تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


تاسیس ۷ کلانتری جدید در پایتخت
تاريخ خبر: سه شنبه، 23 دی 1393 ساعت: 14:25
تسنیم: سرهنگ محسن خانچرلی در نشست خبری صبح امروز خود با اشاره به پیشینه اجرایی شدن طرح مدیریت کیفیت (مکنا) اظهار داشت: با توجه به ارتباط بسیار زیاد پلیس با مردم و پیگیری موضوع افزایش سطح رضایتمندی مردم از پلیس در سال 86، مطالعات ابتدایی و تحقیقاتی در خصوص طرح مکنا کلید خورد و اجرای آن به طور سراسری از سال 89 عملیاتی گشت.

وی ادامه داد: پلیس تهران بزرگ و پلیس پیشگیریگ پایتخت در سال 89 به عنوان اولین رده برای اجرایی کردن این طرح آمادگی خود را اعلام داشت تا در 3 موضوع بهسازی محیطی، تعالی رفتار پرسنل و همچنین ارتقاء فرآیند رسیدی به پرونده‌های پلیسی در سطح کلانتری‌ها به اجرای در آید.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت گفت: با توجه به لزوم بهسازی محیطی، از سال 89 کلانتری‌ها مورد بهبود ساختار فیزیکی قرار گرفتند و اقدامات آموزشی و کیفی ویژه‌ای را برای بهبود  کیفیت ارائه خدمات و ارتقاء حقوق شهروندی و همچنین بهسازی فضای کلانتری‌ها انجام شد. لذا با توجه به لزوم تامین اعتبارات ساخت برای این طرح در سال 91 کلانتری 121 سلیمانیه به صورت پایلوت این طرح را به اجرا در آورد که با تحقق 85 درصد از اهداف این طرح موفق شد رتبه برتر کشوری را از آن خود کند.

خانچرلی با بیان اینکه در سال 92، 64 کلانتری پایتخت برای ورود به این طرح اعلام آمادگی کردند افزود: پس از اجرایی شدن طرح مکنا در 64 کلانتری پایتخت که از نظر تملیکی، ملکیت آن در اختیار پلیس قرار داشت این کلانتری‌ها موفق به کسب گواهینامه طرح مکنا شدند که خوشبختانه پس از اجرایی شدن این طرح نظرسنجی‌های مردمی نیز حاکی از افزایش بسیار خوب رضایتمندی مردم از این کلانتری‌ها داشت.

وی با اشاره به نیاز بیش از پیش پایتخت به کلانتری‌ها گفت: باید توجه داشت که افزایش چشمگیر جمعیت در تهران باعث شده که تهران به یک ابرشهر تبدیل شود و لذا با توجه به ماموریت‌های پلیس، افزایش تعداد گشتی‌ها به عنوان بهترین راهکار در دست اقدام قرار گرفت.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت ادامه داد: در حال حاضر نیز با توجه به مصوبه‌های موجود در آینده نزدیک 7 کلانتری در حاشیه پایتخت تاسیس می‌شود که با توجه به مشکل مکانی برای احداث این کلانتری‌ها در حال حاضر در حال مکان‌یابی برای تاسیس این 7 کلانتری هستیم.

خانچرلی با اشاره به بهبود کیفیت ارائه خدمات در کلانتری‌ها به مراجعان گفت: طبق آخرین آمار اخذ شده در ماه گذشته در 9 ماهه سال جاری سطح تخلفات رخ داده در  کلانتری‌های پایتخت 45 درصد کاهش داشته و پلیس با توجه به آیین‌نامه‌های انضباطی موجود با متخلفان برخورد می‌کند.

وی ادامه داد: در موضوع حقوق شهروندی و بهبود کیفیت ارائه خدمات نیز اقدامات خوبی در کلانتری‌ها انجام شد و ما به دنبال ارتقاء رضایتمندی مردم طرح سامانه فوریتی 197 را به اجرا در آوردیم که طی این طرح 50 کشت عملیاتی شکایات مراجعان کلانتری‌ها را به سرعت مورد رسیدگی قرار می‌دهند.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در خصوص اقدامات انجام شده برای اطلاع شهروندان از نرم ارائه خدمات کلانتری‌ها نیز افزود: در بحث اطلاع‌رسانی به مردم برای اطلاع از حقوقشان، در بخش ورودی و در داخل ساختمان کلانتری‌ها، بنرهایی از نوع خدمات و زمان ارائه آنها را نصب کردیم که مردم می‌توانند در صورت تخلف از این استانداردها با مراکز 197 تماس گرفته و شکایت خود را اعلام کنند تا در کوتاهترین زمان به این شکایات رسیدگی شود.

ساعت 16 تا 23 اوج بروز تخلفات در پایتخت

خانچرلی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص فعالیت شبانگاهی کلانتری‌ها نیز گفت: با توجه به اینکه ساعت پیک وقوع جرایم در تهران بزرگ بین ساعت 16 تا 23 است و در این ساعات سامانه 110 بیشترین تماس‌های مردمی را ثبت کرده لذا تمامی کلانتری‌ها موظف هستند تا با توجه به موقعیت مکانی، برای رسیدگی به مراجعان و شکایات مردمی برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

در هر لحظه 600 واحد گشتی به گشتزنی در پایتخت مشغولند

وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر در هر لحظه از شبانه‌روز 600 گشتی پلیس در تهران مشغول به گشتزنی هستند و در حال حاضر نیز با توجه به طرح افزایش گشتی‌های پلیس، 400 گشت موتوری نیز به مجموعه گشت‌های پلیس پایتخت اضافه شده است.

تشکیل بیش از 500 هزار پرونده در کلانتری‌های پایتخت از ابتدای امسال


رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در خصوص آمار فعالیت‌های انجام شده در کلانتری‌های تهران بزرگ نیز گفت: طبق آمار اخذ شده در 9 ماهه ابتدایی امسال بیش از 500 هزار پرونده در کلانتری‌های پایتخت تشکیل شده است که از این میان با ارجاع 70 تا 75 درصد این پرونده‌ها به مراکز مشاوره پلیس شاهد سازش شاکیان و متشاکیان در 75 درصد از پرونده‌ها هستیم.

وی نزاع، سرقت و تصادفات را دارای بیشترین تعداد پرونده‌های تشکیل شده در سال جاری دانست و افزود: در 9 ماهه ابتدایی امسال 25 هزار نفر در رابطه با جرایم مختلف توسط ماموران کلانتری‌های پایتخت دستگیر شدند که بیشترین دستگیری به موضوع سرقت تعلق داشت.

اجرای طرح‌های روزانه و مستمر در دره فرحزاد و شوش

خانچرلی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص گلایه‌مندی برخی از شهروندان و نظر آنها در مورد عدم حضور پلیس در کانون‌های جرم در محله‌های جرم‌خیز، خاطر نشان کرد: به هیچ وجه اینکه پلیس جرات حضور در برخی کانون‌های جرم‌خیز در محلات شهر را نمی‌یابد صحت ندارد و ما با اقتدار با مجرمان برخورد خواهیم کرد و شهادت 2 مامور پلیس در سال جاری در درگیری با اشرار نیز موید این موضوع است ولی در مجموع حضور در برخی مناطق از جمله دره فرحزاد نیازمند اجرای طرح‌های سراسری است که در چنین محلاتی نیز پلیس به طور مستمر حضور داشته و به طور روزانه و با بهره‌گیری از نیروهای تخصصی طرح‌های خود را به اجرا در می‌آورد.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت ادامه داد: همچنین در منطقه شوش نیز در طول سال گذشته طرح‌های بسیاری به منظور برخورد با سارقان و توزیع‌کنندگان مواد مخدر انجام شد ولی باید توجه داشت که سازمان بهزیستی و شهرداری نیز باید برای جمع‌‌آوری معتادان وارد میدان شوند چرا که در حال حاضر تعداد کمپ‌های رایگان شهر تهران پاسخگوی نیازهای فعلی ما نیست از این رو تقاضای تهیه مواد مخدر در برخی از محلات باعث افزایش عرضه در این مناطق شده است که امیدواریم با همکاری دستگاه قضایی و دیگر سازمان‌ها این مشکلات نیز مرتفع شود.

15 کلانتری پایتخت استیجاری است


وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار در خصوص استیجاری بودن تعدادی از کلانتری‌های پایتخت گفت: در حال حاضر تعداد 15 کلانتری شهر تهران استیجاری است ولی طرح مکنا با بهسازی فضا و تعالی رفتار پرسنل در این کلانتری‌ها نیز اجرایی می‌شود.

جزئیاتی از وظایف پلیس کوهستان/پلیس با آوردن آلات موسیقی به بوستان‌های شهر مخالف نیست

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در ادامه این نشست به اقدامات انجام شده در مجموعه پلیس کوهستان پرداخت و گفت: در سال 90 با توجه به تخلفات رخ داده در کوهستان‌ها و تفرج‌گاه‌های اطراف تهران، پلیس کوهستان به صورت ویژه تشکیل شد و در 8 منطقه اطراف پایتخت پاسگاه‌هایی را در قالب پلیس کوهستان تاسیس کرد.

وی ادامه داد: با توجه به ماموریت اصلی این پلیس که نظم و امنیت، نظارت بر عملکرد، کمک به مصدومین و جلوگیری از مفاسد اخلاقی است این پاسگاه‌ها به تجهیزاتی همچون موتورسیکلت‌های کوهستان و موتورهای 4 چرخ مجهز شدند تا در راستای ماموریت‌های خود با استعمال مواد مخدر، درگیری و نزاع، ایجاد مزاحمت برای نوامیس، تخلفات صنفی و عدم رعایت شئونات اسلامی و بدپوششی برخورد کند.

خانچرلی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص ممنوعیت به همراه داشتن آلات موسیقی در پارک‌ها و بوستان‌های شهر، خاطر نشان کرد که پلیس به هیچ وجه با به همراه داشتن آلات موسیقی در پارک‌ها و بوستان‌های پایتخت مخالفتی ندارد مگر در صورت ایجاد مزاحمت برای شهروندان.