دنیای اقتصاد: هر قدر هم که صنعت کامپیوتر و دیجیتال رشد کند و مدرن شود، همچنان کامپیوترهای شخصی طرفداران خاص خودشان را دارند و در بازار داغ محصولات هوشمند جایگاه خودشان را حفظ میکنند. با این اوصاف است که بازار جهانی کامپیوترهای شخصی در سالهای اخیر و با وجود بازار پر رونق موبایلهای هوشمند و تبلتها همچنان سعی کرده است که کموبیش روند بهبود خودش را از سر بگیرد. با این حال اما عوامل دیگری به جز محصولات رقیب هم بر کند شدن روند رشد این بازار تاثیر گذاشتهاند.
جدیدترین بررسیهای موسسه تحقیقاتی IDC در این مورد نشان میدهد که میزان صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی در فصل سوم سال جاری میلادی به حدود 71 میلیون دستگاه رسیده است که این میزان نسبت به فصل سوم سال میلادی گذشته کاهش 8/ 10 درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که پیشبینیهای گذشته انتظار کاهش سالانه 2/ 9 درصدی را برای این فصل داشتند.
صادرات نهچندان پررونق کامپیوترهای شخصی همچنان مطابق با انتظارات جلو میرود و در فصل سوم امسال با چالشهای مالی و یک دوره گذار مواجه شده است. در بسیاری از مناطق جهان، شرکتهای تولیدکننده همچنان در تلاش هستند تا موجودی محصولات مبتنی بر ویندوز 8 خودشان را به فروش برسانند. آنها میخواهند به این ترتیب خودشان را برای ورود و عرضه محصولات مبتنی بر ویندوز 10 و پردازندههای Intel Skylake آماده کنند. شرکتهای تولیدکننده و واسطههای فروش این روزها با چالشهایی مانند نوسانات نرخ ارز آن هم در شرایطی که مجبور به کاهش قیمت محصولات قدیمی خودشان هستند، مواجه شدهاند. در واقع ادامه روند کاهش ارزش بعضی از ارزها در فصل سوم سال 2015 همچنان مانع رشد میزان صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی شده است.
درحالیکه ویندوز 10 از نقدهای مختلف سربلند بیرون آمده و به این دلیل باعث افزایش تمایل کاربران به خرید کامپیوترهای شخصی شده است، بسیاری از کاربران ترجیح میدهند کامپیوترهای شخصی فعلی خودشان را بهروزرسانی کنند تا اینکه بخواهند یک کامپیوتر جدید بخرند. علاوهبر اینها، فاصله زمانی به طرز غیر معمول کوتاه میان عرضه ویندوز RTM (ویژه تولیدکنندگان) و عرضه رسمی ویندوز 10 باعث شده است تا تولیدکنندگان قطعات اولیه زمان کافی برای عرضه مدلهای تصدیق شده را نداشته باشند. این روند در نهایت به عرضه مدلهای محدودی از کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز 10 منجر شده است.
درحالیکه تمام بازار جهانی کامپیوترهای شخصی کاهش دورقمی روند رشد را تجربه کرده است، تولیدکنندگان بزرگ و برتر این بازار هم شاهد کاهش سالانه میزان صادرات جهانی خودشان بودهاند. در این میان اما چهار تولیدکننده برتر بازار جهانی کامپیوترهای شخصی وضعیت بهتری نسبت به دیگر فعالان این بازار دارند و کاهش کمتری را تجربه کردهاند. این چهار تولیدکننده برتر در فصل سوم سال جاری میلادی کاهش سالانه 5/ 4 درصدی را تجربه کردهاند، درحالیکه این کاهش برای بقیه تولیدکنندگان این بازار به حدود 20 درصد هم رسیده است. «جی چاو» یکی از تحلیلگران موسسه IDC در این مورد میگوید: «همانطور که انتظار میرفت، بازار جهانی کامپیوترهای شخصی همچنان به روند انقباضی خودش ادامه میدهد و با این وجود به آینده خوشبین است. درحالیکه صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی به خاطر دسترسی راحت کاربران به بهروزرسانی رایگان ویندوز 10 ضربه خورده است، اما بهبود تجربه کاربری کامپیوترهای شخصی جدید باعث شده است تقاضا برای خرید محصولات جدید همچنان رو به افزایش باشد.»