مهر: علی قنبری عوارض ناشی از استفاده جوهر قند در تولید نان را بسیار خطرناک اعلام کرد و از دستگاههای نظارتی بهخصوص معاونت غذا و دارو، استانداریهای سراسر کشور و سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان خواست تا ضمن تشدید بازرسیها، از اين كار غيرقانوني و آسيبزا جلوگيري كنند.
معاون وزير جهاد كشاورزي گفت: جوهر قند (سديم دي تيونيت يا بلانكيت) تركيبي از اكسيژن، گوگرد و سديم است و كاربرد صنعتي داشته و از اين ماده شیمیایی در صنعت رنگرزی و برای سفید کردن قند درکارخانجات قند استفاده میشود؛ اما زماني كه به عنوان افزودني به نان يا آرد اضافه و وارد بدن انسان شود، سبب عدم هضم و جذب مواد مغذي شده و مانع عملكرد مطلوب آنتي اكسيدانهاي ضد سرطاني در بدن ميشود.
قنبري با بيان اينكه بالا بردن سرعت توليد بهانه برخي نانوايان متخلف براي استفاده از موادغير مجاز شده است، افزود: در گذشته استفاده از جوش شيرين در تهيه خمير و نان مرسوم بود، اما اين ماده نيز به دليل اينكه مضر و تهديد كننده سلامت مردم بود، از سوي ما ممنوع و نانوايان ملزم به استفاده از خمير مايه در توليد نان شدند.
مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران با اظهار تاسف از اقدام اخير برخي كارخانجات آرد سازي و نانوايان در به خطر انداختن سلامت مردم، تاكيد كرد: سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت، استاندارد، غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان ناظرين كمي و كيفي توليد مواد غذايي و نان در صورتيكه واحدي را به عنوان متخلف گزارش كنند، اين شركت نيز با اهرمهاي تنبيهي خود از جمله كاهش و يا قطع سهميه آرد، خاطيان را مجازات خواهدكرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: نان قوت غالب و اصلي كشور بوده و بخش عمدهاي از ويتامين و پروتئين مورد نياز مردم را تامين ميكند؛ به همين دليل نه تنها مواد غيرمجاز و مضر بايستي از چرخه تهيه اين ماده غذايي خارج شود، بلكه لازم است با غني كردن، ناني سرشار از ريز مغذيها را در اختيار مصرفكنندگان قرار داد.
وي نقش مراجع قضايي را در جلوگيري از تخلفات، پيشگيرانه دانست و اظهار كرد: مراجع قضايي نيز بايستي براي واحدهايي كه با سلامت مردم بازي ميكنند، شديدترين مجازاتها را پيشبيني و تعيين كنند.
قنبري افزود: نقش اتحاديهها و انجمنهاي آرد و نان كشور در خصوص اين موضوع كه به طور مستقيم با اين واحدها ارتباط دارند، موثر است، اين اتحاديهها و انجمنها نه تنها نبايد اجازه اعمال متخلفانه را به توليدكنندگان آرد و نان بدهند، بلكه بايد در راستاي ارتقاي كيفيت، بهداشت و سلامت در بخش توليدات آرد و نان نيز گام بردارند.
مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران نقش مردم و مصرف كننده را نيز در بروز و ظهور اینگونه تخلفات در حوزه نان موثر قلمداد كرد و افزود: متاسفانه در ساليان اخير عادت غذايي مردم تغيير كرده و بيشتر مصرفكنندگان به دنبال نان سفيد و روشن هستند که اين مسئله زمينه سودجويي افراد و استفاده غير مجاز از مواد شيميايي در توليد نان فراهم ميآورد.
قنبري تصريح كرد: مردم و دستگاههاي نظارتي ميبايست نسبت به اين نوع تخلفات حساسيت نشان دهند تا جامعه از نان كيفي و مطلوب و مرغوب برخوردار شود.
معاون وزير جهاد كشاورزي در بيان اقدامات و فعاليتهاي شركت بازرگانی دولتی با رويكرد ارتقاي كيفيت گندم، آرد و نان، به خريد تضميني گندمهاي با كيفيت در سالجاري اشاره كرد و گفت: خريد تضميني گندم در كشور همچنان ادامه دارد و تاكنون ۴.۳ ميليون تن گندم در مجموع با ميانگين افت مفيد و غير مفيد كمتر از ۳ درصد خريداري كردهايم كه نشان دهنده كيفيت بالاي اين گندمها و افزايش كمي ۱۹ درصدي نسبت به سال گذشته است.