تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


انواع تمرینات را چه ساعاتی انجام دهیم؟
تاريخ خبر: دوشنبه، 19 دی 1401 ساعت: 10:06

 نکته بسیار مهمی که در مورد ورزش کردن وجود دارد، توجه به «ساعت» است؛ اینکه در ساعت‌های متفاوت، بدن انسان در چه شرایطی قرار دارد و بهترین زمان برای انواع تمرین چه ساعتی است؟

به گزارش ایسنا، ساعت‌های بیولوژیکی دستگاه‌های زمان‌بندی طبیعی موجودات هستند که چرخه ریتم‌های شبانه‌روزی را تنظیم می‌کنند. آن ها از مولکول‌های خاصی (پروتئین‌ها) تشکیل شده‌اند که با سلول‌های سراسر بدن تعامل دارند و تقریبا هر بافت و اندامی دارای ساعت های بیولوژیکی خاص خود است.
 
بر اساس این مطلب که از سوی اسکندر رحیمی، عضوهیات علمی دانشگاه و متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: بسیاری از افراد به دلیل موقعیت حرفه‌ای خود نمی‌توانند ورزش کنند، در حالی که بدن آنها واقعا به آن نیازمند است و نکات بسیار مهمی وجود دارد که حتما باید به آن توجه داشت:
 
۶ صبح: بدن تولید هورمون خواب ملاتونین را متوقف می کند و بدن را برای بیدار شدن آماده می‌کند. عجیب است که بدانید در این زمان بیشتر نوزادان متولد می‌شوند.
 
۷ صبح: علاوه بر هورمون محرک کورتیزول، هورمون های جنسی نیز اکنون فعال هستند، بنابراین میل به رابطه جنسی بسیار زیاد است.
 
 
۸ صبح: دستگاه گوارش با سرعت کامل کار می‌کند، و بهترین زمان برای یک صبحانه خوب است. در عین حال غذا در چنین زمانی به راحتی در سلول های چربی ذخیره نمی شود.
 
 
۱۰ صبح: بهترین زمان برای فعالیت ذهنی است و حافظه کوتاه مدت بهتر از هر زمان دیگری کار می کند. حتی عملکرد ورزشی به اولین اوج خود می‌رسد که تا حوالی ظهر ادامه دارد.
 
 
۱۲ ظهر: معده برای ناهار آماده می‌شود. ظرفیت ذهنی به سرعت کاهش می یابد و یک استراحت کوتاه یا حتی یک چرت ایده آل خواهد بود.
 
ساعت ۱۴: به آرامی بدن و مغز دوباره شروع به کار می‌کنند.
 
ساعت ۱۶: دومین اوج ذهنی است و دمای بدن، فشار خون و ضربان قلب افزایش می یابد.
 
ساعت ۱۷: تمام سلول‌های بدن به طور مطلوب با اکسیژن تامین می شوند و از این ساعت تا حدود ساعت ۸ شب بهترین زمان برای یک برنامه ورزشی است.
 
ساعت ۲۰: بدن به آرامی برای استراحت دوباره تنظیم می‌شود و اولین امواج هورمون خواب ملاتونین آزاد می‌شوند.
 
ساعت ۲۲: بیشتر اندام های متابولیک در حالت استراحت هستند اما به شرطی که شام خیلی مجلل نباشد و سیستم ایمنی نوید بخش طولانی تری از بازسازی است.
 
استقامت هوازی: احتمالا بهترین خبر این است که نوسانات بیوریتمیک معمولی هیچ تأثیری بر عملکرد هوازی ندارند، بنابراین تقریبا می‌توانید در هر زمانی از روز، دویدن، دوچرخه‌سواری، شنا و اسکیت را انجام دهید.
 
عملکرد بی هوازی: بهترین زمان برای تمرین چه از طریق تمرینات تناوبی یا کراسفیت یا سایر فرم های تمرین آمادگی جسمانی، بین ساعت ۱۸ تا ۲۰ است.
 
تمرینات قدرتی: در اینجا کمی متفاوت به نظر می رسد. طبق مطالعات انجام شده بهترین نتایج به طور شگفت انگیزی بین ساعت ۱۹ تا ۲۱ به دست می‌آید.
 
تمرینات هماهنگی: بهتر است بین ساعت ۱۶ تا ۲۰ تمرین شود.