تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

TEHRANYNEWS.IR


عوارضی که ارتودنسی می‌تواند به همراه داشته باشد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 26 ارديبهشت 1397 ساعت: 17:27

 

خبرگزاری فارس: یک دندانپزشک با اشاره به اینکه ارتودنسی علاوه بر طولانی بودن فرآیند درمان، گاهی دارای معایبی نظیر تحلیل ریشه دندان و پوسیدگی است، گفت: لمینت و کامپوزیت یکی از نوین‌ترین و ساده‌ترین روش‌های ترمیم چیدمان دندان است.


مهدی سعادت در ارتباط با انجام کامپوزیت و لمینت اظهار داشت: مقاومت برخی برای استفاده از شیوه‌های ارتودنسی باعث شده تا جامعه به لمینت، تصوری لوکس و تزئینی داشته باشد درحالی که علاوه بر مولفه‌های زیبایی، ترمیم ساختمان دندان از روش لمینت و کامپوزیت یکی از مدرن‌ترین و ساده‌ترین روش‌های ترمیم چیدمان دندان است.

وی افزود: بی تردید ارتودنسی یکی از شیوه‌های کلاسیک درمانی است که در دنیا طرفداران خود را دارد، اما این شیوه درمانی علاوه بر طولانی بودن فرآیند درمان، در بعضی از موارد دارای معایبی نظیر تحلیل ریشه دندان، امکان بازگشت پذیری و پوسیدگی در نواحی نصب براکت‌ها است که نمی‌توان از آن به سادگی گذشت، به همین دلیل متخصصان در بعضی از موارد، شیوه‌هایی نظیر لمینت و ونیر کامپوزیت را جایگزین ارتودنسی می‌دانند.

این دندانپزشک با اشاره به اینکه بر خلاف لمینت سرامیکی که در آن تراش دندان باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود افزود: برای آماده سازی دندان به منظور ونیر کامپوزیت، اغلب نیازی به تراش از سطح دندان نیست، ولی در شرایط خاص، پزشک به اندازه سه دهم میلی‌متر از سطح مینای دندان را تراش می‌دهد که این میزان به معنای از بین رفتن کامل لایه محافظه دندان نیست ضمن اینکه این تراش تا حدی سطحی است که نیاز به تزریق بی حسی هم ندارد.

سعادت ادامه داد: شیوه‌های مدرن همواره برای تصحیح و تسریع روش‌های کلاسیک رایج می‌شوند، اما این روز‌ها ارائه برخی اطلاعات غلط و نادرست در فضای مجازی باعث شده تا شیوه‌های ترمیمی نظیر لمینت نتواند آنطور که باید در جامعه مطرح شود.

وی با بیان اینکه انجام لمینت باید توسط افراد خبره انجام شود افزود: در لمینت سرامیکی اگر لمینت به درستی درجای خود قرار نگیرد، همین فاصله اندک باعث ایجاد پلاک میکروبی در آن شده و دندان از همان ناحیه پوسیده می‌شود و همچنین به دلیل انباشت غذا شاهد بو گرفتن دهان هستیم.

این دندانپزشک خاطر نشان کرد: از جمله مزایای لمینت سرامیکی نسبت به لمینت کامپوزیتی، عدم رنگ پذیری آن در طول زمان است و از معایب لمینت سرامیکی می‌توان به هزینه بالا و تراش دندان‌ها اشاره کرد؛ به همین علت برخی از متخصصین لمینیت کامپوزیتی (ونیر کامپوزیت) را به لمینیت سرامیکی مناسب‌تر می‌دانند.