به گزارش تهرانی نیوز، شهردار تهران زاکانی درباره رانت و قاچاق در صنعت گل و گیاه گفت: دولت این اهتمام را دارد که ریشه قاچاق را بخشکاند و مبارزه با آن نیازمند یک عزم و همت بالا است؛ بنده این آمادگی را دارم و آمادگی دولت نیز وجود دارد تا بلای خانمان سوز قاچاق در بخش گل و گیاه نیز ریشه کن شود.
علیرضا زاکانی در مراسم افتتاح "هجدهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته" امروز شنبه ضمن تشکر از زحمات ۱۵ هزار تولید کننده در این نمایشگاه و حضور نمایندگان و سفرای کشورهای مختلف که با فراهم کردن زمینه صادرات قوام بخش مسیر صنعت گل و گیاه هستند، اظهار کرد: از آقای مختاری باید تشکر کنم که ظرفیت ۴۶ هزار هکتار بافت پیرامونی و ۱۳ هزار فضای سبز داخل شهر تهران را برای ما رقم زدند.
شهردار تهران افزود: ناظر به حوزه گل و گیاه از نظر زیبایی شناسی و ایجاد رضایتمندی در دهنده و گیرنده گل، قدمت تاریخی بلندی برای ایرانیان وجود دارد و شاخه دست داریوش در تخت جمشید حکایت از یک فرهنگ ۲۵۰۰ ساله دارد که توجه به زیبایی و ایجاد آرامش بخشی را مدنظر قرار داده است.
وی ادامه داد: توجه به اقلیم و این فرهنگ و ۴ فصل بودن کشور و وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی و ۱۵ هزار مجموعه مولد در ایران حائز اهمیت است؛ طبق آمار سال ۹۷ ایران هفدهمین کشور تولیدکننده گل و گیاه دنیا است اما در بخش صادرات صد و هفتمین کشور هستیم و این نشان میدهد که راه درازی در پیش داریم و باید قابلیت ها را بشناسیم و انتقال این قابلیت ها را تسهیل کنیم چرا که گلوگاه های جدی در این زمینه وجود دارد.
زاکانی اضافه کرد: هلند ۷ میلیارد دلار در سال از این صنعت دریافت می کند؛ نُرم جهانی سرانه مصرف گل ۱۰۰ شاخه است اما در اروپا این عدد ۲۰۰ شاخه گل و در ایران بسیار کمتر است؛ برای بهبود این وضعیت در سطوح مختلف شهرداری می تواند کمک حال تولید کنندگان و صادر کنندگان باشد؛ سطح اول گذر از کاشت سنتی به شرایطی است که با علم و دانش ظرفیت های بهتری برای کشور رقم بزند البته باید محدودیت ها را نیز در نظر بگیریم، مثلا اگر محدودیت آب که مشکلی جهانی است مورد توجه قرار نگیرد این گلوگاه به تنهایی این صنعت را زمینگیر می کند.
شهردار تهران بیان کرد: موضوع بعدی موضوع کیفیت گل ها است که می تواند گل ما را قابل رقابت کند، هر چند برخی گلها به صورت ژنتیکی اختصاص به ما دارند؛ اما توجه به کیفیت می تواند داشته ما را به عنوان ظرفیت بهتر برای دیگران فراهم کند؛ مسأله بعدی بحث فرهنگ سازی است که میتواند در داخل کشور سرانه را بالا ببرد؛ شناساندن و فرهنگ سازی برای سایر کشورها نیز بسیار مهم است تا ایران به عنوان پایه اصلی صنعت گل مورد توجه قرار گیرد؛ برخی کشورها گل های ما را به نام خودشان بسته بندی می کنند.
وی عنوان کرد: ذائقه ها در بخش گل و گیاه متفاوت از گذشته است؛ بنابراین توجه به بسته بندی و حمل و نقل می تواند شرایطی ایجاد کند که سرانه پایین مصرف گل را ارتقاء داد و فاصله میان تولید و صادرات را کم کرد.
زاکانی یادآور شد: علاوه بر این بخش، گیاهان دارویی و پایه قرارگرفتن این گیاهان برای ۲۵ درصد از تولیدات دارویی گیاهی در جهان نیاز به توجه ویژه دارد تا ما در این بخش حرف جدی و اساسی داشته باشیم و بازار بزرگی از کار، تلاش، کوشش و تولید را برای کشور رقم بزنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه با صنعتی مواجهیم که نیازمند توسعه، کار، تلاش و دگرگونی بر پایه دانش و شناخت و شناساندن آن در داخل و خارج از کشور است، ادامه داد: امیدواریم این نمایشگاه مقدمه و گامی باشد برای اینکه سرعت گذشته خود را بیشتر کنیم و داشته هایمان را فراتر از امروز و دیروز در اختیار مخاطبان داخلی و خارجی قرار دهیم؛ از نظر حس زیبایی شناختی انسان، توجه به گل به عنوان یک زیبایی و قداست مورد توجه قرار می گیرد.
زاکانی در ادامه در پاسخ به موارد مطرح شده یکی از تولیدکنندگان حاضر در مراسم درباره رانت و قاچاق در صنعت گل و گیاه افزود: موضوع قاچاق زخمی بر پیکر جامعه است که در آن عناصر سودجو به دنبال حجم بالا و با کیفیتی از منابع هستند؛ آنچه که شالوده نظرات شما است را در دولت مطرح می کنم؛ دولت این اهتمام را دارد که ریشه قاچاق را بخشکاند و مبارزه با آن نیازمند یک عزم و همت بالا است؛ بنده این آمادگی را دارم و آمادگی دولت نیز وجود دارد تا بلای خانمان سوز قاچاق در بخش گل و گیاه نیز ریشه کن شود.
در پایان این مراسم، هجدهمین نمایشگاه گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته افتتاح شد و شهردار تهران از بخشهای مختلف این نمایشگاه بازدید به عمل آورد.