برترینها: همه ما میدانیم که یکی از علت های اضافه وزن پرخوری است، اما برخی از افراد با وجود اشتهای زیاد و خوردن انواع غذاها لاغر هستند و به اصطلاح استعداد چاقی ندارند.
چاقی یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. دلایل مؤثر در بروز چاقی متنوع هستند اما مهمترین آنها تغذیه و رژیم غذایی افراد است. همانطور که همه ما میدانیم پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم و عادات غذایی نامناسب سبب اضافه وزن می شود ولی شاید افرادی را دیده باشید که هر چه می خورند، دچار اضافه وزن نمی شوند و می توانند بدون نگرانی آنچه را که می خواهند بخورند ولی علت چیست؟
چرا بعضیها هرچی میخورند، چاق نمیشوند؟چرا بعضیها هرچی میخورند، چاق نمیشوند؟
چرا بعضیها چاق نمیشن؟ ژن یا سوخت و ساز بدن؟
مطالعات نشان داده است علت لاغری برخی افراد در ژن هایشان نهفته است، به طوری که این افراد می توانند بدون انجام ورزش خاصی و پیروی از رژیم غذایی، لاغر باقی بمانند.
دانشمندان برای یافتن پاسخ اینکه چرا برخی افراد به طور طبیعی و بدون انجام ورزش خاصی لاغر هستند، شرکت کنندگانی را انتخاب نمودند که در 40 سالگی بوده و تمام عمر خود را لاغر بودند.
پژوهشگران نمونه های بزاق این افراد را برای یافتن توالی ژن های آنها بررسی کردند، سپس آن ها را با بیش از 10000 فرد که از نظر وزن متوسط و تقریبا 20000 نفر که به شدت چاق بودند، مقایسه کردند.
مطالعات نشان داد که این افراد دارای مجموعه ای از ژن ها هستند که متابولیسم آنها را تسریع کرده یا به آن ها کمک می کند که به سرعت چربی را بسوزانند یعنی هر آنچه توسط این افراد خورده می شود به سرعت به واسطه ی این سوخت و ساز بالا می سوزد.
چرا بعضیها هرچی میخورند، چاق نمیشوند؟چرا بعضیها هرچی میخورند، چاق نمیشوند؟
این ژن ها در بیش از 1600 نفر افراد لاغر اما سالم یافت شدند که غذا را دوست دارند و هر چیزی که می خواهند می خورند.
این مطالعه که در ژورنال ژنتیک منتشر شده است، نتیجه گیری می کند که 18 درصد از لاغری در دی ان ای ما نوشته شده است.
پروفسور "تام ساندرز"، استاد تغذیه در کالج کینگ لندن گفت:" این یک مطالعه مهم و خوب است که تایید می کند که چاقی شدید اغلب به طور ژنتیکی تعیین می شود و به طور متقاعد کننده ای نشان می دهد که آن هایی که بسیار لاغر هستند از لحاظ ژنتیکی با جمعیت عمومی تفاوت دارند. با این حال، به جز ژنتیک چاقی با محیطی که در آن زندگی می کنیم، سبک زندگی و غذاهایی که می خوریم، ارتباط دارد.
دانشمندان امیدوارند این مطالعات بتواند منجر به ساخت داروهای جدیدی شود که اثرات این ژن ها را تقلید می کنند.