به گزارش شهرداری نیوز،شهردار تهران شب گذشته طی سخنانی در مراسم اختتامیه «نخستین جشنواره رسانه های شهری» با بیان اینکه بالا بردن آگاهی مردم مهم ترین فلسفه نظام اسلامی است، گفت: فلسفه شکل گیری دولت اسلامی برای آن است که آگاهی را در بین شهروندان خودش و کسانی که در سایه این نظام هستند، بالا ببرد.
بدون شک امروز ما هم به عنوان یک مجموعه در شهر تهران و در این دولت و مدیریت محلی با هر تعبیری که در ادبیات سیاسی و اجرایی آن اشاره کنیم وظیفه داریم آگاه باشیم.
محمد باقر قالیباف، دراین مراسم که در محل آمفی تئاتر مرکز همایش های شهرداری تهران در بوستان گفت و گو برگزار شد، ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره و زحمات طاقت فرسای اصحاب رسانه در حوزه شهری، گفت: هدف همه ما این است که یک گام به جلو برداشته و شهرمان را به پیش ببریم تا این شهر برای شهروندانش از بعد مادی و معنوی محل زندگی شده و برای کشور خود و دنیا نیز مایه افتخار باشد.
وی خاطر نشان ساخت: پس از قریب به یک دهه توفیق خدمت در شهرداری تهران، عرض می کنم این شهر به نقطه ای رسیده است که برای پیشرفت آن دیگر با حوزه برنامه ریزان درون و بیرون شهرداری تهران، هزینه کردن و امکانات مادی بیش از این قابل پیشرفت و رشد نیست. به تعبیری شهر به نقطه ای رسیده است که اگر یکایک مردم و شهروندان خودشان برای پیشرفت شهر مشارکت معنی دار نداشته باشند، ما دیگر به جایی که قابل توجه باشد نخواهیم رسید. طبیعی است که برای ایجاد این پیوند، رسانه ها تنها بستری هستند که می توانند این رسالت را انجام دهند.
شهردار تهران در ادامه ابراز داشت: ما در حوزه زیر ساخت ها اقدامات جدی را انجام داده و پس از شناسایی مشکلات، راهکارهای این مشکلات را نیز پیدا کرده ایم اما به جایی رسیده ایم که برای تحقق شعار «آسمانی آبی، زمین پاک» نیازمند تغییر رفتار ترافیکی در شهر هستیم و این تغییر رفتار نیز باید در مجموعه مردم اتفاق بیفتد. البته این موضوع نه تنها در بخش رفتار ترافیکی، بلکه در همه بخش ها باید دنبال شود. باید توجه داشت که برای پیشرفت راهی جز این نداریم که به این امر توجه داشته باشیم. اینجا است که به تمام معنی به سمت رسانه دست نیاز دراز می کنیم تا اجازه دهیم این دور حرکت و پیشرفت در شهرمان پیش برود.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود «بالا بردن آگاهی مردم» را مهم ترین فلسفه نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: در بسیاری از فلسفه علوم بحث می شود که فلسفه شکل گیری دولت ها در دنیا چه بوده است. اگر از من سوال شود که فلسفه شکل گیری یک نظام اسلامی چیست؟ خواهم گفت که فلسفه شکل گیری دولت اسلامی برای آن است که آگاهی را در بین شهروندان خودش و کسانی که در سایه این نظام هستند، بالا ببرد. بدون شک امروز ما هم به عنوان یک مجموعه در شهر تهران و در این دولت و مدیریت محلی - با هر تعبیری که در ادبیات سیاسی و اجرایی آن اشاره کنیم- وظیفه داریم آگاهی مردم را بالا ببریم.
وی در ادامه تاکید کرد: در حوزه شهری باید مردم را در اولین گام به حقوق خودشان آشنا کنیم که چگونه حقوق خود را شناخته و آن را از دستگاه های ذیربط و در راس آن شهرداری مطالبه کنند. این مهم ترین گامی است که به دست شما در حوزه رسانه اتفاق می افتد. اگر مردم به درستی با حقوق خود آشنا شده و حق خود را از مسئولان در شهر مطالبه کنند، بدون شک در کنار آن ناگزیر هستند به وظیفه خود نیز آشنا شوند.
شهردار پایتخت همچنین خاطرنشان کرد: اگر جامعه و مردم شهری با حقوقش آشنا شد، جرات پیدا کرد بدون هیچ دغدغه و نگرانی حقوق خود را مطالبه کند و به تبع آن با وظیفه خود نیز آشنایی پیدا کرد، معنی این حرف آن است که مشارکتی که ما به دنبال آن هستیم اتفاق می افتد. طبیعی است که اگر مشارکت اتفاق افتاد، اعتمادسازی شکل می گیرد و اگر در جامعه ای اعتماد مستقر شد، این جامعه به سمت موفقیت و پیشرفت حرکت می کند.
وی با بیان اینکه ما در شهرداری تهران با آغوش باز انتقاد، نظرات همگانی، روحیه مطالبه گری و چالش ایجاد کردن برای بهتر شدن امورات را می پذیریم، عنوان داشت: بنده و همکاران من هر روز 15 – 16 ساعت به صورت بی وقفه، بدون توقع و با افتخار کار می کنیم اما جایی خستگی در تن ما می ماند که گاهی بعضی یادداشت ها و نوشته ها دور از انصاف است. مخصوصا جایی بیشتر خستگی در تن می ماند که این مطالب غیر واقعی است.این دیگر زیبنده جامعه ما نیست.
شهردار تهران در ادامه اظهارکرد: بعضی وقت ها سیاه نمایی هایی بیش از حدی صورت می گیرد. این در حالی است که این مردم نیازمند یک امید هستند. بنابر این در بین همه سختی ها ما نباید به گونه ای عمل کنیم که جامعه، جوانان ما و مردم این شهر احساس ناامیدی کنند.
وی در ادامه با بیان این نکته که ما هیچ وقت نتوانستیم کاری را عرضه کنیم که زیبنده و در خور شان این مردم عزیز، با محبت و خونگرم باشد، تصریح کرد: روزهایی بود که وقتی برای بازدید به نقاط مختلف شهر رفته و یا با مردم حرف می زدم، بیش از 90 درصد مردم انتقاد های تندی داشتند و حتی بعضی وقت ها این انتقادات را با صدای بلند مطرح می کردند که من هم به آن ها حق می دادم، اما این روزها به هر کجا که می روم، 90 درصد مردم زبان تقدیر و تشکر دارند و انگیزه بیشتری به ما می دهند. در این میان اگر انتقادی هم دارند این انتقاد را آرام تر در گوش ما می گویند. در واقع آن ها با صدای بلند تقدیر و تشکر و با صدای آرام انتقاد و گله خودشان را به ما می گویند و ما را بیشتر شرمنده می کنند .
شهردار تهران با بیان اینکه جامعه ایرانی، اسلامی و انقلابی ما می طلبد که با صمیمیت، محبت، گذشت، برادری، همدلی و همدردی کار را پیش ببریم، یادآور شد: مردم با رفتار منصفانه خود به ما انگیزه می دهند تا بیش از آنچه وظیفه ما است، تلاش کنیم. وقتی می توانیم با این محبت، صمیمیت، گرمی و صداقت به این مردم خدمت کنیم، دست نیازمندان را بگیریم و شهرمان را بهتر از آنچه هست پیش ببریم، چرا باید رفتارهایی که در آن کدورت، دلسردی و دل شکستگی است را داشته باشیم؟ مطمئن هستم این روحیه گرم، با صفا و صمیمیت در یکایک شما عزیزان رسانه که به حق نماینده افکار عمومی و مردم هستید، از طرف آن ها سخن می گویید و امانت داری می کنید وجود دارد و ما هم با افتخار در خدمت شما هستیم.