تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


انجام بیش از ۱۲۰ هزار خطرسنجی سکته قلبی و مغزی در زنجان
تاريخ خبر: پنجشنبه، 15 تير 1402 ساعت: 09:52

 

رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان با بیان اینکه امروزه سکته‌های قلبی و مغزی بیشترین علت بیماری و مرگ و میر در کشورمان است، گفت: در این مرکز از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۱، ۱۱۲ هزار و ۸۴۹ خطرسنجی سکته‌های قلبی و مغزی انجام شده است.

محمدرضا سراج‌صادقی در گفت‌وگو با ایسنا زنجان، اظهار کرد: در حال حاضر شبکه بهداشت زنجان، ۲۵۴ روستا را تحت پوشش خود دارد. این مرکز از طریق ۱۷ مرکز بهداشت درمانی روستایی، ۱۱۴ خانه بهداشت، ۱۹ مرکز بهداشتی درمانی شهری، ۳۷ پایگاه بهداشتی، یک مرکز آموزش بهورزی، یک مرکز DIC (کاهش آسیب‌های اجتماعی)، دو مرکز تجمیع دندانپزشکی، یک مرکز مشاوره دخانیات و یک مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، خدمات بهداشتی و درمانی را به جمعیت تحت پوشش خود توسط ۸۸۰ نفر پرسنل بهداشتی ارائه می‌کند.

مدیر شبکه بهداشت شهرستان زنجان به خدمات ارائه شده در این مرکز اشاره و تصریح کرد: در این مرکز خدمات پزشکی (ویزیت سرپایی، مراقبت بیماران دیابت و بیماران فشار خون، مراقبت‌های ارجاعی (مراجعان مربوط به مراقبان سلامت)، سلامت روان و تغذیه) - خدمات مامایی و پرستاری، تزریقات و نمونه‌گیری ایراپن (چربی – قند) - خدمات بهداشت محیط و حرفه‌ای - خدمات مراقبتی همه گروه‌های سنی با توجه به محل سکونت و واکسیناسیون کرونا انجام می‌شود.

سراج‌صادقی به تشریح عملکرد مرکز بهداشت شهرستان زنجان در سال ۱۴۰۱ و شاخص‌های بیماری‌های غیرواگیر پرداخت و افزود: در سال گذشته ۱۹۸۵ بیمار مبتلا به فشار خون و ۱۰۷۹ بیمار دیابتی در این مرکز شناسایی شده است.

وی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان آن، ۲۴ هزار و ۹۷۴ بیمار مبتلا به فشار خون بالا از خدمات مراقبت این مرکز بهره‌مند شده‌اند. همچنین ۱۱۲ هزار و ۸۴۹ خطرسنجی سکته‌های قلبی و مغزی در این مرکز صورت پذیرفته است.

رئیس شبکه بهداشت شهرستان در ادامه افزود: همچنین تعداد ۱۲ هزار و ۳۷۵ بیمار دیابتی تحت پوشش مراقبت این مرکز قرار گرفته و در این مدت زمان تعداد ۳۳ هزار و ۷۵۳ مورد غربالگری سرطان سینه زنان و ۲۸ هزار و ۹۸۵ مورد غربالگری سرطان دهانه رحم انجام شده است.

وی آزمایشات قبل از ازدواج را یکی دیگر از فعالیت‌های صورت گرفته در این مرکز خواند و گفت: در سال گذشته از میان ۳۷۷۹ مورد آزمایش سه زوج ناقل تالاسمی شناسایی شده است.

سراج‌صادقی گفت: در سال ۱۴۰۱ از میان ۷۴۵۴ مورد غربالگری نوزادان از نظر بیماری کم کاری تیروئید و فنیل کتونوری ۳۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید و۳ مورد مبتلا به فنیل کتونوری در شهرستان شناسایی شده است.