تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


گیاهی که ۲۵۰ چهره دارد
تاريخ خبر: يکشنبه، 20 آذر 1401 ساعت: 10:25

 ایسنا: یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی، گفت: بارهنگ، حدود ۲۵۰ گونه‌دارد که به طور گسترده توزیع شده‌اند و خیلی خوب رشد می‌کنند.

سعیده امیری اظهار کرد: برگ‌های تازه بارهنگ، خواص ضد باکتریایی قوی دارند به همین جهت، برای التیام زخم‌ها، جراحت‌ها و بافت ملتهب و آزرده بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
گیاهی که ۲۵۰ چهره دارد
 
وی در رابطه با خواص سلامتی و زیبایی بارهنگ، عنوان کرد: عصاره برگ‌های تازه بارهنگ را خارج کرده و آن را روی موضع آسیب دیده بمالید، همچنین می‌توانید با خرد کردن این برگ‌ها با آب سرد برای منافع مشابه، پوماد بسازید، طبیعت ضد التهاب آن سوزش، جوش و خارش را تسکین می‌دهد.
 
امیری با اشاره به این‌که مواد تشکیل دهنده در برگ گیاه بارهنگ، خاصیت میکروب کشی و ضد باکتریایی دارد، بیان کرد: این گیاه وقتی به طور روزانه روی زخم‌ها استفاده شود، به کشتن میکروب‌ها کمک کرده، ترمیم سریع‌تر انجام می‌شود و سنتز سلول‌های پوست را تحریک می‌کند.
 
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به استفاده از بارهنگ برای درمان آکنه، بیان کرد: بیماری التهابی پوست مانند آکنه و روزاسه از کاربرد موضعی این عصاره گیاهی خنک بهره‌مند می‌شوند که علاوه‌بر تسکین التهاب و جلوگیری از عفونت، این گیاه با القای درمان سریع‌تر و بازسازی سلول‌های پوست، از زخم شدن آن جلوگیری می‌کند.
 
وی تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهند که می‌توان از این روش به عنوان مکمل استفاده کرد، به ویژه در افرادی که جوش یا آکنه داشته باشند لکه‌ها را پاک کرده و پوست را درخشان نگه می‌دارد.
 
امیری با اشاره به این‌که بارهنگ می‌تواند برای شست و شوی مو استفاده شود، بیان کرد: ترکیب رشته‌ای این گیاه همراه با یک قاشق چای خوری سرکه سیب و کمی آب در صورت نیاز برای شست‌وشوی مناسب مو خوب است.
 
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی عنوان کرد: این گیاه از زمان‌های دور برای درمان مؤثر شوره و پوسته پوسته شدن بسیار مفید بوده و خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی این گیاه پوست سر را از عفونت و شوره سر محافظت می‌کند.
 
وی اظهار کرد: ترکیب عصاره برگ‌های بارهنگ با روغن بادام شیرین و موم، می‌تواند به عنوان پادزهر مؤثر برای پوشک و پشه گزیدگی برای کودکان مورد استفاده قرار بگیرد.
 
امیری با اشاره به این‌که مطالعات نشان می‌دهند خاصیت ضد التهابی این گیاه باعث تسکین التهاب مجاری تنفسی و در سرماخوردگی، برونشیت و آنفولانزا می‌شود، که دوز ایده‌آل آن یک قاشق چایخوری این عصاره دو بار در روز است یک فنجان چای بارهنگ برای تسکین غشا مخاطی مناسب است.
 
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی ادامه داد: بارهنگ درمانی مؤثر برای مسمومیت خونی است، می‌توانید از آن به طور روزانه به‌عنوان ضماد یا چای استفاده کنید تا از مزایای آن بهره ببرید.
 
وی عنوان کرد: ماهیت ضد التهاب این گیاه کاملا مشخص بوده و این امکان را می‌دهد که به‌عنوان عامل ضد سرطانی و ضد توموری نیز عمل کند، این گیاه رشد سلول‌های سرطانی و تومور را سرکوب می‌کند و در نتیجه در تسهیل و جلوگیری از شیوع این بیماری بدخیم بسیار کارآمد است.
 
امیری با اشاره به این‌که بارهنگ ممکن است به کنترل قند خون نیز کمک کند، عنوان کرد: فیبرهای محلول در آب می‌توانند بعد از صرف غذا، سطح قند خون و میزان جذب کربوهیدرات را کاهش دهند.