به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز،رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت که چهار هزار میلیارد تومان بودجه صرف محلات کمتر برخوردار شهر شده است.
محمد سالاری در تجمع حامیان لیست جمهور که عصر چهارشنبه در شهرک ولیعصر تهران برگزار شد، گفت: امروز و در شرایطی که جمهوریت در اوج مظلومیت قرار دارد، ما نام لیست انتخاباتیمان را جمهور گذاشتیم تا از جمهوریت نظام و از حقوق مردم دفاع کنیم.
وی ادامه داد: در این دوره از شورای شهر مدیریت شهری تلاش کرد تا به جای تعریف مگاپروژهها و ابرپروژههای شهری که دستاوردهایش تنها برای اقلیتی خاص در شهر بود، منابع شهر را عادلانه و برای همه شهروندان توزیع کند. از این رو بیش از 67 درصد منابع درآمدی شهر در مناطق جنوبی هزینه شد.
سالاری با بیان اینکه در دوره قبلی مدیریت شهری نگاه آن مدیران به تهران مانند نگاه برخی کشورها به نفت بود، گفت: این جریان برای تامین درآمد شروع به شهرفروشی کرده بود و با این کار فضای زندگی شهر و محیط زیست را به خطر انداخت. چندین هزار از اراضی و املاک را فروخته و فضاهایی ایجاد کردند که منابع شهر را نابود کرد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای شهر تهران افتخار میکند که اجازه نداد تا هزینههای مردم شهر تهران صرف ساخت پل صدر دیگری شود، گفت: به جای پروژههای نمایشی، مترو را تکمیل کردیم. در مناطق کمتر برخوردار سند توسعه محلی را تدوین کردیم. 1200 پروژه توسعه محلی را برای شهر تهران تعریف کردیم که بیش از 750 مورد آن به بهرهبرداری رسیده است.
وی ادامه داد: ما به جای خرید اعتبار سیاسی از مردم نظرخواهی کردیم و پروژهها را با نظر مردم پیش بردیم.
سالاری با بیان اینکه میزان توجه دوره پنجم مدیریت شهری به محلات قابل مقایسه با دورههای دیگر نیست، گفت: در یک کوچه با عرض دو متر جوی آبی بود که بوی بد ناشی از آن، حضور موشها و ... امان مردم را بریده بود. ما این مشکلات را تا حد توان حل کردیم. پلازاهای 50 و 100 متری در محلات درست کردیم. مشکل آبگرفتگی در منازل جنوب شهر را حل کردیم و ما معتقدیم مجموع این اقدامات از ساخت بزرگراههایی که فقط تقاضای بیشتر برای سفر ایجاد کرده و منجر به ترافیک و آلودگی بیشتر شده و تمام دنیا نیز اشتباهبودن آن را پذیرفته، بهتر است.
سالاری ادامه داد: برخی فکر میکنند که حتما باید برای یک پروژه چند صد میلیون تومان هزینه شود. در حالی که ما چهار هزار میلیارد تومان از بودجه را برای محلات کمتر برخوردار اختصاص دادیم. این بودجه قابلیت افتتاحهای نمایشی نداشت اما مشکلات مردم شهر را حل و فصل کرد.
وی با بیان اینکه در مقابل شهرسازی سوداگرایان ایستادیم، گفت: در منطقه یک، هر یک طبقه مجوز ساخت اضافه یعنی چندین میلیارد رانت. ما مقابل این رویه ایستادیم. در عین حال 1260 هکتار بافت فرسوده را که در طرح قبلی مفقود شده بود، پیدا و مجدداً بارگذاری کردیم چراکه اولویت ما ایمنسازی بافت فرسوده است.
سالاری ادامه داد: ما مخالف رانتخواری و امضاهای طلایی بودیم و جلوی آن را گرفتیم. حالا امروز عدهای میگویند شورای پنجم چه کار کرده. اگر منظورشان واگذاری املاک مردم و شهر به افراد خاص، قلع و قمع درختان و باغات و ... است بله ما کاری نکردیم. اما تمام آن چیزی که من گفتم گوشهای از کارهایی است که ما انجام دادیم.