خبرگزاری ایرنا: مرکز زلزله نگاری کشوری وابسته به دانشگاه تهران وقوع سه پس لرزه را شنبه شب در حوالی بندرگناوه ثبت کرد که موجب نگرانی مردم این منطقه شد و شب تا صبح را در بیداری و استرس سپری کردند.
پس از زلزله ۵.۹ ریشتری روز یکشنبه ۲۹ فروردین ماه تاکنون بیش از ۲۰۰ پس لرزه در بندر گناوه رخ داده که در مرکز زلزله نگاری کشور به ثبت رسیدهاست.
براساس گزارش مرکز زلزله نگاری کشوری ، شنبه شب سه پس لرزه در ساعتهای ۲۳:۴۱ به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، ۱:۵۸ دقیقه با ۳.۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری و ۳.۳۲ دقیقه با ۲.۹ ریشتر در عمق ۱۴ کیلومتری بندرگناوه رخ داد.
مردم گناوه و روستاهای اطراف در نزدیکی کانون زمین لرزه، با احساس این پس لرزهها نگران شدند و شب ناآرامی را سپری کردند.
براساس گزارش های دریافتی از این روستاها، مردم این منطقه با وقوع پس لرزههای شنبه شب نگران شدند و تا صبح بیرون از خانه و در چادر و محیطهای باز ماندند.
وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در شهرستان گناوه به رغم مهیب بودن خسارت بالایی در برنداشته است اما تداوم پس لرزهها که در آواخر هفته گذشته متوقف شده بود و دوباره شنبه شب از سرگرفته شد و پس از دو هفته موجب نگرانی و ترس مردم این منطقه زلزله زده شد.
طبق اظهارنظر کارشناسان مربوطه وقوع پس لرزههای روی داده امری طبیعی است و مردم نگران نشوند ولی مراقب باشند.
به گفته یک متخصص و کارشناس لرزهنگاری، تخلیه تدریجی انرژی ناشی از شکستگی لایحههای درونی زمین، میتواند به عنوان یکی از عوامل پسلرزههای متعدد در بندرگناوه استان بوشهر باشد.
دکتر روح الله تقی زاده افزود: زمینلرزههای پس از زلزله اصلی، دست کم تا چندین ماه حتی ۹ ماه به طول میانجامد و وقوع پسلرزههای متعدد بعد از زلزلههای بزرگ قابل انتظار است طوریکه به تدریج و با گذشت زمان، از شدت آنها کاسته میشود.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه ۲۹ فروردین در ۲۸ کیلومتری شهرستان گناوه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و موجب تخریب دیوارهای خانهها، ریزش کوه، شکستن شیشهها و اثاثیه منازل مردم و مصدومیت ۶ نفر شد.
شدت این زلزله در استان های خوزستان ، کهگیلویه و بویراحمد و فارس نیز احساس شد.