تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


پوتین: چگونه با "اعتماد صفر" مذاکره کنیم؟
تاريخ خبر: شنبه، 19 آذر 1401 ساعت: 10:24

 پوتین پس از نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بیشکک، پایتخت قرقیزستان در یک کنفرانس خبری درباره افشاگری‌های آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، عملیات نظامی در اوکراین، تهدید جنگ هسته‌ای، مبادله زندانیان با آمریکا و روابط روسیه با اتحادیه اروپا و آفریقا توضیح داد.

 
به گزارش ایسنا به نفل از راشا تودی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در گفتگو با خبرنگاران در بیشکک گفت که سخنان مرکل مبنی بر اینکه هدف از توافقات مینسک "خرید زمان" برای اوکراین بود - شگفت انگیز و ناامید کننده تلقی شد، اما که این فقط یک معنی دارد اینکه تصمیم برای آغاز عملیات نظامی ویژه درست بوده است. هدف آنها فقط پر کردن سلاح در اوکراین و آماده کردن آن برای خصومت بود.
 
وی افزود: صادقانه بگویم، ممکن است ما خیلی دیر متوجه شده باشیم و شاید باید زودتر از اینها کار را شروع می کردیم. می‌دانستم که اوکراین قصد اجرای توافق را ندارد، اما فکر می‌کردم که سایر شرکت‌کنندگان در آن فرآیند، صادق هستند. معلوم شد که آنها نیز ما را فریب می دادند. چگونه با «اعتماد در صفر» مذاکره کنیم؟
 
پوتین گفت که فریب در مورد مینسک اکنون "مسئله اعتماد" را مطرح می کند و خاطرنشان کرد که این اعتماد در حال حاضر "تقریباً در حد صفر است".
 
وی افزود: اکنون سؤال واقعی این است که آیا مذاکره در مورد هر چیزی با کسی در این شرایط امکان پذیر است و چه چیزی تضمین کننده هرگونه معامله نهایی است؟ در نهایت، باید گفت‌وگوهایی انجام شود. ما برای آنها آماده‌ایم، این را بارها گفته‌ام. اما این سخنان ما را وادار می‌کند فکر کنیم که با چه کسی سروکار داریم.»
 
طولانی شدن جنگ اوکراین
 
پوتین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه عملیات نظامی ممکن است "فرایند طولانی" باشد، توضیح داد که او در واقع به حل مناقشه در اوکراین اشاره می‌کند.
 
وی گفت: «عملیات ویژه نظامی با سرعت در حال انجام است، همه چیز با ثبات است، امروز هیچ سؤال یا مشکلی در آن وجود ندارد. حل و فصل کل وضعیت "احتمالاً آسان نخواهد بود و مدتی طول می کشد، اما به هر طریقی، همه طرفین درگیر در این روند باید با واقعیت‌هایی که در حال شکل گیری در میدان هست، موافقت کنند."
 
در راه اندازی اولین حمله هسته‌ای
 
پوتین گفت که ایالات متحده از مدت ها قبل دکترین حمله "خلع سلاح" علیه سیستم های فرماندهی و کنترل را دارد که موشک‌های کروز براساس همین هدف ساخته شد که اتحاد جماهیر شوروی فاقد آن بود. اکنون روسیه موشک‌های مافوق صوت دارد که «مدرن‌تر و حتی مؤثرتر» هستند، بنابراین «شاید باید این بار ما باشیم که به فکر پذیرش تحولات و ایده‌های شرکای آمریکایی‌مان برای تضمین امنیت باشیم».
 
پوتین توضیح داد در حالی که دکترین ایالات متحده یک حمله هسته‌ای پیشگیرانه را پیش‌بینی می کند، دکترین روسیه در مورد انتقام گیری است. اگر سیستم هشدار اولیه روسیه یک حمله موشکی را تشخیص دهد، "صدها موشک ما پرواز خواهند کرد و متوقف کردن آنها غیرممکن خواهد بود."
 
او توضیح داد اگر برخی از موشک‌های تهاجمی، روسیه را مورد حمله قرار دهند، «از دشمن چیزی باقی نمی‌ماند» و بازدارندگی هسته‌ای اینگونه عمل می‌کند.
 
مبادله‌های زندانیان بیشتری امکان پذیر است
 
روسیه موفقیت مذاکرات برای مبادله بریتنی گرینر با ویکتور بوت را به عنوان فرصتی برای گفتگو درباره موضوعات دیگر با ایالات متحده نمی داند. پوتین گفت در حالی که مذاکرات "فضای خاصی را ایجاد کرد"، هیچ موضوع دیگری در چارچوب آنها مطرح نشد. وی افزود که تماس‌ها بین سرویس‌های امنیتی روسیه و ایالات متحده "ادامه یافت و در واقع هرگز متوقف نشد"، اما این تجارت خاص توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا آغاز شد. آیا امکان مبادلات دیگری وجود دارد؟ بله، همه چیز ممکن است. این نتیجه مذاکرات و جستجوی سازش است. رئیس جمهور روسیه گفت: در این مورد، مصالحه‌ای پیدا شد.
 
نیاز به یک بسیج دیگر
 
پوتین در پاسخ به این سوال که آیا تعداد بیشتری از روس ها در سال ۲۰۲۳ باید اسلحه به دست بگیرند، گفت: "هیچ ملاحظاتی" برای فراخوان دیگری وجود ندارد. او توضیح داد که ۱۵۰,۰۰۰ سرباز باقی مانده هنوز مستقر نشده‌اند، اما در حال گذراندن آموزش‌های تکمیلی هستند. نیمی از کسانی که فراخوانده شده‌اند، ذخیره جنگ هستند، پس چرا کسی از فراخوان اضافی صحبت می کند؟
 
نظر بورل در مورد آفریقا
 
رئیس جمهور روسیه در پاسخ به ادعای جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه شاید بسیاری از آفریقایی‌ها نمی‌دانند دونباس کجاست یا پوتین کیست، گفت که این قاره به خوبی می‌داند چه کسانی به رهایی آنها از استعمار اروپایی کمک کردند. پوتین گفت: سیاستمداران اتحادیه اروپا نباید از عشق خود به مردم آفریقا و کمک به آنها صحبت کنند. اگر مردمی که شما از آنها صحبت کردید می دانستند آفریقا کجاست و مردم آفریقا در چه وضعیتی هستند، در تامین مواد غذایی و کودهای روسیه به قاره آفریقا که محصول در کشورهای آفریقایی در نهایت به آن بستگی دارد و در نهایت نجات صدها هزار نفر در آفریقا از گرسنگی وابسته آن است، دخالت نمی‌کردند.