ایسنا: یک متخصص گوش گلو و بینی با بیان اینکه درمان پلیپ بینی اغلب با دارو آغاز میشود و ممکن است حتی پلیپهای بزرگ با دارو جمع شوند یا از بین بروند، گفت: درمان دارویی کورتیکوستروئیدهای بینی، برای کاهش التهاب کاربرد دارد.
دکتر خشایار احمدی با اشاره به اینکه پلیپهای بینی جوانههای نرم، بدون درد و غیرسرطانی هستند که بر آستر راهگذرهای بینی یا سینوسها به وجود میآیند گفت: این جوانهها شبیه قطرات اشک یا انگور آویزان هستند.
وی افزود: این ضایعات حاصل التهاب مزمن به علت آسم، عفونت راجعه، آلرژیها، حساسیت دارویی یا بعضی نابسامانیهای ایمنی بروز می کند.
احمدی با تاکید بر اینکه پلیپهای کوچک بینی، نشانهیی ایجاد نمیکنند گفت: جوانههای بزرگتر یا گروههای پلیپ بینی، سبب انسداد راهگذرهای بینی می شوند و به بروز مشکلات تنفسی، از بین رفتن حس بویایی و عفونتهای مکرر منتهی میشوند.
این متخصص گوش گلو و بینی یادآور شد: پلیپهای بینی در همهی افراد دیده میشوند، اما در بزرگسالان بیشتر بروز می کند. اغلب استفاده از دارو سبب جمعشدن یا از بین رفتن پلیپ بینی میشود ولی گاهی لازم است با عمل جراحی پلیپ خارج شود. حتی پس از درمان موفق، اغلب پلیپهای بینی عود می کنند.
احمدی گفت: پلیپهای بینی با التهاب آستر راهگذرهای بینی و سینوسها همراه است که بیش از 12 هفته طول کشیده باشد (رینوسینوزیت مزمن که به سینوزیت مزمن نیز معروف است) اما امکان دارد که سینوزیت مزمن بدون پلیپ بینی موجود باشد.
این متخصص گوش گلو و بینی خاطر نشان کرد: پلیپهای بینی به خودی خود نرم و فاقد حس هستند و بنابراین اگر کوچک باشند، ممکن است شخص به وجودشان آگاه نباشد. جوانههای متعدد یا یک پلیپ بزرگ ممکن است گذرگاههای بینی و سینوسها را مسدود کند.
وی گفت: درمان پلیپ بینی اغلب با دارو آغاز میشود و ممکن است حتی پلیپهای بزرگ با دارو جمع شوند یا از بین بروند. درمان دارویی کورتیکوستروئیدهای بینی برای کاهش التهاب کاربرد دارد.
احمدی گفت: با تجویز افشانه بینی، پلیپها چروکیده می شوند یا به طور کامل از بین میروند.
این متخصص گوش گلو و بینی گفت: در صورتی که کورتیکوستروئیدهای خوراکی و تزریقی بینی مؤثر نباشند میتوان از کورتیکوستروئیدهای خوراکی مانند پردنیزون چه به تنهایی و چه در ترکیب با افشانهی بینی استفاده کرد. از آنجا که مصرف کورتیکوستروئیدهای خوراکی سبب بروز عوارض جدی میشوند، باید به مدت کوتاه مورد استفاده قرارگیرند. در صورتی که پلیپ بینی شدید باشد میتوان از کورتیکوستروئیدهای تزریقی استفاده کرد.
اجمدی گفت: ممکن است برای درمان حالاتی که در ایجاد التهاب مزمن سینوسها یا راه گذرهای بینی سهم دارند، از داروهای دیگری استفاده شود. این داروها شامل آنتی هیستامینها برای درمان آلرژی و آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت مزمن راجعه است.
این متخصص گوش گلو و بینی در پایان یادآور شد: در بعضی بیماران حساسیتزدایی آسپیرین و درمان پلیپهای بینی و حساسیت آسپیرین سودمند است.