یک فعال سیاسی با بیان اینکه بدون همکاری و تعامل سازنده قوا و نهادهای نظام، هزینه اداره کشور افزایش مییابد، گفت: وقتی قوه مجریه موفق شود، کل کشور از منافع آن بهره خواهد برد.
علیمحمد نمازی در گفتوگو با ایسنا در خصوص توصیه رهبری درباره تعامل سازنده مجلس با دولت اظهار کرد: در نهادهای ریاستی معمولا حزب و جریانی که اکثریت مجلس را در اختیار میگیرد، میتواند در انتخابات ریاستجمهوری هم موفق شده و دولت را هم در اختیار بگیرد. در نظامهای پارلمانی حزبی که اکثریت پارلمان را بدست میآورد، نخستوزیر را هم تعیین میکند و دیگر مساله تعامل دولت و پارلمان خیلی موضوعیت ندارد.
وی افزود: در ایران نظام پارلمانی و ریاستی وجود ندارد و رئیسجمهور باید از مجلس برای وزرای خود رای اعتماد بگیرد. در حال حاضر اکثریت مجلس در اختیار جریان اصولگراست و رئیسجمهور منتخب گرچه اعلام کرده وابستگی حزبی ندارد اما مورد حمایت جریان مقابل اکثریت مجلس است؛ بنابراین احتمال دارد بین دولت و مجلس اختلافی ایجاد شود. شاید به همین دلیل رهبر انقلاب به مجلس توصیه کردند که با دولت تعامل داشته باشد که به نظر من سفارش خیلی خوبی بود و مورد استقبال جامعه هم قرار گرفت.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قرار است دولت چهاردهم با مجلس دوازدهم کار کند. زمینه همکاری هم زیاد است. از رای اعتماد به وزرای پیشنهادی تا تصویب بودجه سالیانه یا برنامههای توسعه. بنابراین بدون همکاری و تعامل سازنده قوا و نهادهای نظام، هزینه اداره کشور افزایش و کارآمدی کاهش خواهد یافت؛ بنابراین تعامل دولت و مجلس و تعامل سایر قوا با یکدیگر به پیشبرد امور کشور و تحقق مطالبات مردم کمک میکند.
نمازی افزود: اولین زمینه تعامل دولت و مجلس در حوزه رای اعتماد به وزرا است. پیشبینی من این است که وزرای پیشنهادی بتوانند از مجلس رای بگیرند ولی هرچه رای وزیر بیشتر باشد، او با پشتوانه قویتری میتواند کار خود را آغاز کرده و دنبال تحقق مطالبات جامعه و حل مشکلات کشور باشند. هرچه قوا و نهادها همکاری بیشتری داشته باشند، هزینهها کاهش خواهد یافت. در مناقشه فقط نیروها هدر رفته و هزینهها افزایش خواهد یافت. از سویی وقتی قوه مجریه موفق شود، کل کشور از منافع آن بهره خواهد برد.
وی در پایان گفت: بُعد نظارتی مجلس اهمیت زیادی دارد و اگر به درستی استفاده شود، به سلامت امور کمک میکند، اما مجلس باید مراقب باشد که از این ابزار استفاده گروهی و جناحی نشود و مناقشات بیرونی به داخل مجلس کشانده نشود. استفاده بیمورد از ابزارهای نظارتی مجلس فقط وقت دولت را خواهد گرفت.