به گزارش گروه حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری نیوز: روزانه به طور متوسط 150 نفر از شهروندان تهراني جان خود را بنا بر دلايل و عوامل مختلف از دست ميدهند كه از اين تعداد، دو تا سه نفر در جریان حوادث ترافيكي جان مي بازند و تصادفات رانندگی به یکی از علل اصلی مرگ و میر تهرانی ها تبدیل شده است.
2 درصد تهراني ها در حوادث ترافيكي جان خود را از دست مي دهند
يك كارشناس برنامه ريزي شهري با اعلام اين خبر و با تأكيد بر اين كه به طور متوسط هر ساعت دو نفر در كشور بر اثر سوانح ترافيكي كشته مي شوند كه سهم تهران از اين آمار در هر شبانه روز دو نفر است، افزود: به طور متوسط 2 درصد تهراني ها در حوادث ترافيكي فوت مي كنند كه اين میزان براي كلان شهري همچون تهران، بسيار نگران كننده است.
شهرام جباري زادگان با اشاره به اين كه كشورمان يكي از كشورهاي صدرنشين جهان از نظر آمار بالای تلفات ترافيكي است كه در محدوده پر خطر و قرمز قرار دارد، اظهار كرد: متأسفانه كشورمان از نظر مرگ و مير ناشي از تصادفات رانندگي، در رده كشورهايي همچون ناميبيا، تايلند، سودان، ونزوئلا، كنگو، عراق، آفريقاي مركزي، مغولستان، موزامبيك و افغانستان قرار دارد.
وي با بيان اين كه در نخستین ماه سال جدید در كشورمان، 60 هزار دستگاه خودرو توليد شده كه 20 هزار دستگاه این خودروها وارد خيابان هاي تهران شده و به عبارتي از ابتدای سال جاری تا امروز، هر روز 60 دستگاه خودروي جديد به انبوه خودروهاي تهران اضافه شد، تصريح كرد: افزايش روزافزون خودروهايي كه بخشي از آنها از استاندارد و ايمني لازم برخوردار نيستند، يكي از دلايل اصلي وقوع تصادفات رانندگي در تهران و سایر نقاط کشور محسوب مي شود.
جباري زادگان با اشاره به اين كه به طور متوسط بالغ بر 20 برابر كشته هاي حوادث ترافيكي، در جریان این سوانح مجروح و مصدوم مي شوند، اظهار كرد: به اين ترتيب روزانه حدود يك هزار نفر در سراسر كشور بر اثر تصادفات رانندگی آسيب مي بينند كه سهم تهران از اين تعداد حدود 40 نفر در روز است.
وي با بيان اين كه اين در حالي است كه در تعدادي از كشورهاي اروپايي همچون سوئد، طرحي تحت عنوان «چشم انداز صفر» را ترسيم كرده اند که به موجب آن هيچ فردی به جهت تصادفات ترافيكي كشته نمي شود و آسيب جدی نمي بيند، تصريح كرد: اين در حالي است كه 50 درصد تلفات ترافيكي تهران به عابران پياده تعلق دارد و به عبارتي، هر روز يك عابر پياده در تهران بر اثر تصادفات رانندگي كشته مي شود.
اين كارشناس مسائل شهري در پايان با تأكيد بر اين كه در اين ميان، موضوع اصلاح و ارتقاي فرهنگ ترافيك از اهميت ويژه اي برخوردار است، خاطرنشان كرد: موضوع بهبود رفتارهاي رانندگي، موضوعي كلان است كه بايد با نگاه ملي به آن نگريست و از رييس جديد رسانه ملي انتظار مي رود اين موضوع مهم را که با جان مردم سر و كار دارد، به صورت جدي مورد توجه قرار دهند.