تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


خواص چای سبز!
تاريخ خبر: پنجشنبه، 6 شهريور 1393 ساعت: 11:54

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه عنوان کرد: مصرف چای سبر می‌تواند کند شدن روند پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد.

لیلا رضازاده در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، با اشاره به رایج بودن نوشیدن چای در دنیا اظهار کرد: این نوشیدنی از سال‌ها پیش در ایران رواج داشته و پس از آب، دومین نوشیدنی رایج در ایران نیز به شمار می‌رود.

وی با اشاره به وجود سه نوع چای سیاه، سبز و اولانگ عنوان کرد: انواع چای بویژه چای سبز حاوی آنتی اکسیدان هستند که می‌توانند از بروز انواع سرطان بویژه سرطان معده، سینه و کیسه صفرا پیشگیری کنند.

رضازاده با بیان اینکه چای سیاه از جوانه، برگ و ساقه گیاه چای به دست می‌آید، اظهار کرد: این نوع چای حاوی کمترین میزان آنتی اکسیدان بوده و در مقابل از مقدار بیشتری کافئین برخوردار است. این در حالیست که چای سبز منبع غنی یک نوع آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که این نوع آنتی اکسیدان در برابر عوامل شیمیایی بیماری زا اثر محافظتی دارد.

وی کاهش ایجاد لخته خون، بهبود اکسیژن رسانی به قلب، افزایش مقاومت در برابر عفونت و کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی و افسردگی را از دیگر فواید نوشیدن چای سبز بیان کرد.

این کارشناس تغذیه در خصوص طعم نا آشنای چای سبز گفت: چای سبز بر خلاف چای سیاه نیاز به دم کردن نداشته و با ریختن یک تا دو قاشق آن در یک فنجان آب جوش و قرار دادن درپوش برروی آن پس از یک دقیقه آماده نوشیدن است. طولانی شدن زمان قرار گرفتن چای سبز در آب جوش موجب می‌شود تا طعم تلخی به خود بگیرد.

رضا زاده یادآور شد: دم کردن چای سیاه به مدت سه تا شش دقیقه کافی است و طولانی شدن مدت دم کشیدن چای موجب خواهد شد تا آنتی اکسیدان‌های چای سیاه از بین رفته و مواد مضری در آن ایجاد شود.

وی با تاکید بر خودداری از مصرف چای سبز به همراه لبنیات در وعده صبحانه اظهار کرد: لبنیات فواید چای سبز را از بین می‌برند.

وی با اشاره به وجود فلوراید در چای سبز اظهار کرد: وجود این ماده در چای سبز موجب می‌شود تا با نوشیدن آن از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری شود. نوشیدن چای سبز همچنین می‌تواند از روند پوکی استخوان در افراد پیشگیری کند. نوشیدن چاس سبز اثری در از بین بردن منابع آهن غذا ندارد.

رضازاده در پایان عنوان کرد: افراد می‌توانند به منظور خوش طعم کردن چای سبز از طعم دهنده‌های چای مانند گل محمدی، هل و گل یاس استفاده کنند.