به گزارش شهرداری نیوز،شهردار تهران در دیدار با رئیس مفتی های مسکو و رئیس اداره مسلمانان روسیه گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت بین جامعه اسلامی و معرفی درست اسلام در بین همه جوامع و همچنین معرفی آن به عنوان یک دین توأم با صلح و آرامش هستیم.
محمدباقر قالیباف طی دیدار با شیخ راویل عین الدین اظهار داشت: مسجد جامع مسکو نمادی از سابقه مسلمانان و جامعه اسلامی در کشور روسیه است و بدون شک تبلوری از فرهنگ قرآنی، نبی مکرم اسلام و نمادی از اسلام و نقش مسلمین در این کشور است.
وی ادامه داد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت بین جامعه اسلامی و معرفی درست اسلام در بین همه جوامع و همچنین معرفی آن به عنوان یک دین توأم با صلح و آرامش هستیم.
شهردار تهران تصریح کرد: باید نشان دهیم که مسلمانان در هر جای دنیا که هستند علاوه بر اینکه به باورهای دینی اعتقاد دارند برای آن جامعه، دولت و سرزمینی که در آن زندگی می کنند، مفید و اثرگذار هستند و تلاش می کنند. همچنین باید نشان دهیم که مسلمانان علاوه بر اینکه به مبانی قرآن و سنت های نبی مکرم اسلام باور دارند به کشورشان نیز عشق و عرق داشته و آزادگی و انسانیت جزو باورهای دینی، مذهبی و اخلاقی شان است.
وی خاطرنشان کرد: به طور حتم مسلمان واقعی، برائت و دوری از خشونت، تروریسم، رادیکالیسم و محکومیت انسان کشی و تهدید دیگر جوامع را بخشی از دین مبین اسلام می داند و به این مسائل پایبند است. بی شک مسلمان واقعی وهابیت و تندروی های اینچنینی را محکوم می کند.
قالیباف تصریح کرد: امیدوارم همه جوامع اسلامی و به ویژه مسلمانان کشور روسیه و همچنین جمهوری اسلامی ایران بتوانند واقعیت اسلام را که توأم با مهربانی، رافت، صلح و آرامش است را به همه مردم دنیا معرفی کنند.
شیخ راویل عین الدین نیز با بیان اینکه 111سال است که مسلمانان در مسجد جامع مسکو نماز می خوانند، اظهار داشت: دراین سال ها مسلمانان نشان دادند که در صلح، دوستی و مهربانی با همسایگان خود از سایر مذاهب زندگی می کنند.
وی ادامه داد: مسلمانان مسکو نشان دادند که ریشه های بسیار دیرینه و قدیمی دارند و 100 ها سال است که در این شهر زندگی می کنند. ما حتی در اینجا مسجدی به نام مسجد تاریخی مسکو داریم که در سال 1812 ساخته شد.
رئیس شورای مفتی های روسیه نیز تصریح کرد: مسلمان ها نه تنها سال ها در مسکو زندگی کردند بلکه به افتخار و احترام آنها خیابان هایی به نام سفرای فارس، سفرای کشورهای عربی وغیره نامگذاری شده است.
وی افزود: به واسطه تغییرات دموکراتیکی که در سال 1990 در روسیه رخ داد مسلمانان توانستند ظرفیت های جدیدی دریافت کنند. اوایل سال 1990 در جلسات تکمیل قوانین مربوط به آزادی وجدان و اتحادیه های مذهبی شرکت می کردم که خوشبختانه رئیس جمهور وقت اجازه داد رجال دینی نیز در مجلس تدوین قوانین حضور یابند.
رئیس اداره مسلمانان روسیه گفت: دین اسلام طبق قانون فدرال روسیه یک دین سنتی محسوب می شود و رئیس جمهور طبق قانون اساسی کشور تضمین کننده آزادی های دینی و مذهبی در روسیه است. خوشبختانه چون مسلمانان روسیه با اعتقاد و باور قلبی به مبانی اسلام و آموزه های پیامبر اسلام به تندروی، افراط و کارهای غیرقانونی نمی پردازند، دولت روسیه هیچگونه محدویتی برای ما اعمال نمی کند.
وی افزود: مدرسان دینی ما کارهای بسیار بزرگی انجام می دهند و در تلاش هستند تا میان مسلمانان کارهای روشنگرانه انجام دهند تا بین ادیان و ملیت ها روابط محترمانه، اعتماد و تفاهم بیشتری برقرار شود. مدرسان و مبلغان ما علیه وهابیت، سلفی گری و همچنین تروریسم مبارزه می کنند.
شیخ راویل با بیان اینکه ما از سیاست رئیس جمهور روسیه حمایت می کنیم تا بتوانیم بشریت را از پدیده شوم تروریسم رهایی بخشیم، تصریح کرد: از روابط نزدیک و دوستانه ای که میان ایران و روسیه برقرار شده خشنود هستیم و آن را به سود ملت و به ویژه مسلمانان هر دو کشور می دانیم. اگر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها توسعه پیدا کند می تواند روابط دینی، فرهنگی، علمی و آموزشی را بین ملت ها توسعه ببخشد.
وی با اشاره به اینکه ما با دانشمندان مشهور و رجال دینی ایران روابط نزدیکی داریم، گفت: از شما می خواهم گرم ترین سلام و بهترین دعای ما را به آیت الله خامنه ای رهبر دینی ایران و جناب روحانی رئیس جمهوری ابلاغ کنید.