تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


ضرورت نهادینه سازی توازن و پایداری ساختار مالی مدیریت شهری در برنامه سوم توسعه شهر تهران
تاريخ خبر: يکشنبه، 8 مهر 1397 ساعت: 15:25

به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز،رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: امیدوارم با تلاش های کمیته های تخصصی کمیسیون بودجه و تلفیق شورا دو ویژگی توازن و پایداری در ساختار مالی مدیریت شهری تهران در برنامه سوم توسعه شهر تهران نهادینه شود.

 
محسن هاشمی صبح امروز در نودمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با تبریک و گرامیداشت روز آتش نشان و با اشاره به کمبودهایی که در این زمینه و سایر زیرساخت های شهری وجود دارد، گفت: با توجه به آن که بررسی لایحه برنامه سوم توسعه شهری در کمیسیون های شورا آغاز می شود و سیستم آتش نشانی و بسیاری از زیرساخت های مدیریت شهری از کمبود منابع رنج می برند ، لازم است در مورد چگونگی ساختار تامین مالی شهرداری نکاتی در نظر گرفته شود.
 
 
وی ادامه داد: خوشبختانه برای آتش نشانی نردبان های بلند خریداری شده و روز گذشته در اختیار سازمان آتش نشانی قرار گرفت. این تجهیزات برای مقابله با آتش در طبقات بالا یکی از ضروریات شهر تهران بود.
 
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در تشریح چگونگی تامین منابع مالی شهرداری گفت: پایدار بودن و متوازن بودن  دو ویژگی مهمی است که باید در ساختار تامین مالی مدیریت شهری تثبیت شود.
 
 
هاشمی درباره منابع پایدار شهرداری ادامه داد: منابع پایدار به منابع مالی گفته می شود که از جنس واگذاری دارایی ها و سرمایه ها یا فروش فضاهای شهری که یک بار مصرف هستند، نیستند و قابل تجدید و استفاده اند.
 
 
وی افزود: منابع مدیریت شهری علاوه بر پایدار بودن، باید متوازن نیز باشند، بدین معنا که ما نمی توانیم بار هزینه های اداره شهر را کلاً بر دوش یک گروه از منابع، حتی منابع پایدار قرار دهیم، نتیجه نامتوازن بودن منابع، عدم تعادل بین هزینه ها و منابع و کسری بودجه و در نهایت تعطیل شدن بخشی از وظایف مدیریت شهری است.
 
 
هاشمی در ادامه به نامتوازن بودن ساختار مالی مدیریت شهری اشاره کرد و توضیح داد: اگر امروز مشاهده می کنیم در بخش تامین تجهیزات مدیریت شهری، از اتوبوس گرفته تا واگن های مترو و تجهیزات ایمنی و آتش نشانی تا سایر تجهیزات خاص مورد نیاز مدیریت شهری با کمبودهای جدی مواجه هستیم و امروز با این شرایط ارزی تامین آن بسیار دشوارتر از گذشته شده است، نتیجه نامتوزان بودن ساختار مالی مدیریت شهری است.
 
 
وی اضافه کرد: توازن در منابع مالی مدیریت شهری به این معناست که برای هر هزینه ای منابع متناظر و متجانس با آن تعریف شود. هزینه های پسماند، هزینه ساخت بزرگراه ها و پل ها و تونل ها نیز که توسط خودروها استفاده می شود باید توسط استفاده کنندگان پرداخت شود.
 
 
هاشمی با اشاره به اینکه نتیجه عدم توازن در منابع مدیریت شهری این شده است که ماهانه هزار میلیارد تومان صرف هزینه های جاری و نگهداشت شهر می شود، گفت: در چنین شرایطی اقدامات زیرساختی و زیربنایی که اهمیت بالایی دارد در اولویت دوم قرار می گیرد، در حالی که اگر توازن در ساختار مالی مدیریت شهری برقرار بود، منابع این گروه از هزینه ها به صورت مستقل و مشخص تامین می شد و بر اثر کمبود بودجه فعالیت های ضروری زیربنایی شهر معطل نمی ماند.
 
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان گفت: امیدوارم با تلاش های کمیته های تخصصی کمیسیون بودجه و تلفیق شورا دو ویژگی توازن و پایداری در ساختار مالی مدیریت شهری تهران در برنامه سوم شهر تهران نهادینه شود.