تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ورود ١۶ کارآگاه زن به پلیس آگاهی
تاريخ خبر: چهارشنبه، 3 اسفند 1401 ساعت: 15:46

 تهران - ایرنا - رییس پلیس آگاهی فرماندهی جمهوری اسلامی گفت: طی یکسال گذشته ١٦ نفر از بانوان شاغل در پلیس آگاهی به درجه کارآگاهی رسیدند که این افراد در این مجموعه می‌توانند تمامی امور کارآگاهان را انجام دهند اما اولویت ما مسائل مربوط به حوزه زنان در پلیس جنایی و مواردی اینچنینی است.

 
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار محمد قنبری روز چهارشنبه در نشست خبری اظهارکرد: برقراری امنیت ٢ بعد عینی و ذهنی دارد که بعد ذهنی مربوط به برداشت مردم از احساس امنیت است و رسانه ها در این بخش نقش بسزایی دارند چون اطلاع جامعه از موضوع امنیت در ارتقای احساس امنیت تاثیرگذار است.

ورود ١۶ کارآگاه زن به پلیس آگاهی
 
وی افزود: با وجود اینکه وظیفه پلیس آگاهی مربوط به پس از جرم است، اما ما معتقد هستیم که پیشگیری بهتر از برخورد است و اقدامات پلیس آگاهی می تواند در پیشگیری نقش اساسی ایفا کند.
 
وی گفت: اولین اقدام ما برای افزایش امنیت، کنترل هوشمند و سیستمی است که مربوط به افراد با سابقه و کانون های اصلی جرم است.
 
سردار قنبری افزود: ما به دنبال ایجاد احساس ناامنی برای مجرمین هستیم تا از این طریق الگوی پیشگیرانه را در پیش بگیریم، در حال حاضر یکی از مهم ترین دغدغه های مردم سرقت است و تدبیر فرماندهی فراجا این است این دغدغه تا حد بسیاری رفع شود و به سمت حداقل ناامنی برویم.
 
وی افزود: فروش وسایل نقلیه در فضای مجازی یکی دیگر از دغدغه هاست که پلیس در این زمینه هم وارد شده است.
 
سردار قنبری کشف علمی جرم با تزریق تجهیزات بروز، محیط شناسی اطلاعاتی که پلیس با علم روز بتواند در امر پیشگیری و کشف اقدام کند و استفاده از کارآگاهان زن آموزش دیده در پلیس آگاهی را از دیگر موارد تدبیرشده توسط پلیس برای پیشگیری از جرم و برقراری امنیت عنوان کرد.
 
بکارگیری دستگاه پلی گرافی مغزی در پلیس آگاهی
 
وی از بکارگیری دستگاه پلی گرافی مغزی در پلیس آگاهی خبر داد و افزود: این دستگاه ساخت داخل است و در تشخیص هویت و راستی آزمایی تاثیرگذار است و قبلا فقط توسط پلیس آمریکا استفاده می شد.
 
وی گفت: کاربرد این دستگاه به صورت عام نیست و در موارد خاص برای تشخیص حقیقت است که توسط کارشناسان تخصصی پلیس آگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
 
سردار قنبری یکی دیگر از مشکلات پلیس آگاهی را تعداد پرونده های معوقه برشمرد و گفت: این مشکل در تمامی مجموعه های پلیس دنیا وجود دارد که به سرانجام نرسیده و برای رفع آن باید از ظرفیت کارآگاهان بازنشسته و وارسته استفاده شود که هم ظرفیت این کارآگاهان دارای تجربه بلا استفاده نباشد و هم پرونده های معوقه نیز به سرانجام برسد.
 
وی افزود: طرح مبارزه با سرقت یکی از این سیاست ها و الگوی پلیس بود که از حدود یک هفته پیش آغاز شده است که طرح تخصصی فراگیر در سطح کشور است.
 
سردار قنبری گفت: اولویت ما دستگیری مجرمینی است که پرونده داشته و از پیش مورد شناسایی قرار گرفته اند، در طول یک هفته اخیر در طرح سراسری مبارزه با سرقت مجموعه پلیس آگاهی که در هفت استان آغاز شد بیش از ٨ هزار سارق که متواری بودند و تعدادی از این ها در حین ارتکاب جرم دستگیر شدند.
 
وی افزود: همچنین ١٠ هزار سرقت کشف نشده نیز در این طرح کشف شد.
 
به گفته سردار قنبری این طرح در هفت استان اجرایی شد که ارتکاب ٧٠ درصد جرایم کشور در این هفت استان است و اجرای آن همچنان تا ایجاد سطح محسوسی از امنیت ادامه خواهد داشت.
 
 
وی با اشاره به سرقت خودرو به عنوان بیشترین سرقت های صورت گرفته ، گفت: ٨٨ درصد خودروهای مسروقه کشف می شود و برنامه ما این است که این میزان را به حداکثر برسانیم.
 
وی گفت: در ارتباط با ایام عید که دید و بازدیدها زیاد می شود، بازار سارقان فعال می شود و براین اساس در حال تدوین طرحی هستیم که از ٢٠ اسفند به طور عملیاتی تیم های ویژه آگاهی در مناطقی که ممکن است مجرمین بیشتری فعالیت داشته باشند ورود کنند.
 
وی افزود: بنابراین نقاط آسیب پذیر شناسایی شده است و در جاهایی که ممکن است مجرمین در این مناطق فعال تر شوند سعی می کنیم قدرت عمل مجرمین را کاهش دهیم تا نتوانند به اموال مردم خسارت وارد کنند.
 
سردار قنبری گفت : یکی دیگر از تهدیدها در حوزه کلاهبرداری است که فعالیت آژانس های مسافرتی غیرمجاز و کلاهبرداری مجازی و کارت به کارت از جمله آنهاست که باید مردم هوشیار باشند زیرا در این فضا پلیس نمی تواند حضور داشته باشد.
 
به گفته وی افزایش سرقت در جامعه وجود دارد و حساسیت و دغدغه مردم هم ناشی از همین افزایش سرقت است اما حدود ٤٥ تا ٥٠ درصد دستگیری مربوط به سارقین و سرقت خرد است.