تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ازبودجه هزار میلیاردی تا مرشد خوانی در نمایشگاه کتاب
تاريخ خبر: يکشنبه، 19 ارديبهشت 1395 ساعت: 11:39

 

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، پروژه مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب در جنوب شهر تهران در زمینی به مساحت 138 هکتار در مجاورت مرقد مطهر امام خمینی (ره) و به فاصله اندکی از فرودگاه امام خمینی (ره) در مسیر اتوبان تهران - قم واقع شده است. این مجموعه دارای یک ورودی شرقی از طریق اتوبان تهران – قم و یک ورودی از کمربندی شهرآفتاب است.

شهرداری تهران بیش از 10 سال بر روی ساخت پروژه شهر آفتاب وقت صرف کرد و در این زمان مطالعات، تحقیقات، زیر ساخت ها و غیره را انجام داد.

در چند روز گذشته مجموعه نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب افتتاح شد و قرار است از این پس دیگر نمایشگاهی در داخل شهر تهران برگزار نشود.

برای دسترسی شهروندان به نمایشگاه بین المللی متروی شهر آفتاب ایجاد شد.

رضا یکی از شهروندان می گفت که دسترسی به نمایشگاه خوب است اما ازدحام جمعیت در داخل مترو بسیار زیاد است.

کریم یکی دیگر از شهروندان می گفت که سرفاصله قطارها خوب بود ولی تا شهر ری مترو بسیار شلوغ بعد از آن مترو خلوت تر شد.

متین یکی دیگر از بازدید کنندگان گفت که مرشد خوانی خوبی در حاشیه نمایشگاه اجرا می‌شود.

سیاوش یکی از بازدید کنندگان نمایشگاه کتاب گفت که دسترسی خوب بود ولی داخل غرفه ها خیلی خوب نبود ولی بهتر از سال های قبل بود.

اسد یکی از شهروندان در خصوص نمایشگاه گفت من هنوز داخل نمایشگاه نرفتم فعلا فقط یک ساندویج خورده ام ولی غذایش خوب بود. البته دسترسی با مترو هم خوب بود ولی مترو خیلی شلوغ بود.

جعفر تشکری هاشمی معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران در این باره گفت: ترافیک ناشی از برگزاری نمایشگاه های پر مخاطب، چه در محل سابق نمایشگاه های بین المللی تهران و چه در محل مصلای حضرت امام (ره) که 9 دوره نمایشگاه کتاب در آن برگزار شد، مسائل و مشکلات بسیاری را برای شهروندان به همراه داشت.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شهروندان با استفاده از کارت های اعتباری مترو و با هزینه ای کمتر از 300 تومان، به راحتی می توانند خود را به «شهر آفتاب» برسانند.

تشکری هاشمی ادامه داد: ایستگاه متروی «شهر آفتاب» در انتهای خط یک مترو قرار دارد، ضمن این که شهروندان علاوه بر این خط و خط 3 مترو، از طریق 100 ایستگاه مترو در مرکز و 4 گوشه شهر نیز می توانند خود را به صد و یکمین ایستگاه متروی تهران در «شهر آفتاب» برسانند.

وی تصریح کرد: خطوط مترو از کنار عمده ترین دانشگاه های تهران عبور می کند و اساتید و دانشجویان عزیز با استفاده از این خطوط می توانند در ایستگاه متروی «شهر آفتاب» در داخل نمایشگاه پیاده شوند.

معاون شهردار تهران با تأکید بر این که شهروندان می توانند ظرف مدت نیم ساعت با مترو خود را از مرکز شهر به نمایشگاه کتاب برسانند، گفت: سرفاصله حرکت قطارهای مترو در ایستگاه متروی «شهر آفتاب» به طور متوسط 15 دقیقه در نظر گرفته شده که البته در ساعات اوج حضور مسافران از طریق اعزام قطارهای فوق العاده و تقویت ناوگان، این سرفاصله به 8 تا 10 دقیقه کاهش می یابد.

فاز اول نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب راه اندازی شد و فاز 2 و 3 آن نیز بزودی راه اندازی خواهد شد.

مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در خصوص نمایشگاه شهر آفتاب گفت: این مجموعه نمایشگاهی در کنار فرودگاه امام(ره) قرار دارد.

عبداللهی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی آفتاب بعد از نمایشگاه کتاب به فعالیت اقتصادی خود ادامه می‌دهد، گفت: تا پایان سال، نمایشگاه‌های متعددی در این مکان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه کل نمایشگاه 163 هکتار است، گفت: این نمایشگاه در سه فاز ساخته می‌شود که فاز اول آن آماده شده و دو فاز دیگر به طور مشترک پیش می‌رود و این مجموعه‌ای که امروز بازدید کرده‌ایم در آن 200 هزار مترمربع ابنیه شامل سالن، تأسیسات، تونل‌های زیرزمینی و موتورخانه تأسیس شده است.

عبداللهی در خصوص افق طرح نمایشگاه شهر آفتاب، گفت: در سال 1404، 970 هزار مترمربع ابنیه در این مکان ساخته می‌شود.

به گفته معاون شهردار، در فازهای بعدی این نمایشگاه هتل 4 و 5 ستاره،‌ سالن همایش،‌ مسجد و سالن‌های اداری ساخته می‌شود.

بر اساس این گزارش، مهمترین خصیصه و وجه تمایز تمدن و اندیشه اسلامی با دیگر تمدن های دنیا در همین نقطه است که آنها بیشتر با استثمار و استعمار تمدن خود را توسعه می دهند اما انقلاب و تمدن اسلامی توسعه خود را بر اندیشه ، فرهنگ ، کتاب و کتابک مبتنی کرده است. به نحوی که در طول تاریخ اگر به خوبی نگاه کنیم این تاثیرگذاری را شاهد هستیم .

محمد باقر قالیباف شهردار تهران در این باره گفت: یکی از مهمترین راهبردهای نظام اسلامی را توجه به کتاب و کتابخوانی دانست.

وی ادامه داد: البته بعد از انقلاب اسلامی آنطور که باید و شاید نتوانسته ایم به اهمیت این امر مهم بپردازیم.

شهردار تهران افزود: در شهرداری تهران شاید از جهت قانون و مقررات مسوولیت مستقیمی درخصوص فرهنگ نداشته باشیم اما تک تک ما مسئولان در هر کجا که هستیم باید به اهمیت مقوله فرهنگ، کتاب و کتابخوانی توجه داشته باشیم .

وی ادامه داد: شاید در تولید کتاب آمار خوبی داشته باشیم به نحوی که در سال93 رشد خوبی را در این حوزه شاهد بوده ایم اما تیراژ کتاب ها به 500 عدد رسیده است.

به گفته شهردار تهران، هم اکنون در دنیا با توجه به رشد فناوری اطلاعات و حوزه دیجیتالی، انتشار کتاب کاغذی هم با رشد و توسعه همراه است، این امر حاکی از آن است که مطالعه در دنیا سیر صعودی و پرشتابی را طی می کند.

شهردار تهران اضافه کرد: شورای شهر تهران به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار به صورت مستقیم برای حوزه کتاب تخصیص داده است.

 هر ساله برگزاری نمایشگاه کتاب در داخل شهر ترافیک زیادی ایجاد می کرد؛ امسال این نمایشگاه به شهر آفتاب در حاشیه شهر منتقل شد مردم از برگزاری نمایشگاه رضایت داشتند و تنها مشکل آنها شلوغی واگن های مترو بود که بهتر است مسئولان برای رفع این مشکل هم اقدامات اساسی انجام دهند.