مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: افرادی که شکلات تلخ مصرف میکنند، کمتر دچار علائم افسردگی میشوند.
نسرین علیزاده در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: نتایج مطالعه اخیر نشان داده مصرف شکلات تلخ تاثیر مثبت بر خلق و خو و تسکین علائم افسردگی دارد.
وی خاطرنشان کرد: محققان دانشگاه لندن برای نخستین بار به بررسی ارتباط افسردگی با نوع شکلات مصرفی پرداخته اند.
علیزاده اضافه کرد: محققان در این مطالعه دادههای ۱۴ هزار نفر از افراد بزرگسال را بررسی کردند، مصرف شکلات و علائم افسردگی شرکت کنندگان بر اساس پرسشنامه تکمیلی توسط آنان بررسی شد.
وی افزود: بعد از بررسی سایر فاکتورها نظیر قد، وزن، وضعیت تاهل، سیگار کشیدن، درآمد، فعالیت فیزیکی، و مشکلات مزمن سلامت، مشخص شد افرادی که در دوره ۲۴ ساعتی، هر نوع شکلات تلخ مصرف کرده بودند، ۷۰ درصد کمتر علائم افسردگی را گزارش داده بودند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه اظهار کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به افسردگی هستند و این بیماری، علت اصلی ناتوانی در جهان است.
علیزاده اضافه کرد: شکلات دارای خواص تقویت کننده خلق و خو است و مکانیسمهای زیادی در مورد رابطه بین مصرف شکلات و بهبود خلق و خو مطرح شده است.
وی با بیان اینکه شکلات تلخ دارای میزان بالا فلاوونوئیدها است، یادآور شد: آنتی اکسیدانهای این شکلاتها موجب بهبود التهاب شده و تحقیقات نشان میدهد التهاب در شروع افسردگی نقش دارد.