به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز،معاون نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ساخت اماکن فرهنگی باید با مفهوم سازی همراه باشد گفت: با بهره برداری از پروژه های فرهنگی شهر تهران دریچه تازه ای به روی فضای فرهنگی شهر گشوده خواهد شد.
عباس جدیدی با حضور در شرکت توسعه فضاهای فرهنگی ضمن بازدید از برخی پروژه های در دست احداث در جریان جزییات ساخت و تکمیل پروژه های دیگر این شرکت قرار گرفت.
جدیدی در حاشیه این بازدید با اشاره به اقدامات انجام شده در عملیات ساخت پروژه ها گفت: اولین موردی که باید در حوزه فرهنگ به آن توجه کرد مبحث اثر گذاری است یعنی اگر ما تمام توان خود را به کار گیریم و هزینه های زیادی را هم صرف کنیم اما اقدام فرهنگی ما اثر بخشی و باز خورد نداشته باشد به بیراهه رفتیم.
وی ادامه داد : حال شاید سوال پیش آید که اثر بخشی در حین اجرای پروژه ها چگونه ممکن است!؟ در پاسخ باید گفت که توجه به مفهوم، نوع کاربری، جامعه هدف و تبلور سیاست های مدیریتی از جمله مواردی است که می تواند در اثر بخشی یک مجموعه تاثیر گذار باشد.
معاونت نظارت شورا افزود: یکی از مواردی که می توان بدان اشاره کرد استفاده از دانش متخصصان داخلی و کاهش هزینه های تمام شده برای یک مجموعه با یک کاربری خاص است.
وی با اشاره به پانورامای خرمشهر گفت: این مجموعه قرار است حماسه های خرمشهر را در یک فضای عینی برای مخاطب به تصویر بکشد به گونه ای که مخاطب خود را در آن شرایط احساس و ادراک کند، خوب این یک اقدام بزرگ و اثر گذار است اما برای ساخت این اثر مدیریت به جای بهره گیری از قطعات و تکنولوژی وارداتی بر تخصص دانشجویان و پژوهشگران داخلی تکیه کرده و سبب شده تا هزینه های این پروژه به مقدار قابل توجهی کاهش یابد، آیا فرهنگ سازی جز این است که ما پروژه های فرهنگی خود را با دانش خودمان بسازیم.
عضو شورا افزود: امروز برای آنکه بتوانیم اثر گذاری اقدامات فرهنگی را افزایش دهیم باید به نوعی در حالت تعامل با مخاطب باشیم یعنی مخاطب با موضوع درگیر شود، برای این منظور باید ساخت اماکن فرهنگی به گونه ای باشد که این بستر فراهم شود.
جدیدی با اشاره به برخی جزییات پروژه ها اظهار داشت : پانورامای خرمشهر با ۲ هزار متر مربع فضای نمایش، باغ کتاب با ۲۰ کیلومتر فضای چیدمان کتاب و ۲.۵ هکتار فضای فرهنگی بر روی بام، موزه علوم و نجوم دار آباد و رستوران مکانیزه با ربات های پیش خدمت، تئاتر حرفه ای شهر تهران با ۱۰ سالن تئاتر، گوشه ای از فعالیت های این شرکت است که می توان گفت با بهره برداری از آنها فضای فرهنگی خاصی بر شهر مستولی خواهد شد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: موضوعی که باید مد نظر قرار داد این است که شرکت توسعه فضای فرهنگی تنها برای یک هدف خاص و در یک زمینه خاص کار نمی کند و باید جمیع حوزه ها از قبیل اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، نظامی و مواردی از این قبیل را پوشش دهد که این امر نشان دهنده حساسیت و جایگاه این سازمان است.
معاون نظارت شورا تصریح کرد: با این وجود در اجرای پروژه های فرهنگی نباید از ایده های رویا پردازانه وام گرفت بلکه باید اقدامات مبتنی بر واقعیت فرهنگی جامعه و بومی سازی باشد در اینصورت است که ایده های ما دیده می شوند و اثر گذار خواهند بود.
وی همچنین یاد آور شد : در مجموع می توان گفت اقدامات شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در راستای اهداف تعیین شده بوده است اما آنچه باید مورد تاکید و اهمیت قرار گیرد توسعه و نشر اقدامات فرهنگی در فضای مجازی است. امروزه ما ناگزیر به استفاده از فضای مجازی هستیم چرا که امروزه بسیاری از اقدامات از این طریق قابل اجرا است و از بسیاری سفر های درون شهری و متعاقب آن آلودگی های زیست محیطی جلوگیری می کند لذا تلاش در این جهت نیز مفید به فایده خواهد بود.
معاون نظارت شورا همچنین تاکید کرد : یکی از مواردی که در این بازدید به چشم آمد وجود پروژه هایی بود که ردیف برای آن ها تعیین شده اما زمینه اجرا را ندارند، این گونه پروژه ها هم برای سازمان دست و پا گیر است و هم اینکه توقع دستگاه نظارتی را بالا می برد در حالی که سازمان در پروژه های اولویت دار بسیار خوب عمل کرده بنابراین پیشنهاد می کنم بازنگری در این خصوص انجام شود.