تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


10خوردنی برای تقویت حافظه
تاريخ خبر: يکشنبه، 14 دی 1393 ساعت: 12:54
باشگاه خبرنگاران: تغذيه مناسب نقش مهمي در بهبود عملکرد فيزيکي بدن دارد اما آيا مي دانستيد مصرف برخي غذاها عملکرد مغز را بهبود مي دهد؟

اگر حافظه تان ضعيف شده يا اين که قدرت تمرکز بالايي نداريد، وقت آن رسيده است که در برنامه غذايي تان تجديدنظر کنيد.

کربوهيدرات هاي پيچيده

به نقل از «نيوزويک»، اين نوع کربوهيدرات ها باعث رها شدن آرام گلوکز در مغز مي شود. اين تنها قندي است که مغز قادر به جذب کردن آن است. گلوکز براي سوخت رساني به سلول هاي مغز لازم است. عملکرد سلول هاي مغز در زمينه تمرکز و يادگيري است. منابع خوب اين نوع کربوهيدرات ها؛ جودوسر، برنج سبوس دار، ميوه و انواع سبزي است.

آنتي اکسيدان ها

محققان معتقدند، مصرف غذاهاي سرشار از آنتي اکسيدان که با آسيب هاي راديکال هاي آزاد مقابله مي کند، مي تواند روند پيري مغز را به تأخير بيندازد. راديکال هاي آزاد در بروز بيماري هاي متعدد از جمله سرطان و اختلال حافظه نقش دارد. محققان معتقدند، آنتي اکسيدان هاي موجود در ميوه ها و سبزي ها با رنگ هاي شاد مانند هويج و آواکادو، مي تواند مغز را از آسيب محافظت کند. موادغذايي ديگر سرشار از آنتي اکسيدان شامل گردو، آلو، لوبياقرمز، سيب سبز و ... است.

زرده تخم مرغ

تخم مرغ نه تنها منبع عالي پروتئين است بلکه زرده آن حاوي مواد مغذي تقويت کننده حافظه به نام کولين است. کولين، بخش کليدي دو مولکول در مغز به نام فسفاتيديل کولين (Phosphatidylcholine) و اسفينگوميلين (Sphingomyelin) است. اين دو مولکول بالاترين درصد توده کلي مغز را تشکيل مي دهد. در نتيجه کولين براي عملکرد مغز بسيار مهم است. هفته اي ۳ تا ۴بار، حداقل ۲عدد تخم مرغ مصرف کنيد.

قهوه

قهوه مغز را تقويت مي کند. نتايج تحقيقات نشان مي دهد، قهوه با تأثيرگذاري در قسمت جلوي مغز که مسئول حافظه کوتاه مدت است، حافظه و زمان واکنش مغز را ارتقا مي دهد. مصرف قهوه خطر بيماري آلزايمر را نيز کاهش مي دهد.

مريم گلي

اين گياه، تقويت کننده حافظه است. نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد، مصرف روغن مريم گلي عملکرد مغز را بهبود مي دهد. مصرف دمنوش اين گياه، به عنوان ارزان ترين و آسان ترين راه تقويت حافظه، توصيه مي شود.

آب

۷۵درصد مغز را آب تشکيل مي دهد، بنابراين تأمين آب موردنياز بدن براي عملکرد بهتر مغز لازم است. محققان معتقدند که يکي از علت هاي از دست دادن حافظه در هر سني کمبود آب بدن است. با نوشيدن آب به طور چشمگيري مي توان عملکرد مغز را بهبود بخشيد.

ماهي چرب

ماهي حاوي ميزان بالاي اسيدهاي چرب (EDA) و (DHA) است که ضدالتهاب است و از لخته شدن خون جلوگيري مي کند. DHA به ميزان بالا در مغز وجود دارد که براي بهبود توانايي يادگيري و رشد ذهني، ماده مغذي حياتي به حساب مي آيد. ماهي هاي حاوي بالاترين ميزان اسيدهاي چرب شامل تن، سالمون، ساردين و ... است.

جلبک قهوه اي (کلپ)

اين جلبک دريايي سرشار از منيزيم، کلسيم و يد است. يد براي رشد طبيعي مغز لازم است. از آن جا که بدن به طور طبيعي يد توليد نمي کند، لازم است که آن را از طريق موادغذايي به دست آورد. منابع ديگر يد شامل غذاهاي دريايي، لبنيات، نمک يددار و گياهاني است که در خاک غني از يد کشت مي شود. کمبود شديد يد با اختلال ذهني، مشکل رشد و يادگيري در کودکان ارتباط دارد.

کاکائو

کاکائو سرشار از آنتي اکسيدان و اپي کاتکين است. محققان دريافته اند ورزش و برنامه غذايي سرشار از اپي کاتکين حافظه را تقويت مي کند. از اين رو با مصرف کاکائو مي توان ذهن را هوشيار نگه داشت.

گردو

جالب است که پوست گردو شباهت زيادي به مغز دارد. گويا طبيعت مي خواهد بگويد براي حفظ سلامت مغز و تغذيه آن، گردو بخوريد.

گردو سرشار از اسيدهاي چرب طبيعي است که براي عملکرد سيستم عصب و مغز حياتي است. مغز يک عضو چرب است و به ميزان کافي از اين اسيدهاي چرب نياز دارد.