خبرآنلاین: تحقیقات نشان میدهد که ۳۰ دقیقه پیادهروی در روز و انجام تمرینات یوگا میتواند به کاهش خستگی در بیماران سرطانی کمک کند و خطر شیوع، عود بیماری یا احتمال مرگ را در آنها کاهش دهد.
بسیاری از پزشکان بر این باورند که ورزش به طرز چشمگیری در کاهش و کنترل بیماریها نقش دارد. نتایج سه مطالعه اخیر در بزرگترین کنفرانس سرطان جهان، شواهد فزایندهای را ارائه میکند و نشان میدهد فعالیت بدنی میتواند به پیشگیری و مدیریت انواع سرطان در افراد کمک کند.
اولین مطالعه در مورد تأثیر یوگا بر التهاب بود. التهاب میتواند یک محرک قدرتمند در تکثیر سلولهای سرطانی باشد و به رشد تومور و گسترش آن در سراسر بدن کمک کند. ۵۰۰ بیمار سرطانی با میانگین سنی ۵۶ سال و با سابقه سرطان به مدت یک ماه تحت نظر قرار گرفتند. آنها دو بار در هفته در جلسات ۷۵ دقیقهای یوگا شرکت کردند.
آزمایشات و بررسیهای نهایی نشان داد افرادی که یوگا انجام میدهند در مقایسه با سایر بیماران، سطح نشانگرهای پیشالتهابی در آنها بهطور قابلتوجهی پایینتر است. طبق گفته نویسندگان این مطالعه، یوگا به طور قابلتوجهی التهاب را در بین بازماندگان سرطان کاهش میدهد.
التهاب منجر به مسمومیت و افزایش خطر پیشرفت، عود و سرطان مجدد میشود. بهتر است پزشکان، ورزش یوگا را برای بازماندگان سرطان که تجربه التهاب دارند، تجویز کنند.
این ورزش ساده به کاهش خطر سرطان کمک میکند
در مطالعه دوم، محققان تأثیر یوگا بر خستگی و کیفیت زندگی را بررسی کردند. شرکتکنندگانی که طی یک ماه، هفتهای دو بار در جلسات ۷۵ دقیقهای یوگا شرکت کردند، خستگی کمتر و احوال بهتری داشتند.
مطالعه سوم نیز نشان داد که انجام یوگا در بیماران سرطانی فعال، خطر مرگ را تقریباً یک پنجم کاهش میدهد.
نتایج کلی این پژوهش نشان میدهد خطر مرگ در افرادی که سبک زندگی کمتحرک داشتند، بیشتر بود. هر تحرکی که از نشستن یا دراز کشیدن طولانی مدت جلوگیری کند، مفید است. بر اساس این یافتهها، حرکات یوگا میتواند به بهبود شانس بقا در بیماران سرطانی کمک کند و خطر عود بیماری بدخیم را در آنها کاهش دهد.