تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


نکات تغذیه‌ای در زمان افطار ماه رمضان
تاريخ خبر: يکشنبه، 7 تير 1394 ساعت: 09:13

تسنیم: یک محقق گفت: ۳۰ دقیقه تا یک ساعت اول افطار مهمترین زمانی است که فرد باید مراعات غذا خوردن خود را کند, هنگام افطار نباید مایعات زیاد مصرف شود چرا که مدت زیادی فرد چیزی نخورده است و تمام اندام‌های بدن به شدت گرم است و بدن آسیب می‌بیند.

یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی ایران درباره ماه رمضان اظهار داشت: ایجاد مشکلات جسمی در ماه مبارک رمضان به خاطر عدم مراعات تدابیر ماه مبارک است نه به خاطر روزه داری.

به گفته وی یکی دیگر از تدابیر ماه مبارک, تدابیر هنگام افطار است که شخص روزه دار اگر از آن غافل باشد, می‌تواند بدنش را دچار بیماری کند.

این محقق و مدرس طب سنتی ایران ادامه داد: مثلاً اگر شخصی که مزاجش گرم است و در فصل تابستان به مدت 15 الی 16 ساعت چیزی نخورده است, به طور یقین حرارت دستگاه گوارش, کبد و اندام‌های داخلی او بیش از حد طبیعی خواهد شد.

اصغری اضافه کرد: اگر هنگام افطاری نیز یک دم نوش گرم مانند دم کرده بابونه یا زنجبیل یا غیره میل کند و به عنوان غذا از غذاهای گرم بالفعل و بالقوه مانند کباب گوشت گوساله یا شتر یا غیره مصرف کند به طور حتم می‌توان گفت این شخص بعد از چند روز که این روال تغذیه را ادامه دهد دچار سوء مزاج گرم کبد و گوارش خواهد شد.

وی بیان داشت: برخی از علائم سوء مزاج گرم کبد و گوارش عبارتند از  خشکی دهان، تلخی مزه دهان، گزگز اندام‌ها، بی‌اشتهایی شدید، تعریق زیاد، زرد و لاغر شدن بدن، عطش بی‌از حد، گاهی اسهال همراه با سوزش و ... است.

این محقق و مدرس طب سنتی افزود: برای رفع سوء مزاج گرم کبد و گوارش باید از مواد خنک و رطوبت‌زا مانند کاهو، خاکشیر، شربت انار یا آلبالو، عرقیات خنک مثل کاسنی و شاطره , آش‌ها و خورشت ها به خصوص خورشت آلو و تمرهندی، شربت بنفشه یا گل پنیرک و غیره باید استفاده کرد.

اصغری گفت: مهمترین زمان مراعات تغذیه و نوشیدنی در زمان افطار 30 دقیقه تا یک ساعت اول افطار است که لازم است شخص روزه دار همانگونه که 15 الی 16 ساعت تحمل تشنگی و گرسنگی را کشیده است در این زمان آداب نوشیدن و خوردن را نیز تحمل کرده و آن‌ها را مراعات کند.

وی بیان کرد: در هنگام افطار به هیچ عنوان نباید به یک‌باره مقداری زیادی مایعات میل شود و بهتر است در ابتدا مقداری آب در دهان غرغره و مضمضه کرد، سپس با آرامش افراد گرم مزاج یک استکان کوچک آب خنک یا نوشیدنی خنک به صورت جرعه جرعه مصرف کند و افراد سرد مزاج نیز یک استکان نوشیدنی گرم میل کنند.

این محقق و مدرس طب سنتی خاطرنشان کرد: سپس بعد از چند دقیقه می‌توانند دوباره متناسب با بدنشان مایعات مناسب مصرف کنند و بعد از حدود 20 الی 30 دقیقه می‌توانند مقداری سوپ یا آش میل کنند و بعد از حدود یک ساعت بعد از افطار شام سبکی با مقداری نان و سبزیجات مصرف کنند.