تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


وظایف سازمان غذا و دارو در نظارت بر کالاهای سلامت‌محور
تاريخ خبر: شنبه، 25 فروردين 1403 ساعت: 14:51

 رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به دریافت رتبه Fully Functionality از سازمان جهانی بهداشت برای تولید واکسن از سال ۲۰۰۹، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین نهادهای نظارتی و رگولاتور با اعتبار بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی با اشاره به این مطلب اظهار کرد: گام‌های موثری در حوزه عدالت و تعالی نظام سلامت در حوزه غذا و دارو برداشته شده است و در سال جاری ضمن تلاش برای حفظ و ارتقای ایمنی مصرف‌کننده، در راستای تامین دسترسی و توزیع عادلانه خدمات بخصوص در فراهم کردن دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی دستاوردهای چشمگیری حاصل شده است.
 
وی افزایش سطح دسترسی مردم به داروهای مورد نیاز، ترویج تجویز و مصرف منطقی دارو و افزایش و بهبود کیفیت و ایمنی، نظارت هوشمند، تأمین منابع مالی برای انبارهای استراتژیک دارو و تجهیزات در تمامی دانشگاه‌ها، تسهیل در صدور مجوزها از طریق تسهیل و تجمیع دستورالعمل‌ها از طریق سامانه‌ها و به طور هوشمند، نظارت بر تولید و عرضه غذا و فراورده‌های بهداشتی سالم و مطلوب، ارتقای شناسه‌گذاری و رهگیری و ردیابی فراورده‌های غذائی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی‌، مکمل و دارو در جهت سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین قانون برنامه ششم توسعه را از برنامه‌های سازمان غذا و دارو در سال‌های اخیر برشمرد.
 
وظایف سازمان غذا و دارو در نظارت بر کالاهای سلامت‌محور
 
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت حکمرانی حوزه سلامت در کشور را انجام می‌دهد، گفت: نظارت و رگولاتوری کالاهای سلامت‌محور در کشور هم بر عهده سازمان غذا و دارو است. سازمان غذا و دارو یکی از بزرگ‌ترین نهادهای نظارتی و رگولاتور با اعتبار بین‌المللی است.
 
وی خاطرنشان کرد: سلامت غذا، یک از مسئولیت‌های مستقیم وزارت بهداشت است و وظیفه ما نظارت بر سلامت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی است.
 
محمدی تاکید کرد: سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در جهت شناسایی مخاطرات، ارزیابی ریسک و تعیین راهکارهای اجرایی به‌منظور کاهش و حذف عوامل خطر و تعیین و اجرای اقدامات کنترلی و پیشگیرانه بوده و نتایج پایش و کنترل شاخص‌های ایمنی در تمامی زنجیره غذایی اعم از تولید محصولات کشاورزی به‌عنوان مواد اولیه و در حین فراوری، نگهداری، توزیع و در سطح عرضه به‌منظور پایش وضعیت سلامت فرآورده‌ها انجام می‌شود.