تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


عملکرد یک ساله کمیسون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران
تاريخ خبر: چهارشنبه، 22 مرداد 1393 ساعت: 16:20

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز،رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز طی نشست خبری با حضور خبرنگاران رسانه های گروهی، به ارایه گزارش عملکرد کمیسیون متبوع خود در طول یک سال گذشته پرداخت.

محمد سالاری در ابتدای سخنان خود، ابراز داشت: علی رغم اینکه شورای چهارم را دو طیف سیاسی کشور تشکیل می دهند اما ورود به مباحث مدیریت شهری، نظرات کاملا کارشناسی بوده و با وجود پیش بینی های زیادی که مبنی بر به حاشیه رفتن شورا وجود داشت، در حال حاضر شاهد هستیم در جایی که به مصلحت شهر و شهروندان است اعضا به صورت تخصصی به موضوعات ورود پیدا می کنند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات مهمی که در سال دوم فعالیت شورای چهارم باید مورد نظر باشد، اولویت دادن به بحث نظارت و برنامه پذیر کردن شوراست. در همین راستا اعتقاد دارم در سال جاری کمیسیون های شورا باید به سمت نظارت در عمق، نظارت میدانی و تشکیل جلسات کارشناسی جهت مطابقت اقدامات شهرداری با برنامه ها و بودجه های سالانه اقدام کنند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری با اشاره به موضوع انتقال پایتخت، ابراز داشت: با گزارش ارایه شده از سوی دبیر کارگروه طرح انتقال پایتخت در مجلس شورای اسلامی، طرح انتقال پایتخت تغییر پیدا کرده و به طرح ساماندهی پایتخت تبدیل شد. علاوه بر این با توجه به نحوه تعامل نهاد شورا، ریاست شورای شهر و شهردار تهران نیز به عنوان دو عضو در این کارگروه عضویت پیدا کردند.

وی گفت: در راستای تعامل نهاد شورا و دولت شاهد تشکیل کمیسیونی به عنوان کمیسیون خاص بررسی چالش تهران و کلانشهر ها در دولت بودیم. در این راستا باید دبیرخانه ای ذیل ریاست شورا و شهردار تهران به صورت مشترک ایجاد شود تا یکسری موضوعات اساسی با توجه به ظرفیت بسیار خوبی که به عنوان یک فرصت تاریخی در دولت ایجاد شده است، مورد رسیدگی قرار گیرد.

سالاری ادامه داد: یکی از معضلات اساسی کلانشهرها و به ویژه شهر تهران معضل بافت فرسوده است که به عنوان یک تهدید منطقه ای و ملی وجود دارد. بر اساس گزارشی که در سال جاری ارایه شده است، 3 هزار و 700 هکتار بافت فرسوده و رقم بالایی بافت ناپایدار در شهر تهران داریم؛ چنانچه شاهد وقوع زلزله ای باشیم با فاجعه ای نه تنها انسانی بلکه ملی و حاکمیتی روبرو خواهیم بود. در این راستا باید راهکارهای تسهیل گری و تشویقی جهت احیای بافت فرسوده در کمسیسیون خاص کلانشهر ها در دولت ایجاد شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران همچنین تاکید کرد: در حال حاضر شهرداری تهران عوارضی از بافت های فرسوده در جریان نوسازی دریافت نمی کند و در این زمینه بر اساس تعاملات با شهرداری تهران، قرار است در آینده شاهد صدور پروانه سبز در بافت فرسوده باشیم تا عوارض متفرقه ای که به عنوان یک آیتم دریافت می شود نیز از مالکان خانه های واقع در بافت فرسوده دریافت نشود.

سالاری با اشاره به تفاهم نامه امضا شده با سازمان نظام مهندسی استان تهران در سال جاری، گفت: براساس تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسی قرار است نظام مهندسی در هیات رئیسه خود تصویب کند تا مهندسان ناظر - اعم از حقیقی و حقوقی – در بافت های فرسوده مبلغی را دریافت نکنند و در قبال آن سازمان نظام مهندسی بسته های تشویقی در سایر املاک جدای از بافت های فرسوده را به آن ها ارایه دهد.

وی تاکید کرد: رقمی که سازمان تامین اجتماعی به عنوان حق بیمه از متولیان ساخت و ساز می گیرد، بعضا از کل عوارض ساخت ساختمان بیشتر می شود. این در حالی است که دولت در بافت های فرسوده، به عنوان کمک به مردم و تسهیل در نوسازی بافت های فرسوده نباید این رقم را دریافت کند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوعات مربوط به ضوابط نما، تصریح کرد: در این زمینه شهرداری را ملزم کرده ایم که یک لایحه دو فوریتی را ارایه کند و قرار شد این لایحه در هفته جاری به ریاست شورا ارایه شود.

سالاری با اشاره به بررسی مغایرت های میان طرح تفصیلی و طرح جامع در شورای عالی شهرسازی و معماری، تصریح کرد: با لغو این مصوبات یکسری ناامنیتی اقتصادی در شهر ایجاد می شود. لغو مصوبات کمیسیون ماده 5 و طرح تفصیلی، تبعات اجتماعی به دنبال دارد و برای سرمایه گذاران بخش خصوصی ناامنی ایجاد می شود. از این منظر به شورای عالی شهرسازی گفته ایم مردم چه تقصیری دارند که یک روز یک نفر طرح تفصیلی ابلاغ می کند و می گوید آن را اجرا کند، ناگهان با لغو مصوبات قبلی، یکسری مشکلات برای مردم به وجود می آید.

وی افزود: هر چند که اعتقاد داریم این رویکرد نظارت اجتماعی و رسانه ای باید ادامه پیدا کند و تا جایی که امکان دارد، شهرداری ضمن حفظ حقوق سرمایه گذاران بخش خصوصی، این مصوبات و مجوزها را لغو کند.

سالاری درباره سرنوشت گودبرداری خیابان ایران زمین، گفت: درباره گود ایران زمین مقرر شد تا با توجه به مشکلی که برای مالک این زمین ایجاد شده و در حبس است و علاوه بر آن در حساب های بانکی او نیز مبلغی نبوده است که بتوان از آن استفاده کرد، شهرداری تهران از محل ماده 55 قانون شهرداری ها نسبت به پر کردن 15 متر از گود ایران زمین به صورت خاک ریزی و کوبش اقدام کند و مابقی گود تا سطح صفر - صفر خیابان پر شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت بدهی شهرداری تهران به بابک زنجانی نیز گفت: شهرداری به بابک زنجانی بدهکار نیست چرا که شهرداری به بابک زنجانی مجوز داده و ایشان هم پروانه ساخت گرفته است؛ اما در ادامه شورای عالی شهرسازی و معماری مصوبه کمیسیون ماده 5 را لغو کرده است. در این میان مالک پروژه می تواند طرح جدید خود را ارایه دهد و نهایتا از طرح تراکم سیار استفاده کند تا درمناطقی از شهرداری که امکان ساخت بلند مرتبه باشد، از آن تراکم استفاده کند. در این میان شهرداری اگر بدهکار باشد، به قوه قضائیه و وزارت نفت بدهکار است چرا که تکلیف اموال بابک زنجانی در وزارت نفت مشخص نشده است و شهرداری می تواند بدهی موجود را به وزارت نفت پرداخت کند.

وی درباره بررسی موضوع ساخت و ساز در ارتفاعات 1800 متر در شهر تهران، گفت: بسیاری از مجوز های صادره در این زمینه از سوی وزارت جهاد کشاورزی دولت قبلی بوده است. به دنبال آن در سوهانک، دارآباد شهرک زیتون و حتی منطقه لواسان و فشم اتفاقات عجیبی می افتد که در اینجا انتقادات جدی نسبت به دولت وجود دارد.

سالاری ادامه داد: در مذاکرات با وزیر راه و شهرسازی نیز عنوان کرده ایم، همانطوری که به تغیری کاربری ها و تخلفات شهرداری ها می پردازیم، بیشتر باید به موضوعاتی بپردازیم که در اختیار دولت بوده است. در راستای همین بحث به دنبال نامه دفتر مقام معظم رهبری مجموعه 5 هکتاری تپه های سوهانک را بررسی کرده ایم ولی با توجه به حسایستی که ایجاد شده، در تدقیق جدید طرح تفصیلی قسمت اعظم آن خارج از محدوده و حدود یک هکتار از آن داخل محدوده قرار دارد.