مهر: دكتر حسين ذبحي در مورد وضعيت زائرين بيت الله الحرام در سال 92 و 93 گفت: در دوره عمليات عمره مفرده گذشته از تاريخ 1392/09/26 تا 1393/04/05 به دليل همكاري و هماهنگيهاي خوب دستگاههاي مقابله و ستاد مبارزه با مواد مخدر ، سازمان حج و زيارت ، پليس فرودگاهها و موادمخدر و مراجع قضايي ايستگاههاي پروازي حجاج كشور و دادستاني كل كشور موفقيتهاي چشمگيري در كنترل حجاج و جلوگيري از خروج مواد به كشور عربستان حاصل شد تا آنجا كه حتي يك زائر ايراني از طرف پليس عربستان به جرم حمل موادمخدر دستگير نشد.
وي افزود: از طريق دادستاني كل كشور با هماهنگي دادسراهاي ايستگاههاي پروازي حجاج ترتيبي اتخاذ شد تا در ايام حج قضات كشيك دادسرا در فرودگاهها استقرار يافته و به طور شبانه روزي و فوري به پرونده هاي مربوط رسيدگي كنند . گذرنامه زائريني كه مبادرت به جاسازي ، اخفا و حمل موادمخدر نموده و دستگير شدند اخذ و ضمن محكوميت به مجازات به ابطال گذرنامة ممنوع الخروجي از كشور محكوم شده اند و در طول مدت زمان ممنوع الخروجي قادر به سفر خارجي و خروج از كشور نمي باشند.
معاون قضايي دادستان كل كشور اظهار داشت : در دوره عمليات عمره مفرده مزبور تعداد 799/628 نفر زائر از بيست ايستگاه پروازي به سرزمين وحي مشرف شدند.
متأسفانه علي رغم تذكرات و هشدارها تعداد 1507 زائر به جرم اخفا و حمل و نگهداري انواع مخدر مانند ترياك، شيره ، سوخته ، شيشه و قرص متادون دستگير و در مجموع از آنها 8167 گرم مواد و 7924 عدد قرص متادون كشف شد كه تحت پيگرد قضايي، اعمال مجازات وممنوع الخروجي از كشور شدند. بالاترين آمار دستگيري ها مربوط به مشهد با (313 نفر)، ساري با (261 نفر) ، تهران با (276 نفر)، اصفهان با (220 نفر) بوده است. كمترين آمار دستگيري ها مربوط شهرهاي زنجان با (2 مورد) ، بندرعباس با ( 3 مورد)، اهواز با (5 مورد) بوده و شهرهاي بوشهر و اردبيل كشف و دستگيري نداشته اند.
مجرمان دستگير شده از پيچيده ترين روشها براي جاسازي مواد استفاده كرده اند مانند شبيه سازي ده عدد قرص متادون به صورت دكمه هاي پيراهن مانند پشت يقه ژاكت – كپسول دارو – قوطي قرص – بيسكويت- داخل نان خشك – تخمه – شكلات – چرخ ساك –چرخ ويلچر- داخل آلو- مخلوط با قند حبه – صابون – جلد مهر نماز – برس مو – كيسه و ليف حمام – درز البسه – جداره شلوار – اپل پوشاك – ته كفش- پاشنه كفش – دندان مصنوعي –تخمه ها – انجير خشك – چاي كيسه اي – باتري موبايل- شارژر موبايل – آغشته به جوراب- آغشته به بلوز – كباب – ساعت – عصا- دكمه پالتو و بلع و انباري انجام شده است ليكن پليس فرودگاهها با نظارت و كنترل دقيق و حرفه اي موفق به كشف مواد مذكور شده است كه قابل تقدير مي باشد.
دكتر حسين ذبحي گفت : هماهنگي خوب و مناسب دستگاههاي مقابله و مديريت قضايي دادسراهاي مربوط و تلاش پليس نقش بسزايي در توفيقات حاصل شده را ايفاء نموده است. دادستاني كل كشور از همكاران محترم قضايي و پليس تلاش گر در اين زمينه تشكر و قدرداني مي نمايد.
ايشان ادامه داد : لازم به يادآوري است كه ، در اجراي ماده 17 قانون مبارزه با موادمخدر كه از 89/10/14 لازم الاجرا شده است. كليه كساني كه به هر ميزان موادمخدر يا روان گردان مانند شيشه يا پيش سازهاي آنها را حمل يا نگهداري كنند و يا مرتكب جرم قاچاق مواد مزبور به داخل يا خارج از كشور شوند و يا در خارج از كشور قاچاق مواد كنند براي بار اول به مدت يك تا پنج سال گذرنامه آنان ابطال و ممنوع الخروج مي شوند و در صورت تكرار به مدت پنج تا پانزده سال ممنوع الخروج مي گردند.
دكتر حسين ذبحي در ادامه گفت : دادستاني كل كشور طي بخشنامه اي خطاب به دادستانهاي سراسر كشور به اجراي قانون مزبور تأكيد كرده است توصيه مي شود مردم عزيز مراقب اعمال خود و ديگران در اين زمينه باشند اگر حتي يك گرم مواد را حمل يا نگهداري كنند به موجب حكم دادگاه تا پنج سال ممنوع الخروج مي شوند و هيچ گونه مسافرت خارج از كشور اعم از زيارتي يا سياحتي برايشان مقدور نيست .
توصيه مي شود معتادان شخصاً به مراكز درماني مجاز مراجعه و اقدام به ترك كنند و در صورت عدم ترك داوطلبانه يا تجاهر به اعتياد دستگير شد، به مراكز درمان اجباري اعزام مي شوند .
* ضمناً اگر معتادان ترك داوطلبانه نكنند يا تجاهر به اعتياد نمايند الزام به ترك از طريق نگهداري در مراكز درمان اجباري خواهند شد.
* قاچاق ، حمل يا نگهداري حتي يك گرم مواد باعث ابطال گذرنامه و ممنوع الخروج شدن فرد تا پنج سال مي شود.
دادستانی کل کشور از عموم مردم درخواست کرد هر گونه اطلاعات درخصوص قاچاقچيان موادمخدر يا محلهاي توليد مواد يا تجمع معتادان دارند به دادسراي عمومي و انقلاب محل اطلاع دهند و نيزمي توانند از طريق سايت دادستاني كل كشور به آدرس www.dadsetani.ir گزارشات كامل و دقيق خود را به دادستاني كل كشور منعكس كنند تا امكان شناسايي و تعقيب مجرمان فراهم شود.