به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز، دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نشان می دهد که ۶۲ درصد از بارش سال آبی کشور در بیش از شش ماه اخیر دریافت شده است این در حالیست که در شرایط نرمال باید حدود ۷۷ درصد در این بازه تامین میشد.
ارتفاع بارش کشور از ابتدای مهرماه سال گذشته تا کنون ۱۴۸ میلی متر بوده که حدود ۱۹ درصد کمتر از شرایط نرمال است اما نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد بیشتر است.
جدول تغییرات بارش کشور نشان میدهد که در این مدت فقط شش استان اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد و یزد بارش بیشتر از نرمال داشتهاند و بارندگیها در ۲۵ استان کمتر از نرمال بوده است. در این بین سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان با کسری ۱۳۸ تا ۱۹۸ میلی متری مواجه هستند و ۱۱ استان نیز بین ۵۰ تا ۹۰ میلی متر کسری بارش دارند.
بهطور کلی همچنان شش حوضه آبریز اصلی کشور با کسری بارش مواجه هستند که بیشترین کاهش مربوط به «قره قوم» با ۹۰- و «دریای خزر» با ۷۵- میلیمتر است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی بررسی مدلهای بلندمدت جوی نشان میدهد که میانگین بارش کشور در دو ماه آتی در محدوده نرمال و برخی مناطق بیشتر از نرمال است اما این بارشها نمیتواند کسریهای شش ماه نخست را با توزیع مناسب جبران کند.