روزنامه عبری در سرمقاله خود اعتراف میکند مقامهای رژیم صهیونیستی در توجیه خشونتهای شهرکنشینهای صهیونیست علیه فلسطینیها آنها را به دروغ به عنوان موارد استثنایی توجیه میکنند اما واقعیت این است که طبق یک قاعده، شهرکنشینها و خشونتهایشان مشمول مصونیت قانونی شده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در سرمقالهای اعتراف میکند: «این دروغ را که خشونت شهرکنشینهای اسرائیلی موارد استثنایی هستند نپذیرید. اینها یک قاعده هستند.»
این روزنامه در این سرمقاله به قلم هیات سردبیران آن خاطرنشان میکند: «در سرزمین علفهای هرز وحشی کرانه باختری، یهودیان بالاتر از قانون هستند و اعراب ممکن است به قتل برسند و قاتلشان برخوردار از مجازات ناپذیری باشد.»
هاآرتص تصریح میکند، روز جمعه بود که چهار زن روستایی و یک دختر بچه ۲ ساله فلسطینی ساکن شهر رهط در اراضی اشغالی به اشتباه به شهرک جیوات رونن وارد شدند اما این اتفاق که برای آنها به دلیل اشتباه نرمافزار مسیریابی رخ داد نزدیک بود به قیمت جانشان تمام شود. یکی از این زنان شرح داد که آنها ابتدا توسط شهرکنشینان ضربوشتم شدند و سپس یکی از شهرکنشینان مهاجم صهیونیست لوله تفنگش را روی سر کودک خردسال گذاشت.
این رسانه عبری در حالی که خاستگاه خشونتهای صهونیستها را «خودبرترپنداری یهودیان» دانسته، مینویسد: «یکی از این زنان شرح داد: ما می خواستیم به سمت نابلس برویم و مسیریاب Waze ما را گمراه کرد. ما تصادفا به منطقهای وارد شده و دیدیم که چند نفر شروع به دویدن در پشت ماشین ما کرده و از روی تپهای به سمت ما اشیایی پرتاب کردند. آنها کل پنجرهها را شکسته و بعد اسپری گاز اشک آور به ما زدند. چیزی که آنها به سمت ما پرتاب کردند نه سنگهای کوچک بلکه بلوکهای سیمانی بزرگ بود. همه آنها سلاح داشتند و تعدادشان خیلی زیاد بود. آنها به ما گفتند که از خودرو خارج شویم.»
نشریه مذکور در شرح این رخداد اشاره میکند این فلسطینیهای اراضی اشغالی بعدا مجبور به فرار از دست این شهرکنشینهای صهیونیست شدند در حالیکه خودرویشان به آتش کشیده شد و بعدا از بابت جراحاتشان در بیمارستان بستری شدند.
هاآرتص خاطرنشان کرده است: «۲ مظنون این حمله توسط سرویس امنیتی شین بت و پلیس در روز دوشنبه دستگیر شدند. ما باید امیدوار باشیم این بار چون قربانیان شهروند اسرائیل بودند مجرمان نفرت انگیز این سرزمینها به دست عدالت سپرده شوند. اما نباید متوهمانه تصور کنیم که این کار مساله خشونت در این سرزمینها را حل خواهد کرد. قانونگذارانی وجود دارند که این خشونت را توجیه میکنند از جمله لیمور سون هار-ملچ که ادعا کرد در این حادثه این شهرکنشینها نگران جاسوسی و جمعآوری اطلاعات شدند. این همان نماینده کنست است که ۲ هفته قبل به همراه راستهای افراطی وارد پایگاه سدی تیمان شده و به دادستان ارتش حمله و او را تهدید کردند.»
هیات سردبیران هاآرتص در این سرمقاله تصریح داشتند: «اسحاق رابین (نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی) کمی قبل از کشته شدن به دلایل سیاسی گفت: خشونت پایههای دموکراسی را تحلیل میبرد و باید محکوم، نفی و طرد شود. ما نباید چششمان را به روی این طوفان خشونتی که اینجا میوزد ببندیم. نباید اجازه دهیم که مکانیزم انکار سبب شود که یک چنین پروندهای که وجود یک قاعده را اثبات میکند استثنایی بشماریم. موضوع بر سر اقدام یک مشت از افراد نیست. ما درباره تعداد انگشتشماری از علفهای هرز وحشی صحبت نمیکنیم و مساله این نیست که گروه شهرکنشین هر از چندگاهی خطا کرده و کسی را خودسرانه مجازات میکنند. دیگر شنیدن این دروغها کافی است.»