تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ضرورت توجه مضاعف به پژوهش‌محوری در نحوه اداره شهر و روستا
تاريخ خبر: يکشنبه، 21 آذر 1400 ساعت: 11:55

 به گزارش گروه عمران شهری تهرانی نیوز،معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همزمان با هفته پژوهش گفت: با توجه به تنوع وظایف و افزایش انتظارات جامعه، حضور موثر مدیریت شهری و روستایی در گام دوم انقلاب با هدف ارتقای خدمات به مردم و اداره مطلوب شهر و روستا؛ مستلزم توجه دقیق به نتایج پژوهش های کاربردی است.

مهدی جمالی نژاد با بیان مطلب فوق در اهمیت ضرورت اجرای پژوهش‌های کاربردی در عرصه های مدیریت شهری و روستایی با  بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی از جمله شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید با بهره‌گیری از یافته‌های علمی و دانشی، شهرها و روستاها را بهتر و عالمانه‌تر از قبل اداره نمایند، گفت: در دنیایی زیست می‌کنیم که تغییرات روزافزون علم و فناوری، توسعه فضای مجازی و . . . بیش از هر چیز، ضرورت روزآمدی و تغییر مداوم رویکردها در نحوه اداره شهر  و روستا را به ما یادآور می‌شود. بدون شک، اداره شهرها و روستاهای آینده، نسبت به آن چیزی که در تفکرات ماست و آن چیزی که در آن زندگی می‌کنیم، از ابعاد مختلف بسیار متمایز خواهد بود.
 
رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ادامه داد: در آینده تمامی چارچوب‌های کاری، ساختارهای حرفه‌ای، قوانین و مقررات، روش‌های اعمال مدیریت، با امروز تفاوت خواهد داشت و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با انتظارات گسترده و متنوع شهروندان، اصناف و سازمان‌ها و همچنین برخی الزامات جدید در عرصه مدیریت شهری و روستایی مواجه می‌شوند که بیش از هر چیز نیازمند توجه مضاعف به پژوهش‌محوری در نحوه اداره شهر و روستا و آینده نگاری است.
 
جمالی نژاد همچنین به مسایل و مشکلات مدیریت شهری و روستایی کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون شهرداری ها و دهیاری های کشور با توجه به ضرورت انجام تکالیف خود و انتظارات جامعه از آنها برای افزایش خدمات و توسعه زیرساختهای شهر و روستا با مسایل و پرسش های مهمی در زمینه های تامین درآمد پایدار و تولید ثروت، جذب سرمایه گذاران و بخش خصوصی، جلب مشارکت های مردمی، کاهش آثار مرگبار آلودگی هوا و آلودگی های زیست محیطی، توسعه بهینه حمل و نقل شهری، افزایش تاب آوری، تحقق شهر هوشمند و شهرداری الکترونیکی، ... مواجه هستند که پاسخ منطقی، دقیق و کاربردی به این موضوعات به تنهایی از عهده مدیریت شهری و روستایی خارج است و نیازمند ارزیابی های دقیق و تخصصی مسایل است که از طریق اجرای پژوهش های کاربردی و بهره گیری موثر از پژوهشگران و محققین کشور صورت می‌گیرد.
 
 معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور  همچنین گفت: موضوع علم و پژوهش در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما جایگاه ویژه‌ای دارد و این موضوع در قانون اساسی کشور، سند چشم انداز، سیاستهای کلی نظام و برنامه های میان مدت توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته است. به نحوی که در سیاست های کلی علم و فناوری (مصوب ۱۳۹۳.۹.۲۶) به ارتقاء جایگاه جهانی کشور در علم و فناوری و تبدیل به قطب علمی و فناوری جهان اسلام و افزایش بودجه تحقیق و پژوهش با تاکید بر مصرف بهینه منابع و ارتقاء بهره وری اذعان دارد. همچنین در سیاست های کلی نظام اداری (ابلاغی ۱۳۸۹.۱.۱۴) به دانش بنیان کردن نظام اداری از طریق بکارگیری اصول مدیریت دانش و یکپارچه سازی اطلاعات اشاره دارد.
 
جمالی نژاد افزود: اهمیت پژوهش در محورهای مندرج در بیانیه گام دوم ابلاغی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید فراوان قرار گرفته است.  این بیانیه دارای چند بخش کلی است که موتور پیشران کشور را برنامه ریزی و توجه اساسی به عرصه علم و فناوری قلمداد نموده است. مهمترین بخش بیانیه را سرفصل ها و توصیه های اساسی ۷ گانه در پرتو امید و نگاه خوشبینانه به آینده تشکیل می دهد که محور اول آن به حوزه علم و پژوهش تاکید اساسی دارد.
 
وی اضافه کرد:  در پی صدور این بیانیه،‌ وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای فراهم ساختن بسترها و زیرساخت‌های لازم در جهت تحقق توصیه‌های هفت‌گانه این بیانیه، بسیار خطیر و با اهمیت است. این بیانیه، "سند وفاق شهرداری‌ها و دهیاری‌ها" در گام دوم انقلاب محسوب می‌شود. از شهرداری‌ها انتظار می‌رود با رویکرد آینده پژوهی و تسهیل‌گری، بسترهای لازم برای تحقق شهرهای انسان محور، دانش مبنا و دوستدار محیط زیست را فراهم کنند.