روزنامه صبح نو نوشت: از ابتدای مسدودسازی تلگرام، وزیر ارتباطات و رییسجمهوری معتقد بودند بهدلیل سازگاری مردم با تلگرام، به زمان بیشتری برای جداکردن آنان از این پیامرسان و سوقدادنشان به پیامرسانهای داخلی نیاز دارند.
در این فاصله هم میتوان پیامرسانهای داخلی را تقویت کرد و همزمان با حمایت از تلگرام طلایی و هاتگرام، مردم کمکم آماده جداشدن و انتقال به پیامرسانهای داخلی میشوند؛ امری که درنهایت فقط آن بخش حمایت از پوسته تلگرام محقق شد و عملا با این کار، پروژه حمایت از پیامرسانهای داخلی با سر به زمین خورد و همان تعداد کاربری که در زمان مسدودسازی تلگرام جذب پیامرسانهای داخلی شده بودند، عملا با تقویت پوستههای تلگرام بهوسیله دولت از آنها خارج شدند.
این همه فرصتسوزی در شرایطی بود که دولت فقط در لفظ و بهصورت صوری بحث حمایت از پیامرسانهای داخلی را اجرا میکرد و عملا یکبهیک در حال خارجکردن آنها از دور رقابت با تلگرام طلایی بود.
اکنون سوال این است که چه هماهنگیهایی بر شکست فیلترینگ تلگرام صورت گرفته است؟ وقتی وزیر مربوطه به صراحت با آن مخالفت میکند و بر تصمیمات بالادستی تن نمیدهد،چگونه باید امیدوار بود که سیاست واحد در برابر فضای مجازی به جریان بیفتد و منافع ملی تامین شود؟