ایسنا: به ادعای سازندگان، شکلات «Esthechoc» باعث ارتقای سطوح آنتیاکسیدان و افزایش گردش خون به منظور جلوگیری از پیدایش چروک و جوان و نرم نگهداشتن پوست میشود.
تنها یک تکه کوچک 7.5 گرمی از این شکلات ضد پیری حاوی مقادیر مشابه آنتیاکسیدان آستاکسانتین در یک فیله ماهی سالمون آلاسکایی و همچنین سطوح معادل پلیفنولهای کاکائوی رادیکال آزاد در 100 گرم شکلات تلخ است.
سازندگان این شکلات، برای این باورند که محصول آنها میتواند پوست زیرین یک فرد 50-60 ساله را به اندازه یک انسان 20-30 ساله تغییر دهد. آزمایشات نشان داد که بعد از چهار هفته استفاده روزانه از شکلات ضد پیری، التهاب کمتری در خون داوطلبان مشاهده شد و همچنین عرضه خون به بافت پوست آنها افزایش یافت.
دکتر «ایوان پتیائف» محقق سابق دانشگاه کمبریج و موسس شرکت زیستفناوری Lycotec اظهار کرد: ما از آنتیاکسیدانهای مشابه نمونههایی که باعث درخشان ماندن ماهی قرمز و صورتی بودن فلامینگوها میشود، استفاده کردهایم.
به گفته سازندگان، از آنجایی که هر تکه از شکلات Esthechoc حاوی 38 کیلوکالری است، مصرف آن برای دیابتیها نیز بیضرر است؛ اگرچه واکنش کارشناسان بهداشتی با این محصول محتاطانه بوده است.
«نوید ستار» استاد پزشکی متابولیک دانشگاه گلاسکو اظهار کرد که کارآزماییهای بالینی بیشتری برای تائید ادعای عجیب این شرکت مورد نیاز است.
ستار افزود: ممکن است دلایل زیستی وجود داشته باشد که بر اساس آنها، برخی ترکیبات بتوانند برای فرآیندهای مرتبط با پیری و بیماری سودمند باشند، اما از سوی دیگر، خوردن بیش از حد شکلات به معنی کالری بیشتر و در نتیجه چاقی است، از این رو تاثیر خالص آنها کاملا روشن نشده است.
به گفته وی، این مواد غذایی باید با کارآزماییهای برای دستیابی به اعتبار واقعی همراه باشند. چنین کارآزماییهایی برای شکلات مذکور وجود نداشته، از این رو چنین ادعاهایی بیاساس هستند.
کارشناسان مواد غذایی کالج دانشگاهی لندن نیز هشدار دادند که کارآزماییهای پیشین نشان داده که آستاکسانتینها عملکرد بهتری در زمان اعمال مستقیم به پوست بجای هضم شدن دارند.