تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


خروج خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل شهری و جایگزینی آن ها نیاز به حمایت قاطع دولت دارد
تاريخ خبر: سه شنبه، 16 آذر 1395 ساعت: 10:55

به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر شهرداری نیوز، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه هوای پاک گفت: لایحه هوای پاک در ابتدا به صورت یک طرح و یک لایحه بود که بعدها با هم ادغام شد و به شکل یک لایحه جامع و کلی درآمد.

حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا افزود: برخی از جزییات لایحه هوای پاک با اشکالاتی ریز همراه است که نیاز به بررسی مجدد دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: اشکالات موجود در جزییات لایحه هوای پاک ممکن است موجب ضرر رساندن به صنعت کشور شود لذا در این راستا اقدام به بررسی مجدد جزییات این لایحه شده است.

وی اظهار داشت: مصوبات اجرایی لایحه هوای پاک باید برحسب ساختار و موقعیت مکانی تدوین شود چراکه کلان شهرها به نسبت شهرهای کوچک از شاخص های خاص و متمایزی برخوردارند و باید به این نکات توجه شود تا طرح با موفقیت اجرا گردد.

وی در خصوص مدیریت یکپارچه آلودگی هوا خاطرنشان کرد: در حال حاضر سازمان های محیط زیست و استاندارد از متولیان اصلی مدیریت آلودگی هوا هستند و باید به این مسئله توجه داشت که محدوده فعالیت ناظر و مجری جدای از هم باشد بنابراین نباید یک ارگان خاص مدیریت یکپارچه آلودگی هوا را بر عهده گیرد و اجازه فعالیت در این زمینه به چند بخش اصلی واگذار شود.

وی با اشاره به لزوم تسریع در خروج و تعویض خودروهای فرسوده که بخش زیادی از آلودگی هوا را ایجاد می کنند، اذعان داشت: دولت باید برای تسریع در خروج و تعویض خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل شهری تدابیری اندیشد و خودروهای فرسوده را با قیمتی مناسب از رده خارج نماید البته خودروهای نو را با تسهیلاتی ارزان قیمت در اختیار مالکان قرار دهد تا بتوانند نسبت به جایگزینی وسیله نقلیه خود اقدام کنند.

وی در ادامه این گفتگو بیان کرد: خروج خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل شهری و جایگزینی آن ها در راستای کاهش آلودگی هوا نیاز به حمایت قاطع دولت دارد.

وی عنوان کرد: البته باید خودرو را به عنوان یک کالای مصرفی، نه سرمایه ای در نظر گرفت و برنامه ریزی های زیست محیطی در زمینه کاهش آلودگی هوا و همچنین حمایت های دولت در این بخش به این سمت سوق داده شوند تا همچون کشورهای توسعه یافته اروپایی خودرو در سبد کالای مصرفی خانوارها قرار گیرد.

حجت الاسلام حسینی کیا اشاره کرد: با قرارگیری خودرو در سبد کالای مصرفی خانوارها می توان شاهد کاهش قیمت خودرو و تقلیل میزان آلودگی در کلان شهرها بود چرا که نو بودن ناوگان حمل و نقل شهری بخش اعظمی از آلودگی هوا را مرتفع می سازد.