تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


خروج از انحصار آغازی برای پایان زیان‌دهی خودروسازان است
تاريخ خبر: چهارشنبه، 8 بهمن 1399 ساعت: 13:47

 به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عرضه خودرو در بورس را در شرایط فعلی بازار سرمایه، ناکارآمد دانست و بر خروج خودروسازان از انحصار تاکید کرد.

اقبال شاکری در خصوص راهکارهای مناسب تولید خودرو بدون زیان ‌آوری و با لحاظ تامین حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان اظهار داشت: خودروسازی که به شکل انحصاری، یک طرفه و غیرپاسخگو عمل می‌کند، نه خود رشد می‌کنند و در جهت ارتقای کیفیت گام برمی‌دارد نه در ارائه خدمات به مصرف‌کنندگان موفق خواهد بود.
 
وی افزود: اکنون سهامداری شرکت‌های خودروسازی به عنوان طرف‌های ذی نفع، در افزایش قیمت خودرو دخیل هستند که این موضوع به تنهایی تعارض منافع ایجاد می‌کند.
 
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اقدام کمیسیون صنایع در ارائه دو طرح تحول بازار و صنعت خودروی سبک و تحقیق و تفحص از صنعت خودرو و همچنین بهبود شرایط تولید و فروش خودرو گفت: در تمام نقاط دنیا، شرکت‌های انحصاری به دلیل اینکه رقیبی در بازار ندارند، هیچ اقدامی برای بهبود عملکرد آنها موثر نمی‌افتد به طوری که با وجود افزایش چندین برابری قیمت خودرو، بحث زیان‌دهی این شرکت‌ها مطرح می‌شود و این موضوع تناقض بزرگی است.
 
شاکری با بیان اینکه نخستین اقدام می‌بایست خروج این شرکت‌ها از انحصار باشد، تصریح کرد: مجلس، دولت، کارشناسان و اندیشکده‌ها تدابیری در این باره اتخاذ کنند تا بتوان صنعت خودروی کشور را از انحصار خارج کرد.
 
وی در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا گفت: با توجه به شرایط فعلی و التهابات بازار سرمایه، فروش خودرو در بورس نیز، نمی‌تواند راهکار موثری برای رفع مشکلات صنعت خودروی کشور باشد.
 
این نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای کوتاه‌مدت گفت: با توجه به جریان بورس‌بازی و سفته‌بازی در بازار خودرو و ورود واسطه‌ها به این بازار، به طور معمول، مصرف‌کنندگان نهایی هستند که متحمل زیان می‌شوند و این امر ناشی از تفاوت فاحش قیمت خودرو از مبدا در مقایسه با قیمت بازار است که در کوتاه‌مدت برای این موضوع می‌بایست راهکاری اندیشیده شود.
 
شاکری افزود: متاسفانه وزارت صمت تاکنون نتوانسته در جهت رفع مشکلات صنعت و بازار خودرو راهکار موثری ارائه داده و به مرحله اجرا برساند و مسئله تحریم و کشورهای خارجی نیز در وقوع چنین شرایطی مقصر نیستند و این وضعیت ناشی از ضعف مدیریتی در صنعت خودروی کشور است.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص تاثیر رشد نرخ نهاده‌های تولید در افزایش قیمت خودرو خاطرنشان کرد: افزایش نرخ نهاده‌های تولید هر چند موجب رشد قیمت سایر کالاها نیز شده اما به شدت رشد نرخ خودرو نبوده که این روند صعودی قیمت‌ها، بیانگر ابهاماتی است که ورود نهادهای مستقل و ناظر از سوی حاکمیت به منظور ارزیابی دقیق و بی‌طرفانه و راستی‌آزمایی اطلاعات و داده‌های موجود را می‌طلبد.