ایسنا: معاون وزیر جهادکشاورزی جزئیات طرح هوشمندسازی نان را تشریح کرد.
محمدقربانی:
* (در پاسخ به این سوال که طرح هوشمندسازی نان قرار است چگونه اجرایی شود؟): اجرای طرح هوشمندسازی نان به صورت پایلوت در زنجان آغاز شد تا آسیبها و خلاهایی که ممکن بود وجود داشته باشد احصا و مرتفع شود. همچنین مسئولان مربوطه نیز بتوانند زیرساختهای اطلاعاتی ایجاد کنند و با پیوست اجتماعی، توجیه نانواییها و بحثهای فنی کار را پیش ببرند، زیرا این طرح نیازمند کارتخوان هوشمند است.
* فرآیند خرید نان مانند سابق است. یعنی خریدار کارت میکشد تعداد قرص نان مورد نیاز خود و پلاستیک را انتخاب و پرداخت از کارت بانکی انجام میشود.
* (با بیان اینکه قیمت نان هیچ تغییری نخواهد داشت):این طرح در زنجان، قزوین، چهارمحال و بختیاری، فارس و تهران و چند شهر دیگر اجرایی شده است. پیش بینی میکنیم تا پایان تیر این طرح کل کشور را پوشش دهد.
* در کل کشور برای این طرح به ۸۳ هزار دستگاه کارتخوان نیاز است. بحث های مربوط به پشتیبانی از کارتخوانها بسیار پر اهمیت است. این دستگاهها نیز نوع خاصی هستند. عملا هم اتصال در برخی نانوایی شروع شده و در تهران نیز حدود ۹۰۰۰ کارتخوان به نانواییها داده شده است.
* خرید نان از کارت بانکی انجام میشود که به کد ملی متصل است. هیچ کارت دیگری صادر نمیشود. مقداری از هزینه نان از حساب خریدار کسر می شود مابقی نیز از حساب سایه پرداخت و به حساب نانوایی ها واریز میشود.
* (با اشاره به اینکه با این طرح یارانهها مستقیم و هدفمند به دست مردم میرسد و آرد چند نرخی در بازار و نشت یارانه نخواهیم داشت): همچنین این طرح در جلوگیری از قاچاق و ضایعات نان اثر بسیار زیادی داشته و خروج آرد برای مصارف غیرانسانی به حداقل می رسد، همچنین کیفیت نان و رضایت مشتری نیز ارتقا می یابد.
* هیچ محدودیتی در تعداد نان وجود ندارد و با کارت بانکی هر تعدادی که نیاز است میتوان خریداری کرد.
* تا به این لحظه اکثر مشکلات این طرح رفع شده و در حال تعمیم به استانهای دیگر است.