تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ورود رسمی کارگزاران به انتخابات ۱۴۰۰
تاريخ خبر: شنبه، 22 آذر 1399 ساعت: 09:44
روزنامه ‌شرق: چند وقتی است که اخبار پراکنده‌ای از نامزدهای حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات 1400 به گوش می‌رسد.
 
از لیست شش‌نفره‌ای که حسین مرعشی از آن رونمایی کرد که شامل جهانگیری، همتی، هاشمی، ملک‌زاده، هاشمی‌طبا و کرباسچی می‌شدند تا لیستی که محسن هاشمی از آن روزنمایی کرد که نفراتی مانند سیدحسن خمینی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا خاتمی، محمدرضا عارف، محمدجواد ظریف، علی مطهری، رضا اردکانیان، علی لاریجانی، مسعود پزشکیان، محمدجواد آذری‌جهرمی، محمدباقر نوبخت، سورنا ستاری، عبدالناصر همتی، علی‌اکبر صالحی، محمد صدر، مجید انصاری و عبدالواحد موسوی‌لاری، معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی در آن حضور داشتند. از لیست شش‌نفره‌ای مرعشی از آن یاد کرده بود، جهانگیری به‌صراحت اعلام کرد که در انتخابات نامزد نمی‌شود و لیست عجیبی که محسن هاشمی آن را نامزدهای کارگزاران دانسته بود هم از سوی خود هاشمی تکذیب شد، به‌نحوی که او در گفت‌وگو با روزنامه «شرق» گفت: «تا جایی که مدنظر من بوده ذکر این نام‌ها صرفا عنوان‌کردن نام کسانی بوده است که در جبهه اصلاحات از آنها به‌عنوان نامزدهای بالقوه سخن به‌میان می‌آید اما اینکه درباره این نام‌ها در حزب کارگزاران بحثی صورت گرفته باشد، خیر اصلا چنین چیزی نیست و چنین منظوری نداشته‌ام؛ علاوه‌بر‌این با نگاه به نام‌هایی که در این گفت‌وگو ذکر شده می‌توان دریافت که چنین لیستی اساسا نمی‌تواند لیست انتخاباتی حزب کارگزاران و جبهه اصلاحات باشد، زیرا بسیاری از آنها به‌طور‌‌کلی تمایل و انگیزه‌ای برای شرکت در انتخابات ندارند یا بعضا از اولویت‌های جبهه اصلاحات نیستند؛ کمااینکه در فرازی از آن مصاحبه نیز به این نکته اشاره کردم که بخشی از این لیست تمایل به حضور فعال انتخاباتی ندارند.
 
از سوی دیگر توافق بر سر لیست انتخاباتی باید در چارچوب توافق همه‌جانبه اعضای حزب، مورد توافق جبهه اصلاحات و صدالبته موردنظر شخص آقای خاتمی باشد و اشارات کلی بنده به شخصیت‌هایی که می‌توانند از سوی جبهه اصلاحات نامزد شوند، الزاما به معنای لیست کارگزاران یا دیگر احزاب اصلاح‌طلب نیست و مقصودم نفیا یا اثباتا به معنای قرارگرفتن این نام‌ها در لیست کارگزاران نبوده است».‌ فارغ از این خبرهای پراکنده که گاهی با حدس و گمان هم همراه بود، حالا کارگزاران رسما وارد کارزار انتخابات شده است؛ به‌نحوی‌که به‌تازگی در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران که برای نخستین‌بار به‌صورت آنلاین و به ریاست محسن هاشمی برگزار شد، سیدحسین مرعشی ضمن ارائه گزارشی از برگزاری جلسات مستمر کمیته سیاسی حزب درباره انتخابات۱۴۰0 از ورود این کمیته به مرحله بررسی شخصیت‌ها برای کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داد. رئیس کمیته سیاسی کارگزاران سازندگی ایران همچنین با بیان روند تدوین برنامه انتخاباتی حزب و اصلاحات آن، سیاست‌ها و برنامه‌های پیشنهادی این کمیته برای انتخابات ریاست‌جمهوری را جهت تصویب مطرح کرد. بر این اساس، با تصویب شورای مرکزی ورود حزب کارگزاران سازندگی ایران به انتخابات ۱۴۰۰ «برنامه‌محور» خواهد بود. همچنین مقرر شد حزب کارگزاران سازندگی ایران، تیم پیشنهادی خود را برای اداره دولت آینده، پیش از انتخابات و پس از مشورت با نامزد اصلی ریاست‌جمهوری و شخصیت‌های محوری جبهه اصلاحات اعلام کند.
 
جمع‌بندی شورای مرکزی درباره برنامه حزب کارگزاران سازندگی ایران در انتخابات آتی نیز بر این شد که پس از تصویب آن در جلسه آینده شورا، برنامه مصوب برای اعلام نظر کارشناسان و متخصصان منتشر شده و پس از اخذ نظریات و اصلاحات احتمالی، برای تصویب نهایی به شورای مرکزی بازگردد.
 
تأکید بر برگزاری به‌موقع کنگره سراسری و کنگره‌های استانی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دغدغه‌ای بود که از سوی غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی ایران، مطرح شد.
 
پس از ارائه گزارش محمد عطریانفر، رئیس کنگره و مجید صالحی، رئیس دفتر ویژه کنگره سراسری، درباره روند انجام مقدمات و همچنین مشکلات و ملاحظات برگزاری آنلاین آن، شورا بر برگزاری کنگره در وقت مقرر ترجیحا دهه سوم دی‌ماه ۹۹ تأکید کرد. همچنین در این جلسه اعضای شورای مرکزی نقش کنگره سراسری را به‌عنوان عالی‌ترین رکن حزب در تصمیم‌های نهایی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده خاطرنشان کردند.
 
ورود کارگزاران به انتخابات بعد از آن است که مجمع روحانیون مبارز (تشکیلات متبوع محمد خاتمی) هم چند وقت پیش رسما فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرد و کمیته‌هایی هم در این تشکیلات مسئول بررسی دقیق روند انتخابات شدند. با ورود احزاب اصلاح‌طلب به انتخابات باید دید که این جبهه سیاسی تمایل دارد این‌بار به‌صورت حزبی پیش برود یا آنکه در آینده‌ای نزدیک شاهد تشکیل مجمعی اجماع‌ساز مانند آنچه در گذشته تحت عنوان شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بودیم، یا تشکیلاتی مشابه خواهیم بود؟