به گزارش اخبار کلان شهرها تهرانی نیوز، مدیر شرکت فرآوردههای نفتی استان تهران اعلام کرد: در حوزه کلان شهر تهران به ویژه در برخی مناطق 22 گانه توزیع جایگاه با مصرف تناسبی ندارد. در حوزه کلان شهر تهران روزانه میاگین 12.5 میلیون لیتر بنزین مصرف می شود که این میزان در روزهای پیک به بیش از 13میلیون لیتر هم می رسد.
کرامت ویسکرمی با بیان اینکه استان تهران به لحاظ تعداد جایگاه های CNG در وضعیت مناسبی است. گفت: در حال حاضر میزان مصرف سوخت CNG در استان 2.3 میلیون مترمکعب، معادل 2.3 میلیون لیتر بنزین در روز است که با توجه به ظرفیت جایگاههای موجود حدودا 30% کمتر از ظرفیت آنها بهره برداری می شود.
وی اظهار داشت: در حوزه بنزین در شهرستان های استان تهران مشکل چندانی نداریم . تعداد جایگاه و نحوه توزیع بصورتی است که میزان مورد نیاز این شهرها پوشش داده می شود. ولی در حوزه کلان شهر تهران به ویژه در برخی مناطق 22 گانه توزیع جایگاه با مصرف تناسبی ندارد. در حوزه کلان شهر تهران روزانه میاگین 12.5 میلیون لیتر بنزین مصرف می شود که این میزان در روزهای پیک به بیش از 13میلیون لیتر هم می رسد.
ویس کرمی بیان کرد: مناطق 1تا7 کلان شهر تهران مناطقی هستند که نیاز به احداث جایگاه جدید دارند اما زمین مناسب و سرمایه گذاری که این زمین مناسب را در اختیار داشته باشد و بتواند شرایط و استاندارد های لازم را برای احداث جایگاه فراهم کند وجود ندارد.
مدیر شرکت فرآوردههای نفتی استان تهران افزود: برای حل این کمبود جایگاه در این مناطق، یک کار خوبی را شهرداری تهران شروع کرده در غالب احداث جایگاههای تک سکو ، در زمین هایی در جاهای مختلف شهر در اختیار دارد یک زمین محدودی نیاز هست که یک جایگاه تک سو بتوان در آنجا احداث کرد.
وی اذعان داشت: برای حل این مشکل شهرداری دست به اقدامات خوبی زده است. شهرداری 40 قطعه زمین برای این کار معرفی کرده است. این زمین ها از نظر فنی و ایمنی در حوزه نفت مورد تایید قرار گرفته است. شهرداری همچنین سرمایه گذار بخش خصوصی را برای اینکار جذب کرده و قرار داد منعقد کرده است.
ویس کرمی با اعلام اینکه در بیش از یک سالی که احداث این جایگاه ها شروع شده 15 باب جایگاه در شهر تهران به بهره برداری رسیده است. گفت: در حال حاضر نیز شهرداری در مراحل اولیه اخذ مجوز برای احداث جایگاه بیشتر از سایر دستگاههای ذیربط مانند محیط زیست ، شورای ترافیک و کمیسیون ماده 5 است. امیدواریم با اتمام پروسه های اولیه بتوان جایگاههای تک سکوی بیشتری در داخل کلان شهر تهران احداث کرد و با این کار عدم توازن تعداد جایگاهها در حوزه کلان شهرتهران برطرف شود.
وی اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی که توسط شرکت ملی پخش استان تهران و شهرداری شهر تهران به عنوان صاحب زمین و متولی احداث این جایگاه ها صورت گرفته است پیش بینی ما این است بتوان تعداد جایگاههای تک سکوی موجود را به بیش از 50 باب جایگاه برسانیم. اگر این کار انجام گیرد شرایط خوبی را در تهران از نظر توازن جایگاهها و مصرف سوخت به دلیل افزایش ظرفیت سوخت رسانی خواهیم داشت.
مدیر شرکت فرآوردههای نفتی استان تهران در خصوص استفاده از جایگاه سیار در تهران برای حل معضل کمبود جایگاه گفت: ما در حال حاضر جایگاه سیاری که بطور مداوم سوخت رسانی کند نداریم و بجز مواقع بحرانی در جایی که شرایط بحرانی ایجاد شود در نقطه ای از شهر که نیاز به سوخت رسانی بصورت موقت باشد ممکن است با این روش مشکل برطرف شود اما جایگاه سیار دائمی در استان تهران برای سوخت رسانی به دلیل مشکلات ایمنی و شرایط خاص استفاده از این نحو سوخت رسانی نداریم. البته نیازی هم به وجود این نوع سوخت رسانی نیست.
ویس کرمی افزود: تعمیر و نگهداشت جایگاهها به دو صورت انجام می گیرد. یک بخش آن به عهده مالکین جایگاهها عرضه جایگاههای سوخت است که با نظارت عالی شرکت ملی پخش تهران، تعمیرات عمومی مورد نیاز را انجام می دهند . در بخش دیگر آن که مربوط به تعمیر و نگهداشت سیستم سامانه هوشمند سوخت است شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران این کار را مدیریت می کند به این صورت که هرساله و از طریق پیمانکار بخش خصوصی و با نظارت مستقیم شرکت ملی پخش نسبت به نگهداشت و تعمیرات سیستم سامانه اقدام می شود. خوشبختانه در این دو بخش مشکلی وجود ندارد و چه بخش تعمیراتی که مرتبط با مالکین جایگاه هاست و چه مرتبط با خود شرکت ملی پخش و سامانه هوشمند سوخت است کار به صورت روتین انجام می گیرد.
در حال حاضر 325 باب جایگاه بنزین و گازوئیل داریم حدودا 183 جایگاه CNG داریم که جمع آنها 518 باب جایگاه سوخت مایع و CNG در استان تهران داریم. از این تعداد جایگاه سوخت مایع حدودا 205 باب آن در حوزه کلان شهر استان تهران قرار دارد. جایگاههای تک سکو جایگاههایی هستند که دارای یک سکو و دو دیسپنسر و 4 نازل که همزمان 4 خودرو میتوانند از آنها سوخت گیری را انجام دهد.