دکتر سلام: دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به سوال کاربران پاسخ داد.
دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در پاسخ به این سوال که آیا با تغذیه مناسب میتوان بیماری کبد چرب لول 2 را درمان کرد؟ یا حداقل آن کنترل نمود، گفت: «برای درمان کبدچرب در وهله اول باید مشخص شود که فرد الکل مصرف میکند یا نه. چون در 50 درصد موارد عامل موثر در بروز کبدچرب، الکل است. البته مصرف برخی داروها، ژنتیک و چاقی نیز در ابتلا به کبدچرب هم نقش دارند و در صورتی که مشخص شود فرد مصرف الکل دارد، حتما باید آن را قطع کند.
وی همچنین تاکید کرد که شرط دوم برای بهبود کبدچرب، کاهش وزن است. بنابراین درصورت ابتلا به چاقی، وزن اضافه باید بسیار تدریجی در حد یک تا 1/5 کیلوگرم در ماه وزن کم شود و همراه با رژیم غذایی، ورزشهای ملایم در برنامه روزانه گنجانده شده و از انجام فعالیتهای ورزشی سنگین و شدید بپرهیز شود.
انتظاری با توصیه به چگونگی تغذیه در کبدچرب گفت: «مبتلایان به این بیماری باید تعداد دفعات غذایی روزانه خود را افزایش دهند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند. حتی مبتلایان به کبدچرب برای یکی، دو ماه از رژیم گیاهخواری پیروی و گوشت قرمز و حتی سفید را برای مدتی قطع کنند و به خاطر داشته باشند که با رعایت این موارد به شدت به کبد خود کمک خواهند کرد.»
پیادهروی در آب برای تسکین درد به خصوص دردهای مزمن موثر و مفید است
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به یکی دیگر از سوالات کاربران که با رژیم کاهش وزن وزنشان را از 137کیلوگرم به 114کیلوگرم رسانده بودند ولی با وزن فعلی دچار مشکل در زانوهایشان بوده و به دنبال راهکار هستند، توضیح داد که وزن بالای 100 کیلوگرم چاقی مفرط محسوب میشود و نیاز است که تغییرات بسیار جدی در برنامه غذایی، نحوه خواب، عادتهای تغذیهای و نوع غذای مصرفی و… ایجاد شود.»
وی در ادامه افزود: «در صورتی که این کاربر گرامی، بدون نظر پزشک اقدام به کم کردن وزن کردهاند، توصیه میشود حتما در اسرع وقت به یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی مراجعه کنند تا یک رژیم غذایی مناسب و متعادل به وی ارائه شود و فشار روی مفاصل کاهش یابد چون با این افزایش وزن، نیاز است که تغییرات بسیار جدی در برنامه غذایی، نحوه خواب، عادتهای تغذیهای و نوع غذای مصرفی و… ایجاد شود. ولی اگر چندین بار تحتنظر متخصص تغذیه رژیم گرفته و دارو هم مصرف کردهاند و در کاهش وزن موفق نبودهاند، میتوانند با مشاوره پزشک از آخرین راهحل، یعنی جراحی بایپس کمک بگیرند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نهایت آبدرمانی را در کاهش دردهای زانو موثر دانست و گفت: «رفتن به استخر و پیادهروی در آب برای تسکین درد به خصوص دردهای مزمن موثر و مفید است و وقتی فردی در آب قرار میگیرد، وزنش معادل یکدهم وزن او در خشکی است. میتوان از روزی 5 دقیقه پیادهروی در آب شروع کرد و سپس به تدریج مدت آن را افزایش داده و به 15 دقیقه تا 20 دقیقه رساند.