهای ترافیکی کمک نماییم و به اهداف مدیریت شهری جامه عمل بپوشانیم.

نوروزی شهرداری منطقه 18 نیز با اشاره به این که ترکیب جمعیتی مناطق جنوب شهر با مناطق شمال شهر متفاوت است، اظهار کرد: بزرگراه آزادگان محوری است که به آن توجه ویژه ای داریم و وضعیت ایمنی این محور مهم باید آن قدر ارتقاء پیدا کند که تلفات رانندگی در آن به صفر برسد.

همچنین محمدزاده شهردار منطقه 17 با بیان این که تهران، الگوی کشور است و هر گونه اصلاح فرهنگ ترافیک در این کلان شهر باعث ارتقاء و بهبود رفتارهای ترافیکی در کل کشور می شود، تصریح کرد: با توجه به محرومیت مناطق جنوبی تهران، لازم است این مناطق مورد توجه ویژه قرار گیرند.

گفتنی است حجت الاسلام والمسلمین جعفرپور مشاور فرهنگی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام این که از نظر رفتارهای ترافیکی نمره خوبی نمی گیریم، تأکید کرد: کسی که به دلیل ترافیک، آرام به خانه نمی رود، این عدم آرامش را با خود به خانه می برد و اساساً ترافیک نه تنها سلامت ذهنی رانندگان که سلامت روحی خانواده ها را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.