خبرگزاری برنا: بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، در حال حاضر حدود 3 میلیون معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد. برخی از فعالان حوزه اعتیاد معتقدند که سن شروع اعتیاد کاهش یافته است؛ به طوری که میانگین سنی افراد معتاد از 15 تا 65 سال است.
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، در حال حاضر حدود 3 میلیون معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد. برخی از فعالان حوزه اعتیاد معتقدند که سن شروع اعتیاد کاهش یافته است؛ به طوری که میانگین سنی افراد معتاد از 15 تا 65 سال است.
این درحالی است که حدود یک درصد از حدود 14 میلیون دانش آموزی که در حال تحصیل هستند با معضل اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند. این آمار شاید به نظر کم بیاید اما وقتی نگران کننده میشود که بدانیم این آمار در حال رشد است.
مجید ابهری، آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی کاهش سن اعتیاد در ایران را تائید کرد و گفت: این اتفاق نگران کننده است چراکه گرایش به اعتیاد از مصرف سیگار و قلیان آغاز میشود که متاسفانه توسط خانوادهها نادیده گرفته میشود.
او ادامه داد: شایعات غلطی مانند «مواد مخدر گیاهی اعتیادآور نیستند» باعث میشود که جوانان گرایش بیشتری نسبت به مواد مخدر پیدا کنند بیآنکه نسبت به آن آگاه باشند. همچنین مصرف قرصهای ریتالین و ترامادول توسط برخی از جوانان در ایام امتحانات نیز نگرانیها را تشدید میکند و لازم است آن را کنترل کنیم.
ابهری با بیان اینکه علت کاهش سن اعتیاد، نفوذ افراد سودجو به مدارس است، عنوان کرد: از طرفی تغییر سبک زندگی و بیشتر شدن مشغله والدین، باعث ایجاد شکافی عمیق بین والدین و فرزندان شده است.
این رفتارشناس تاکید کرد: برای مبارزه با اعتیادِ جوانان باید ارگانهایی نظیر سازمان صداوسیما، نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی و همچنین خانوادهها دست به دست یکدیگر دهند تا جوانان کشور را که سرمایههای بزرگ این مرز و بوم هستند از آسیب دور نگه داریمَ