تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ضرورت وصول مطالبات 14هزار میلیارد تومانی شهرداری
تاريخ خبر: چهارشنبه، 8 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:27

به گزارش شهرداری نیوز، شهردار پایتخت با اشاره به مطالبات معوق شهرداری تهران از دولت و سایر نهادها تاکید کرد: براساس گزارش ها نزدیک به 14هزار میلیارد تومان مجموعه طلب های شهرداری تهران است که بیش از 8هزار میلیارد تومان آن  مسیر اداری و قانونی خود را از طریق ذی حسابی طی کرده است. در این میان نباید اجازه دهیم این طلب ها بیشتر شود و برای تحقق آن نیز تلاش خواهیم کرد.

محمدباقر قالیباف در جلسه شورای مدیران و معاونان برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران که در محل تالار ایران زمین برگزار شد، شهرداری تهران را سازمانی گسترده دانست و گفت: یکی از ویژگی های کم نظیر شهرداری آن است که شهرداری در ویترین قرار دارد و مردم هر ساعت و هر روز تاثیر آن را در زندگی خود مشاهده کرده و درباره شهرداری قضاوت می کنند.

وی تاکید کرد: اگر نگاه منصفانه ای به مجموعه شهرداری در دهه گذشته داشته باشیم، شاهد هستیم روند قابل قبولی را در حوزه برنامه ریزی طی کرده است. هر چند ممکن است مقاطعی ایستاده باشیم و دوباره حرکت کرده باشیم و یا مسیر خود را تصحیح کرده ایم، اما معدل کار در بخش های مختلف برنامه ریزی و اصلاح ساختار شهرداری نشان می دهد که مسیر خوبی را طی کرده ایم.

قالیباف با تاکید بر اینکه شهرداری تهران طی سال های گذشته در مجموعه درآمدها و بودجه پایدار و غیر پایدار و همچنین نقدی و غیر نقدی روند روشن و شفافی را طی کرده است، عنوان داشت: در سال 94 بودجه مصوب شهرداری تهران هزار و 400 میلیارد تومان بود که در آن سال حدود هزار میلیارد تومان محقق شد. این در حالی است که تا پیش از آن تفکیکی بین بودجه نقدی و غیرنقدی قائل نمی شدند.

وی افزود: در همان زمانی که هزار میلیارد تومان در دفاتر ما ثبت شده بود، بالغ بر دو هزار میلیارد تومان هم از منابع دیگری شامل فروش املاک و... هزینه شده بود اما واقعیت آن بود که این موارد در شهرداری ثبت و ضبط نمی شد و در شهرداری حسابرسی صورت گرفت. در آن زمان ما هر چه تلاش کردیم حسابرسی سال های قبل را پیدا کنیم تا آن را مبنای سال های بعد قرار دهیم، حسابرسی قابل قبولی که به امضای مراجع ذی صلاح رسیده باشد را مشاهده نکردیم.

وی خاطر نشان ساخت: تلاش ما آن است که در اردیبهشت ماه 95، حسابرسی های سال 94 را به مراجع ذی صلاح تقدیم کنیم، این در حالی است که در سایر سازمان ها کمتر جایی وجود دارد که این شرایط را داشته باشد.

قالیباف با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در حوزه IT  در مدیریت شهری، عنوان داشت: در حوزه فناوری اطلاعات شهرداری تهران طی چند سال گذشته به صورت متوالی بین تمامی دستگاه های دولتی و نهاد های عمومی غیر دولتی مقام اول را کسب کرده است. البته شاید تا تولید تمامی اپلیکیشن های مورد نیاز و پوشش دادن تمامی بخش ها فاصله داشته باشیم اما در مقایسه با گذشته کارهای قابل توجهی صورت گرفته است.

وی به فعالیت های صورت گرفته در حوزه اجتماعی اشاره کرد و گفت: ساختارسازی که امروز در حوزه آموزش شهروندی، فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در حوزه های مختلف صورت گرفته، جزء ساختارسازی های بی نظیری است که با کمک مردم اتفاق افتاده است. البته حتما در بحث شورایاری ها و مدیریت محلات اشکالاتی هم وجود دارد اما یکی از مهم ترین افتخارات این دوره رویکرد محله محوری، توجه به رده های پائین و مشارکت معنی دار مردم در حوزه های کاری است.

شهردار تهران در ادامه تصریح کرد: کشور باید به این سمت حرکت کند که تفکیک کار ملی و محلی صورت گیرد و با شکل گیری مدیریت واحد شهری، شهرداری ها و شوراهای شهر مبنای دولت های محلی شوند. در این شرایط هم اکنون بستر بسیار مناسب و منحصر به فردی در شهر تهران برای این کار فراهم شده است و در این بخش با شهرهای پیشرفته دنیا قابل مقایسه هستیم.

قالیباف با تاکید بر ضرورت به روزرسانی مستمر اطلاعات رصدخانه شهر تهران ادامه داد: هم اکنون با ساختارسازی در حوزه فناوری اطلاعات و توسعه کالبدی شهر، بخشی از مدیریت یکپارچه شهری را عملا اجرایی کرده ایم. در این میان رصدخانه تهران  قلب اصلی مدیریت واحد شهری خواهد شد. همچنان که در حال حاضر دستگاه های متعدد، حوزه های مختف و وزارتخانه ها پایگاه داده رصدخانه شهر تهران را به عنوان داشبورد شهری مورد استفاده قرار می دهند.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران در حوزه بودجه، مسیر عملیاتی کردن را پیش گرفته است، تصریح کرد: در برنامه شهرداری تهران نیز با همه اشکالات موجود، شاخص بندی ها انجام گرفته، سطوح آن مشخص شده و اقدامات کمی و کیفی در کنار نوع فعالیت ها به صورت قطعی در آمده است تا منطقی بر کار حاکم باشد.

شهردار تهران تصریح کرد: زمانی که ارزیابی برنامه های سوم، چهارم و پنجم توسعه کشور را نگاه کنیم، شاهد هستیم کشور چقدر در مسیر برنامه گام برداشته و چند درصد برنامه اجرایی شده است، اما برنامه ای که در شهرداری تهران تنظیم شده است به صورت قابل قبولی اجرایی شده است به نحوی که تا 85 درصد آیتم هایی که در برش سالیانه بودجه سال 95 وجود دارد، در کنار سرفصل ها کاملا منطبق با برنامه است.

وی در ادامه عنوان داشت: اگر تماس های شهروندان به سامانه 137 در دو سال اول و دو سال آخر را با یکدیگر مقایسه کنیم، شاهد هستیم مردم چه توقعاتی داشتند و امروز چه مسایلی را مطالبه می کنند. این گواه زحمات و تلاش های صورت گرفته برای ارتقای کیفیت زندگی در بعد مادی و معنوی است.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در سال جاری هیچ اقدامی خارج از برنامه و اعتبار مصوب دنبال نخواهد شد، گفت: ضروری است پروژه های نیمه تمام را با اولویت به اتمام و بهره برداری برسانیم و تلاش کنیم تا امسال پروژه نیمه تمامی در مقیاس بزرگ و کوچک باقی نماند.

قالیباف همچنین بر ضرورت پرداخت دیون شهرداری تهران نیز تاکید کرد و گفت: در این زمینه باید هماهنگی بسیار تنگاتنگی بین حوزه برنامه ریزی و مالی و اقتصادی وجود داشته باشد تا روند پیشرفت کار را به صورت ماهانه مشاهده کنیم.

وی با اشاره به مطالبات معوق شهرداری تهران از دولت و سایر نهادها تاکید کرد: براساس گزارش ها نزدیک به 14هزارمیلیارد تومان مجموعه طلب های شهرداری تهران است که بیش از 8هزار میلیارد تومان آن مسیر اداری و قانونی خود را از طریق ذی حسابی طی کرده است. در این میان نباید اجازه دهیم این طلب ها بیشتر شود و برای تحقق آن نیز تلاش خواهیم کرد.

قالیباف پرداخت سهم شهرداری تهران از جرایم راهنمایی و رانندگی را یکی از ردیف های روشن مطالبات شهرداری عنوان کرد و گفت: این پولی است که از سوی شهروندان پرداخت شده و به خزانه رفته است. بر اساس قانون محل دیگری جز تقسیم بین پلیس و شهرداری تهران ندارد. از این رو باید برای تحقق آن گام برداریم. از این رو وصول طلب های شهرداری همانند پرداخت دیون کاملا مهم است.

شهردار تهران در ادامه صرفه جویی را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: نباید تمامی پروژه های شهری را با پول شهرداری انجام دهیم، چراکه هم اکنون این بستر فراهم شده تا پروژه هایی نظیر شهرآفتاب، توسعه خطوط مترو، مراکز فرهنگی و ... را با سرمایه بخش خصوصی پیش ببریم.

وی گفت: در حال حاضر این قابلیت وجود دارد تا پروژه هایی همانند تونل شهیدمتوسلیان و تونل ادامه اتوبان شهید صیاد شیرازی تا آزادگان را به صورت BOT با بخش خصوصی انجام داده و اجازه دهیم بخش خصوصی سرمایه گذاری کند؛ خصوصا آنکه تونل شهید صیاد شیرازی در مسیر خودش پارکینگ ها و مراکز خدماتی بزرگی دارد و از طرح ترافیک عبور می کند. به این ترتیب  حتی اگر شهروندان هزینه یک دهم طرح ترافیک روزانه را به تونل بدهند، می توانند از پارکینگ هایی که زیر زمین طراحی شده، استفاده کنند و به مرکز شهر دسترسی داشته باشند.

قالیباف همچنین ابراز کرد: در حوزه فناوری اطلاعات امسال باید بحث حوزه هوشمندسازی شهر را مورد توجه قرار دهیم و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزارهای مورد نیاز را تامین کنیم.

وی همچنین بر ضرورت دقت در اجرای بخشنامه ها و دستورالعمل ها تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی، دقت در اجرا، رعایت بخشنامه ها و انضباط کاری ما را به موفقیت بزرگی می رساند.