ایسنا: سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان امروز در بیانیهای درخواست ایروان از دیوان بینالمللی دادگستری برای اقدامات احتیاطی علیه آذربایجان با ادعای تبعیض نژادی علیه ارامنه در منطقه قرهباغ را «بیاساس» تلقی کرد.
ایروان شکایتی را علیه جمهوری آذربایجان در دادگاه بینالمللی دادگستری تنظیم و این کشور را به تبعیض نژادی علیه ارامنه متهم کرده است. این دادخواست حاکی از آن است که باکو «از سیاست تنفر نسبت به ارامنه حمایت کرده که منجر به تبعیض، قتل عام و شکنجه آنها شده است.»
«آیخان حاجیزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اما به شکایت ارمنستان از باکو به دیوان بینالمللی دادگستری(لاهه) در زمینه تبعیض نژادی به دلیل وضعیت قرهباغ واکنش نشان داد.
طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، حاجیزاده در بیانیهای گفت: درخواستهای بیشتر ارائه شده از سوی ارمنستان به دیوان بینالمللی دادگستری(لاهه) در پرونده ارمنستان و آذربایجان با هدف اتخاذ اقدامات احتیاطی علیه جمهوری آذربایجان، به منظور حفظ و حمایت از حقوق مندرج در کنوانسیون بینالمللی درباره حذف همه اشکال تبعیض نژادی در ۲۹ سپتامبر، تماما بیاساس و مضحک هستند.
حاجیزاده با گفتن این که این دعوی تصمیم پیشین لاهه را نادیده گرفته و نشاندهنده «تداوم ادعاهای ارمنستان علیه تمامیت ارضی» است، ایروان را به سوء استفاده از دیوان بینالمللی دادگستری «به سود دستورکار مزورانه سیاسی خود» تلقی کرد.
جمهوری آذربایجان منطقه قرهباغ را که از نظر بینالمللی در مرزهای این کشور قرار میگیرد، پس از جنگ ۴۴ روزه از ارمنستان باز پس گرفت. این منطقه در درگیری دو کشور در دهه ۹۰ میلادی به تصرف ارمنستان درآمده بود.
قرهباغ که بیشتر ساکنان آن ارمنی بودند، اکنون حدود دو ماه است که تحت محاصره نظامی جمهوری آذربایجان قرار دارد. طبق گزارشها، کمبود مواد غذایی، مشکلاتی در تامین انرژی و قطع شدن راههار ارتباطی، از مشکلات جدی بیشتر ساکنان این منطقه است. تا پیش از تهاجم نظامی آذربایجان به قرهباغ در ۲۸ شهریور، نزدیک به ۱۲۰ هزار ارمنی در قرهباغ کوهستانی زندگی میکردند.