کانون سراسری انبوهسازان طی نامهای به وزیر صمت با تاکید بر اینکه یارانه پرداختی به صنایع فولادی بی هدف است نسبت به افزایش افسارگسیخته قیمت فولاد انتقاد کردند.
خبرگزاری تسنیم: نامه جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوهسازان خطاب به رحمانی وزیر صمت به شرح زیر است:
«احتراماً؛ همانگونه که مستحضرید صنعت احداث کشور با سهم حدود ۵۱ درصدی از بازار مصرفی فولاد کشور، بزرگترین مصرف کننده صنایع فولادی کشور محسوب میگردد.
علیهذا حمایتهای گسترده دولت از صادرات مواد اولیه و میانی فولاد و غفلت از تأمین بازار داخلی، موجبات بی ثباتی و افزایش قیمت افسار گسیخته بازار داخلی را فراهم آورده است به نحوی که در چند ماه گذشته شاهد جهش ۴۰ درصدی در قیمت انواع آهن آلات مصرفی میباشیم.
حال چگونه است که علیرغم بهره مندی صنایع فولادی از سوبسیدهای انرژی و حمل ونقل و سایر حمایتهای دولتی، نرخ فولاد در بازارهای داخلی در حال عبور از نرخهای منطقی در حوزههای صادراتی منطقه است.
به عنوان نمونه میتوان از سوبسید گاز مصرفی این صنایع ارزبر و انرژی بر نام برد. ارزش انرژی مصرف شده برای یک تن فولاد با احتساب ۵۵۶ مترمکعب گاز مصرفی به ازاء هر تن و نرخ گاز صادراتی به عراق (۲۲ سنت)، رقمی معادل ۱۲۲ دلار محاسبه میگردد که با در نظر گرفتن بهاء گاز مصرفی به مبلغ ۲۶۰۰ ریال، متاسفانه ملاحظه میگردد که تنها حدود ۱۰ دلار از سوی این صنایع پرداخت شده و الباقی همان یارانه انرژی است که در قیمت محصول نهایی مشاهده نمیگردد.
علی ایحال با توجه به رکود حاکم بر بازار واقعی مصرف، روند نزولی قیمتهای جهانی و اختلاف معنی دار بین قیمت شمش فولادی عرضه شده در بازار بورس کالا با قیمت میلگرد مصرفی به میزان تقریبی ۳۰ درصد، به نظر میرسد که میبایست تدبیری اندیشیده شود تا یارانههای مخفی و بی هدف پرداختی به صنایع فولادی، حداقل تأثیرات مثبت خود را در حمایت از منافع مردم و مصرف کنندگان نهایی این محصول نشان داده و موجب افزایش قیمت تمام شده پروژههای عمرانی و ساخت وساز کشور نگردد.»